Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>GÜNDEM
24 Şubat 2011 Perşembe - 03:17

Aycı'ya ilk dava ERVAK'tan

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) aylık dergisi 'Raillife'nin Şubat sayısında Erzurumlu kadınlara hakaret edildiği gerekçesiyle 30 bin TL'lik tazminat davası açtı. Vakıf Başkanı Erdal Güzel, davadan kazanılacak parayı öğrencilere burs olarak vereceklerini söyledi.

Aycı ya ilk dava ERVAK tan

TAZMİNAT DAVASI
TCDD'nin aylık yayınlanan dergisi Raillife'nin Şubat sayısında Mehmet Aycı imzasıyla yayınlanan 'Trenden Kaçan Oğlan' başlıklı makalede yer alan, "Mustafa Çetin Baydar anlatmıştı. Tren Erzurum'a geldikten sonra Yeşilçam'da artist olma heveslisi Erzurum kızları trenle İstanbul'a kaçarlar, türlü maceralar yaşadıktan, hatta çam dibine yatırıldıktan sonra tabii artist olamadan ancak 'kız gittim, kadın geldim' havasında tekrar memleketlerine dönerler. Yeşilçam'a varmadan yolda belde İstanbul'da ikna edilenler ayrı, pişman olanlar da ayrı, film çevirmeye başlayanlar yandı gülüm keten helva hikayesidir. Ve bu hikayenin kaçış kısmı trenlidir. Gözünü sevdiğim memleketimde kaç kız bavulunu günler önceden hazırlayıp dağlar yakışıklısına kaçar gibi trenle artist olmak için kaçmıştır, bunun istatistiği yoktur, Allah bilir. Kaçanlardan artist olan var mıdır, bu da Yeşilçam'ın insan hatıratısını çıkarmakla mesul sinema tarihçilerimize, ne sinema tarihçisi, özenti tarihçilerimize sorulmalıdır. Tren sadece kaçışa tanık olmuştur, vallahi de billahi de bu işte vebali yoktur" ifadeleri tartışmalara yol açmıştı. Derginin yayınlanması üzerine tepkilerin çığ gibi büyüdüğü Erzurum'da kadınlar ve sivil toplum kuruluşları olayı protesto ederek TCDD Gar Müdürlüğü'ne siyah çelenk bırakmış, aynı gün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehmet Aycı'nın görevinden alındığını, sorumlular hakkında işlem yapılacağını açıklamıştı.
GÜZEL’İN AÇIKLAMASI
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, sorumlular hakkında manevi tazminat davası açtı. Avukat Tuncer Aktaş aracılığıyla Asliye Hukuk Hakimliği'ne dava dilekçesini verdiklerini belirten ER-VAK Başkanı Güzel, "Erzurum'daki tüm kız ve kadınları lekeleyen bu yazıyı dergiye koyma cesaretini gören yazarın bozuk cümleleri ve olmayan imla düzeni içinde şehrin kızlarına ve kadınlarına ağza alınmayacak, gerçek dışı bir hakaret vardır. Hedef bellidir. Cumhuriyet'in Doğu Anadolu ve Erzurum'a kazanımlarından biri olan tren yolunu ve Cumhuriyet değerlerini Erzurumlu kızları da kötü yola düşmüş göstermek şekli ile aşağılamak, yok etmektir. Derginin sonradan toplatılması, yazarının görevden alınması sonucu değiştirmeyecektir. Bu olay Erzurumlunun üzerine sürülmüş bir kara lekedir. Tüm Erzurum, sorumlulardan hesap sorulmasını beklemektedir. Bu yazı ile Erzurumluları küçük düşüren ve üzen TCDD Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, vakıf adına Mütevelli Heyeti Başkanı ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müşaviri ve tazminat konusu yazının yazarı Mehmet Aycı, TCDD Rail Life Dergisi'nin Sorumlu Müdürü Sadullah Özcan ve yazıda hikayeyi anlattığı belirtilen Mustafa Çetin Baydar hakkında Erzurum Asliye Hukuk Hakimliği'ne 30 bin liralık manevi tazminat davası açtık. Sorumluluk duygusu taşıyan herkesi şu ana kadar 20 kişinin imzasını taşıyarak açılan davaya katılmaya bekliyoruz. Kimsenin Erzurum insanına leke sürmeye hakkı olamaz. Bunun bedelini hukuk önünde de ödeyecekler.
Mahkemenin kazanılması halinde elde edilen para, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak değerlendirilecek" diye konuştu.

 
Iğdır, Erzurum’a örnek olsun..
 
Felsefe'de A.Ü Okulu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aycı'ya tepki yağıyor
Haydarpaşa Garı önünde eylem yapan Erzurumlu kadınlar, yazdığı bir makalede ...
Karaman, yükselen değerimiz..
Erzurum’un yetiştirdiği gözde bürokratlardan olan Ömer Karaman, İstanbul ...
Oltu Çayı'nda 'Cemre İşareti'
Oltu Çayı renk değiştirdi. İlkbahara yaklaşılan bu günlerde Oltu Çayı’nda ...
 
Altınok'tan ince sitem
Her kar yağışında Palandöken ve Konaklı bölgelerinde yaşanan yolların ...
362 köy yolu kapandı
Son iki gündür yağan karla birlikte Erzurum’da 64 olan kapalı köy yolu ...
Bu da yoksulluk bilançomuz..
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara ...
 
Küçükler gerçeği gördü..
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, mahalle muhtarları ile bir ...
İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği tarafından yapılan ...
Sağlıkçılara üreme eğitimi
Erzurum il Sağlık Müdürlüğü’nce sağlık personeline ‘Üreme Sağlığı” eğitimi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva