Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
TÜED seçime gitti
TÜED seçime gitti
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
HABERLER>GÜNDEM
12 Eylül 2011 Pazartesi - 22:43

Ayı yakalama seferberliği sürüyor

Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde 13 gün önce iki kişinin ölümüne neden olan saldırgan ayının yakalanması için oluşturulan özel ekip, ayıyı canlı olarak yakalamak için dört gündür peşinde koşuyor.

Ayı yakalama seferberliği sürüyor

İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde 13 gün önce iki kişinin ölümüne neden olan saldırgan ayının yakalanması için oluşturulan özel ekip, ayıyı canlı olarak yakalamak için dört gündür peşinde koşuyor.
İspir'in Yeşilyurt köyünde, 2 kişiyi öldüren ayının yakalanması için oluşturulan ve aralarında sertifikalı profesyonel avcıların da bulunduğu ekip, köydeki çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürüyor. Ekip üyeleri takipleri sırasında diğer yabani hayvanların da zarar görmesini engellemek için çalışmalarını özenle yürütüyor. Geceleri ağaçların üzerinde bekleyerek ayının bölgeye gelmesini bekleyen ekip üyeleri, zarar vermeden iğneyle bayıltabilmek için üç gündür ayının peşinde koştuklarını bildirdi.
ÇADIRDA GECELİYORLAR
Erzurum Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, 13 gündür köyde kurdukları çadırda kaldıklarını belirterek, hem köylünün mağdur olmaması hem de yabani hayvanların zarar görmemesi için çalışmaları itinayla sürdürdüklerini söyledi. Bölgede saldırgan ayının iki kişiyi öldürmesinin ardından özel oluşturulan ekiple birlikte, jandarmanın da desteğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Erzurum, "Günde en fazla iki saat uyuyoruz. Ayının biran önce yakalanması için uğraşıyoruz. İlk başlarda köylüler ayılar kaçsın diye rast gele ateş ediyordu. Bunu çok şükür engellendik. Köylüler ateş etmeyi bırakınca, ayılar da saldırının gerçekleştiği bölgeye gelmeye başladı" dedi.
PROFESYONEL EKİP TAKİPTE
İki kişinin ölümüne neden olan ayı ile ilk teması sağladıklarını ve dört gündür takip ettiklerini ifade eden Erzurum, “Saldırının gerçekleştiği bölgede geceleri ayının gelmesini bekliyorduk. Giriş, çıkışları tespit ettik. Saldırının gerçekleştiği bölgede üç gündür takip ettiğimiz ayı, fotoğraftakinin aynısı. Boyu, rengi, büyüklüğü aynı. Bu akşam yaklaşmaya çalıştım ama kaçtı. Diğer ayılar gibi değil bu. Akşam karanlıkta çıkıyor, geliyor köye. Karanlıkta bahçelerdeki meyveleri yiyor. Sabah erkenden de Ormana giriyor. Gündüzleri kesinlikle ortaya çıkmıyor. Girdiği ormanlar da çok sık. Can güvenliğimiz nedeniyle Ormana giremiyoruz. " diye konuştu.
ERZURUM’UN AÇIKLAMASI
Ayıyı canlı ele geçirebilmek için uğraştıklarını belirten Erzurum Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, şöyle konuştu:
"Söz konusu ayıyı öldürmek istemediğimiz için bu kadar uğraşıyoruz. Bu iş bunun için bu kadar uzun sürdü. Yoksa bu zamana kadar çoktan öldürürdük. Ayıyı uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirmek için geceleri bir ağacın üzerinde bekliyoruz. Daha önce beklediğimiz yeri deşifre ettiler. Ben de olayın gerçekleştiği yerin 50 metre uzağındaki ağaçların başına yer yaptım. Oraya gelmeye başladı. Önceki yeri öğrendi, oraya gelmiyor. Ağaca çıkıyoruz, sabaha kadar orada oturuyoruz. "
Ayıyı uyuşturup, yetkililere canlı olarak teslim edeceklerini anımsatan Erzurum, "Uyuşturabilmek için uğraşıyoruz. Önemli olan onu canlı ele geçirip, psikolojisini incelemek. Aslında bölgedeki ayılar saldırgan değil, insanlar bahçelere biraz fazla çıkıyor. Bağ, bahçedeyken bazen ayıların yoluna giriyorlar, karşısına çıkıyorlar. Silahı olan arkasından ateş ediyor. Tabii ayı da buna karşılık insanlara zarar veriyor" dedi.

 
10 bin 700 hemşire lisans tamamladı
 
Kayak camiası yaslı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 bin 700 hemşire lisans tamamladı
Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Lisans Tamamlama (HELITAM) Programından ...
'Erzurum'a olimpiyat yakışır'
2012 Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonasına Ev sahipliği yapacak ...
“Eğitimdeki darbe izleri silinmeli”
12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan ...
 
ASİMED'ten sert çıkış
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş ...
Vatandaş yeni anayasa bekliyor
Memur-Sen anket şirketlerine yaptırdığı yeni Anayasa çalışmasını sonuçlarını ...
Şehit Kızılkan memleketine uğurlandı
. Şehidin cenazesi Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morgunda yapılan ...
 
Bunun suçlusu kim?
Yakutiye Belediyesinin Erzincan kapı semtinde başlatmış olduğu yol çalışmalarında ...
Hemşirelerden mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Hemsirelik Lisans Tamamlama (HELITAM) Programından ...
Doğu, Karadeniz’e demiryoluyla bağlanacak
Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva