Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
3 Aralık 2010 Cuma - 03:56

Başarının yolu aileden geçiyor

Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğundan öğrenci velilerine seminer verildi. Erzurum’un Köprüköy ilçesinde bulunan Atatürk Yatılı İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrenci velilerine yönelik “Çocuklarda Özgüven gelişimi ve Başarıda Ailenin Önemi” konulu seminer düzenlendi.

Başarının yolu aileden geçiyor

Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğundan öğrenci velilerine seminer verildi.
Erzurum’un Köprüköy ilçesinde bulunan Atatürk Yatılı İlköğretim Okulunda eğitim gören öğrenci velilerine yönelik “Çocuklarda Özgüven gelişimi ve Başarıda Ailenin Önemi” konulu seminer düzenlendi.
Atatürk Yatılı İlköğretim Okulu toplantı salonunda düzenlenen seminere Atatürk Üniversitesi öğretim görevlisi Halim Ulaş, Okul Müdürü Ahmet Odabaş, öğretmenler ve veliler katıldı.
Öğretim Görevlisi Ulaş, velilerin öğrencileriyle etki iletişim kurma ve iletişimin başarıdaki önemi hakkında bilgiler verdi.
Okulun konferans Salonunda Yar. Doç. Dr. Ulaş, ebeveynlere, "Çocuklarda Özgüven Gelişimi ve Başarıda Ailenin Önemi" konulu sunum yaptı. Yrd. Doç. Dr. Ulaş, çocuk eğitiminde iletişim ve sevginin önemli yer tuttuğunu söyledi. Ebeveynlerinden çocuklarına sevgi, şefkat ve güven duygularını aşılamalarını isteyen Ulaş, bunların da çocuğun geleceğini ve kişiliğini şekillendireceğini kaydetti.
Çocukların geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanması için ebeveynlere büyük görev ve sorumlulukların düştüğünü dile getiren Ulaş, "Eğitim ailede başlar. Çocuklarınıza dokunun, kucaklayın onlara sevdiğinizi söyleyin. Çocuklarınızın özgüvenini arttırın. Çocukla etkili bir iletişim için, açık ve net isteklerinizi ifade edin ve yapılan doğru davranışta çocuğunuzu ödüllendirin. Kişilikli ve kimlikli bir gelecek anne ve babaların ellerinde ancak şekillenir." dedi.
Kariyer Topluluğu öğrencileri, sunumun ardından 8 sınıf öğrencilerinin derslerine girerek onlarla sohbet etti. İlköğretim öğrencilerin yüksek öğrenimi kazanabilmeleri için motivasyon ve kitap okumanın erdemleri üzerine konuşan öğrenciler, "Bizler de sizler gibi çocuktuk. Çoğumuz köylerden geldik. Ama çok kitap okuduk, oyun saatlerimizden fedakârlık ettik ve üniversiteyi kazandık. Sizlerin de bizim gibi çokça kitap okumanızı ve ülkemizin en güzel üniversitelerinde gelecekte okumanızı istiyoruz." dedi.
Üniversiteli ağabey ve ablalarına gelecekle ilgili hayal ve ideallerini paylaşan ilköğretim öğrencileri, "Bizler okumak polis, öğretmen ve pilot olmak istiyoruz." derken bazı öğrencilerin gelecekle ilgili plan ve hayallerinin olmaması ise hayal kırıklığına neden oldu.
Programa Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Nazan Soysal da katıldı.
Program sonrası seminer hakkında bilgi veren Ulaş, “Köprüköy Atatürk Yatılı İlköğretim Okulu’nun daveti üzerine buraya geldik. Atatürk Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyorum. Dört duvar arasında bilim üretmekten öte sahaya inip, alana inip insanların problemlerini birebir görmek daha çok isabetli gibi. Aynı zamanda gelirken Kariyer Topluluğu öğrencilerini de buraya getirdik. Biz velilerin problemlerini konuşurken, Kariyer Topluluğu öğrencileri de buradaki 8. sınıf öğrencilerinin hayata bakış açılarını, eğitime bakış açıları gibi bilgiler verdiler. Üniversiteyle halkı, Üniversiteyle ilköğretimleri birleştirmek temel amaçlarımızdan, görevlerimizden bir tanesi. Bu seminerde çıkardığımız sonuçlar; Velilerin en büyük sorunlarından birisi çocuklarıyla olan iletişimle kaynaklanan sorunlardır. Bu iletişim çatışmalaırını asgariye nasıl indirebilirler diye bu konular üzerinde konuştuk” dedi.

 
2011 çinilere işlendi
 
A.Ü'de Türk Kültürü Paneli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demokrasiyi yaşayarak öğreniyorlar
Yerel ve genel seçimlerde yaşanan heyecanın bir benzerini, bu kez yetişkinler ...
Hem eğitim, hem tasarruf
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, öğrencilere ...
Yer bulmak o kadar mı zor?..
Erzurum, nitelikli eğitim olanaklarını birer-birer harcamaya devam ediyor. ...
 
Mangala oynadı, söyleştiler
Türk Telekom Akademi Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Türk ...
Alcan'dan örnek girrişim
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon bölümü ...
Kapı kapı dolaşıp kitap topluyorlar
Yakutiye İlçesi Kocatepe İlköğretim Okulu’nda görev yapan iki öğretmen, ...
 
Erzurum'un okur yazar sayısı artırılacak
Erzurum'un sosyo-ekonomik geri kalmış ilçelerinde okur-yazar sayısını ...
İzcilerden Turgutcan'a teşekkür
İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Eğitim ...
Bayraktar, güven tazeledi
Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar gerçekleştirilen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva