Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
1 Temmuz 2010 Perşembe - 14:59

Amacımız ezanı ahenkle dinletmek

Türk halkının ezan sesini tartışma konusu yapmayacağını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Milletimiz ezan sesi ile uyur, ezan sesi ie uyanır.

Amacımız ezanı ahenkle dinletmek

Türk halkının ezan sesini tartışma konusu yapmayacağını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Milletimiz ezan sesi ile uyur, ezan sesi ie uyanırız. Biz herkesin mutlu olacağı, herkesin ahenkle dinleyeceği bir ezanın okunması gayreti içerisindeyiz" dedi.

Müftülük binalarının temel atma törenine katılmak üzere bugün saat 10.45'te uçakla Ankara'dan Erzurum'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu VIP'de Vali Yardımcısı Nadi Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler, İl Müfütüsü Yakup Arslan karşıladı. VIP'de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Bardaoğlu 'Ezan sesi' ile ilgili tartışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:

"Olmaz olmaz, bizim milletimiz ezan sesini tartışma konusu yapmaz. Sadece herkesin mutlu olacağı, herkesin ahenkle dinleyeceği bir ezanın okunması gayreti içerisindeyiz. Bu konuda millletimizin talebi ile Diyanet İşleri Başkanlığının düşünceleri arasında bir fark yok. Zaten yıllardır ezanı makamına, usulune uygun en güzel şeklinde okumak için kurslar düzenleniyoruz. Yapılan da çevreyi rahatsız etmeden, ses ayarını iyi tutarak hopörlerin mekanik hışırtısına kurban gitmeden insan sesinin güzelliğini yansıtacak bir Ezan-ı Muhammed-i ile okumaktır. Gayretimiz bu yöndedir. Medyaya yansıyan ciddi boyutlu bir tartışma değildir. Milletimiz ezan sesi ile uyanır ezan sesi ile yatar. Ezan okurken her hangi bir ses düşürülmeyecek. Ezan sesi herkesin arzu ettiği bir kıvamda, makamda ve güzellikte okunmasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı ile milletin istekleri arasında hiçbir farklılık yoktur."

Bir gazetecinin '4 bin vekil imam kadroya geçecek mi?' sorusunu Başkan Ali Bardakoğlu şöyle yanıtladı:

"İnşallah inşallah. Bu akşam zannedersem Büyük Millet Meclisinde. Diyanet işleri başkanlığının yeni teşkilat kanunu son şeklini alır ve meclisten geçer. Tabi 11 binden fazla camimizde kadromuz yok. 5 bin açıktan atama izni gelirse ve sözleşmeli kadro talebimiz de karşılanırsa bir de belli şartları taşıyan vekil imamları kadoraya alabilirsek bu Ramazan ayında ve en azından önümüzdeki kış dönemine kadro eksikliği olmaz. Arzumuz bu. Çünkü nüfus hareketi var. Nüfus hareketine uygun şekliyle kadroları şehirlere aktaramıyoruz. Köyün yarısı köyde kalıyor, onlara din görevlisi lazım. En ücra köşede görev yapan tek biz kaldık. Bir bölümü şehire geliyor. Yeni mahalleler oluşuyor. Oralarda camiler yapılıyor. Onlara kadro bulmamız gerekiyor. Nüfusun dörtte üçü şehirde yaşadığı halde kadolarımızın yarısı köylerde. Bunun için Türkiye'deki nüfus hareketliliğine uygun ciddi bir personel reformuna ihtiyaç var. Biz daha önce ifade ettik."

Pitbull köpeklerinin toplatılmasıyla ilgili çalışma konusunda ne düşündüğünü soran gazeteciye Başkan Bardakoğlu, "Bu sorulara cevap vereceğimi düşünüyorsanız iyi gazeteci değilsiniz. Bunları sormayın bana. Diyanet İşleri Başkanına soracak soruları biraz seçerek sorun" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu havalimanından müftülük binasının açılışı yapmak üzere Erzurum'un Uzundere ilçesine gitti.

 
Erzurum'da Neler oldu?
 
Erzurum'a Eğitim darbesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da Neler oldu?
Erzurum’un Aşkale ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını ...
Havası serin, insanı merhametli, dilencilerin vazgeçilmezi Erzurum!
Erzurum’a yaz aylarında başka illerden gelen dilenci sayısında artış yaşanırken, ...
Üretime muhtacız!
Erzurum esnafının dışarıdan alınan mallar nedeniyle zor durumda kalması ...
 
KPSS'de son başvuru 2 Temmuz
Ortaöğretim ve önlisans mezunları için düzenlenecek KPSS, 26 Eylül 2010 tarihinde yapılacak.
Milli Park sayısı üçe çıktı
'Allahuekber Dağları Milli Parkı’ ile ilgili olarak hazırlanan Gelişim ...
Açılan kapanandan çok ama...
EESOB Başkanı Fırat, 2010 yılının Haziran ayı sonuna kadar Erzurum’da ...
 
Akan son yolculuğuna uğurlandı
Kalp krizi sonucu bugün hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) Erzurum ...
Basın ilan Kurumu geliyor
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basını Daha Güçlü Hale Getirmeyi ...
Çareyi satmakta buldu
Erzurum'da 70 milyon dolara kurulan ve dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva