Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>SPOR
20 Ekim 2010 Çarşamba - 07:27

Allah mahçup etmesin..

Üniversiade Erzurum 2011 Kış Oyunları kapsamında düzenlenen "Oyunlara 100 Gün Kala" etkinliklerinde olimpiyatın yapılacağı tesisler gezdirildi ve bir konferans verildi.

Allah mahçup etmesin..

Üniversiade Erzurum 2011 Kış Oyunları kapsamında düzenlenen "Oyunlara 100 Gün Kala" etkinliklerinde olimpiyatın yapılacağı tesisler gezdirildi ve bir konferans verildi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Erzurum Oyunlar Koordinatörü Bekir Korkmaz ve Gençlik ve Spor Erzurum İl Müdürü Fatih Çintımar ile üniversite öğrencileri katıldı.
VALİ ÖZTÜRK’ÜN KONUŞMASI
Kış oyunları kapsamında inşa edilen tesislerin yüzde 97-98 oranında tamamlandığını belirten Vali Sebahattin Öztürk, tüm meselenin eksiksiz bir organizasyon yapmak olduğunu söyledi. Vali Öztürk, konferansta yaptığı konuşmada, 25. Üniversite Kış Oyunları'na 100 gün kaldığını, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin bugüne kadar en pahalı ve en kapsamlı spor organizasyonuyla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Çok bilmediğimiz ata ve ana sporumuz olmayan branşlarla ilgili bir organizasyon yapmaktayız. Tesislerimizin yapımında bir gecikme olması söz konusu değil. Bütün organizasyonun eksiksiz ve hatasız yapılması Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı bakımından büyük önem taşımaktadır.
Amacımız, en iyisini yapmaktır. Bu organizasyonla birlikte bu kadar çok para harcayarak, böylesine güzel tesisleri Erzurum'a kazandırmaktaki asıl amacımız, önümüzdeki 10 yıl içinde Erzurum'a Kış Olimpiyatları'nı kazandırmak. Önce hazır hale geleceğiz, sonra olimpiyatlara talip olacağız ve bunun Erzurum için bir hayal olmadığını da göstereceğiz. Şu ana kadar 600 milyon TL para harcandı. Tesislerin yüzde 98-99'u tamamlanmış durumda. Kalanlar ise Kasım ayında tamamlanıp bize teslim edilecek" dedi.
Erzurum'un kış olimpiyatlarını yapabilecek hale gelebileceğini kaydeden Vali Öztürk, "Organizasyonda herhangi bir gecikme olmayacak. Dün açılış ve kapanış törenlerinin yapacak şirketlerin seçimiyle ilgili olarak Ankara'da bulunmuştum. Yapılması gereken her ayrıntıyı arkadaşlarımız düşünüyorlar. Oyunları eksiksiz bir şekilde Türk milletine yakışır şekilde yapmak istiyoruz. Türkiye'nin itibarı açısından bu çok önemlidir. Erzurum'da yapılan tesisler dünyanın en iyi tesisleridir. Birkaç eksiğimiz kaldı, bunlar kısa zamanda tamamlanacak. Bundan sonra çok daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacağımızı düşünüyoruz." dedi.
KÜÇÜKLER’İN VURGULARI
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de bu oyunlarla Erzurum'un Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi konumuna geldiğini ifade ederek, "Erzurum'un oyunlar açılımı, Türkiye'yi kış sporları ve kış turizminde çok önemli bir konuma taşıyacak. Sokak çocuklarından oluşturduğumuz buz hokeyi takımının Türkiye şampiyonu olması da Erzurum şehrinin kış oyunlarına ne kadar yatkın olduğunu göstermektedir. Erzurum'un bu potansiyelini değerlendirebilirsek, kış sporlarında dünyada da söz sahibi olabiliriz.
Amacımız, önce Türkiye'ye, daha sonra da tüm dünyaya Erzurum'un tanıtımını yapmaktır" diye konuştu. Türkiye'nin yaz ve kış oyunlarını birlikte yapan 6 ülkeden biri olduğunu ifade eden Universiad Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ise Maliye Bakanlığı'nın kış oyunlarıyla ilgili kaynak artırımına gidebileceğini dile getirdi. Korkmaz ayrıca kış oyunlarının açılış ve kapanış törenlerinde uluslararası ünlü bir şarkıcının yer almayacağını söyledi.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Oyunların zamanında başlayıp, organizasyonun eksiksiz olarak tamamlanabilmesi için üniversite olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da hazır olduklarını vurgulayarak, 'Bu nedenle, cumartesi günü derslerine başladık. Dolayısıyla üniversite olarak biz, öğrencisiyle, öğretim görevlisiyle, çalışanıyla üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da hazırız' dedi.
Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, göreve geldikleri 1996 yılından beri, çeşitli projeler üreterek Türkiye'nin tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını kaydederek, "Ülkemizin, insanımızın, bölgemizin dünyaya tanıtımı için ne yapabiliriz diye projeler üretirken, 2005 İzmir Üniversite Yaz Oyunları'na ev sahipliği yaparak, Türk gençliğinin gücünü ve potansiyelini dünyaya göstermiş olduk. Böylece, bu büyük organizasyonu bize vermekte tereddüt etmediler. Palandöken gibi bir
dağın, kış sporları için önemini Türkiye, hatta Erzurum tanımıyordu, biz bunu gösterdik. Şimdi herkes tanıyor ve organizasyondan sonda dünya da tanıyacak" şeklinde konuştu.
Tamer, bundan sonrasının artık politikacılara kaldığını ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: 'Ülkemizde, yaz ve kış olimpiyatları gerçekleştirmek artık hayal değil. Böylesine büyük tesisler ve organizasyonlara evsahipliği yapmış bir ülke olarak, gerekli insan potansiyeline de sahipken, artık olimpiyatlara talip olabiliriz. Bugüne kadar hiçbir etkinliğimizin olmadığı curling, biatlon ve kule atlama gibi branşlarda da hem tesis olarak, hem de sporcu potansiyeli olarak bir ilki gerçekleştireceğiz. Bundan sonra umarım devamı gelir.'
Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe dünya turizm gelirlerinin yüzde 32'sini spor turizminin oluşturduğuna dikkat çekti. Kocatepe, "Bu kadar zengin bir alana girmek zorundaydık. Erzurum buna uygun bir merkezdi. Herkesin gözü üzerimizde, kimisi gıpta ile kimisi kıskanarak bakıyor. 600 milyon TL yatırım yapıldı. İyi yapmışız, madem dünyada kış sporları şehri oluşturmak gibi iddialı bir yarışa giriyoruz, bu bizim için az bile." diye konuştu.
Erzurum'un Türkiye'nin en fazla lisanlı sporcusuna sahip şehri olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ise 2011'den sonra tesislerin yetmeyebileceğini savundu. Kış sporlarında birçok alanda Türkiye genelinde sporcu bulunmadığını kaydeden Çintımar, kış oyunlarının alınması ile bu zamana kadar bilinmeyen sportif branşlarda sporcuların yetişmeye başladığını belirtti. Çintımar, "Bu cumartesi ve pazar günü Litvanya'da yapılan hız pateni yarışmasında milli takımımız ilk madalyasını aldı. İskoçya'da yapılan curling müsabakalarında C grubunda birinci olan takımımız B grubuna yükseldi. Üniversiad'da hiç adını bilmediğimiz branşta derece elde edildi." şeklinde konuştu.
Çintımar , Erzurum'un olimpiyatlara hazır olduğunu söyleyerek, "Oyunlara 54 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcunun katılımını bekliyoruz. Bu rakam bir rekordur. Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu organizasyonu düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çok ciddi çalışmalar yapıldı" ifadelerini kullandı.
Konferansın sonunda Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak oyunların logosunu tasarlayan Muharrem Altunkaynak'a teşekkür belgesi, Erzurum Çinisi ve şilt hediye etti. Konferanstan sonra basın mensupları ile Erzurum Oyunlar Koordinasyon Merkezi'nde çalışanlar arasında curling gösteri maçı yapıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bir gazetecinin 'Erzurum Stadı'nın adı ne olacak' sorusuna, 'Erzurum Stadı'nın adının ne olacağını henüz belirlemedik. Arena mı olsun, yoksa Cemal Gürsel olarak mı kalsın konusunda karar veremedik' yanıtını verdi.

 
Tarih zalimleri lanetliyor..
 
İşleri güçleri Türklere iftira etmek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tuttuğunuz tuş olsun..
Türkiye Güreş Federasyonu (TBF) Yıldızlar Karakucak Güreş Türkiye Şampiyonası ...
Büyükşehir 2'de 2 yaptı
Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Erzurum Büyükşehirspor deplasmanda ...
Şampiyonluğa kilitlendiler
Erzurum Gençlikspor 17 Ekim’de Tokatta yapılacak olan Büyükler Türkiye ...
 
Medyada 2011 seferberliği
Erzurum 2011 Kış Oyunları’na 106 gün kala, organizasyonun resmi yayıncısı ...
2011 Erzurum için nimet..
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya 2011 ...
Erzurumspor Galip
Türkiye Futbol Federasyonunun Amatör futbol heyecanını arttırmak için ...
 
240 günde 220 gün kamp yaptılar
Erzurum’da gerçekleşecek olan 2011 Üniversite Kış Oyunları'nda mücadele ...
2011'e dadaş görkemi yansıyacak
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Erzurum'da düzenlenecek 2011 Dünya Üniversitelerarası ...
Dayanç, eskrimde gururumuz oldu
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eskrim Antrenörü ve Eskrim İl Temsilcisi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva