Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
11 Aralık 2010 Cumartesi - 03:48

Dadaşlığı kurtaracaklar..

Türkiye’nin dört bir yanında Dadaşlık ruhunu canlı tutmak amacıyla “Dadaş Ocakları Derneği” kuruluyor. İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nde konuşlandırılacak olan dernek, zamanla tüm Türkiye geneline yayılacak.

Dadaşlığı kurtaracaklar..

Türkiye’nin dört bir yanında Dadaşlık ruhunu canlı tutmak amacıyla “Dadaş Ocakları Derneği” kuruluyor. İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nde konuşlandırılacak olan dernek, zamanla tüm Türkiye geneline yayılacak.
Erzurum’da “Dadaş Ocakları Derneği” kuruluyor. Genel Başkanlık görevini Kocaeli’nde yaşayan Erzurumlu Gazeteci Eyüp Coşkun’un yapacağı Dadaş Ocakları Derneği’nin Genel Merkezi ise, Erzurum’da olacak. Metropol kentler başta olmak üzere Türkiye genelinde hemen her ilde şubesi bulunacak olan Dernek, Dadaşlık kültürü ve ruhunu canlı tutmayı ve tanıtmayı amaçlıyor.
Dadaş Ocakları Derneği Genel Sekreteri Muhammet Lütfi Kaya, hemşehri dayanışmasının tüzel kişilikler altında en güzel örneklerini sergileyen şehirlerden birisinin Erzurum olduğunu söyledi. Erzurum dışında yaşayan Erzurumluların sayısının milyonlarla ifade edildiğini anlatan Kaya, “Böylesine önemli bir nüfusa ait kültür, nerede olursa olsun yaşatılmalıdır.” dedi. Dadaş Ocakları Derneği’nin, bir hemşehri derneğinden çok Dadaşlık ruhu ve kültürünün canlı tutulması amacına hizmet edeceğini vurgulayan Kaya, Dadaşlığın sadece mertlik ve yiğitlik anlamına gelen bir kavram değil, aynı zamanda terbiye, gelenek, ahlak, milli ve manevi değerlere bağlılığın altına atılan bir imza olduğunu söyledi. Erzurumlu olan herkesin Dadaşlık gibi çok önemli bir ziynet taşıdığını ve bunun da çok büyük bir sorumluluk gerektirdiğini dile getiren Kaya, Dadaş Ocakları Derneği’nin, işte bu sorumluluğu her fırsatta hatırlatacak bir misyonu bulunduğunu ifade etti.
Dadaş Ocakları Derneği’nin Genel Merkezi’nin Erzurum olacağını, kısa, orta ve uzun vadede ise, Türkiye genelinde şubeleşeceğini kaydeden Genel Sekreter Kaya, “Yurt geneline yayılma süreci, Erzurumluların yoğun olarak yaşadığı büyükşehirlerden başlayacak. İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara gibi şehirlerde şubeler açıldıktan sonra zaman içerisinde diğer illerde de şubeleşmeye gidilecek.” diye konuştu.
Genel Sekreter Kaya, “Doğdukları şehirden çeşitli nedenlerle ayrılarak, başka şehirlere yerleşmek durumunda kalanlar, ait oldukları topraklara ait kültüre ve değerlere sarılmamaları halinde zamanla değişiyor, dönüşüyor ve aidiyetlerini unutabiliyorlar. Bu süreç özellikle kozmopolit şehirlerde çok daha kontrolsüz işliyor. Bizim amacımız, Türkiye’nin neresinde bulunuyorsa bulunsun; Erzurum’la, Erzurum dışındaki Erzurumlular arasında bir köprü kurabilmektir. Erzurumluluk ve Dadaşlık ruhunu zinde tutmaktır. Bunun için Erzurum’a has kültürel yayınlardan, sosyal etkinliklere varıncaya kadar çok çeşitli aktivitelerimiz olacak. Tüzüğümüze önümüzdeki günlerde resmiyet kazandıracak ve Erzurum’daki genel merkezimizi hizmete sokmuş olacağız.” dedi.
 

 
Turizm ekmek kapısı oldu
 
Yoksula dert, zengine eğlence..
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÇIRÇIRLILAR 19 Aralık 2010 Pazar 03:10

ALLAH HAYIRLI EDER İNŞAALLAH...

Yorumu oyla      1      0  
Gavurban gençlıği 16 Aralık 2010 Perşembe 17:52

ALLAH HAYIRLARA VESİLE EDER İNŞAALLAH...MEVLAM GÖRELİM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER...ERZURUM DADAŞ,DADAŞ ERZURUMSUZ OLMAZ İKİSİ TEK BEDENDİR...

Yorumu oyla      1      0  
DADAŞ KIZI 15 Aralık 2010 Çarşamba 22:53

SAĞ OLASINIZ ABİLERİM,YÖNETİME BAYANLARDANDA ALIN,ALLAH KOLAYLIK VERSİN. ERZURUMUN BUNA İHTİYACI VAR...

Yorumu oyla      1      0  
aga dayı 14 Aralık 2010 Salı 23:33

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN CAN GARDAŞLARIM...

Yorumu oyla      1      0  
Dadaş Mustafa 13 Aralık 2010 Pazartesi 23:38

Dadaşlığımızdan başka neyimiz kaldı Erzurum kalesinde ?? Türküm , Dadaşım demeye dahi çekiniyorum bazı ortamlarda.Bu günleri de gördük ! teşekkürler.....herkese.

Yorumu oyla      1      0  
ÇİZİR OĞLU MUSTAFA BEY 12 Aralık 2010 Pazar 23:23

DADAŞLIĞIN TANIMI Dadaşlık öyle rasgele müktesep bir sanat değildir. Bazı müstesna şahsiyetlerde görülen "Efendilik" gibi fıtrı "Doğmatik" bir ruh asaletidir. DADAŞ tarih boyunca karşımıza zaman zaman serhat boylarının bekçisi; acizin , yoksulun , kimsesizlerin hamisi , eli ve sofrası açık mert bir köylü , bir esnaf , siyasi hayatın medeni cesaretini nefesinde toplamış cesur hatibi , yiğit bir kumandan , vazifesini namus bilen bir memur , bir öğretmen En iyi niyet ,BU VASIFLARI TAŞIYAN DADAŞDIR

Yorumu oyla      1      0  
Misafir 12 Aralık 2010 Pazar 13:34

Batıda ve hatta yurtdışında dahi bilenen birşey dadaşlık, mesela Erzurumlu çok var inanın İstanbul ve Ankara bir tarafa Türkiyenin en bilinmeyen ve hiç akla gelmeyen yerlerinde bile bir Erzurumlu ile karşılaşırsınız iddia ediyorum aklıma gelmeyen yerde bile bir Erzurumlu çıkıyor karşıma, Mesela İzmirde soruyorlar bir ortamda bana Dadaşmısın diyorlar bu ayrım aslında iyi değil ama yine de hoşuna gidiyor insanın,Evet Dadaşım ama bizim oralarda Dadaş,Kürt,Çerkes,Laz v.s. böyle ayrım yoktur diyoruz

Yorumu oyla      1      0  
Ademe 12 Aralık 2010 Pazar 03:33

Adem sen nerelisin merak ettim ? saçma yorum yapma ve terbiyeni takın Dadaşlığı ağzına alırken dikkatli ol...

Yorumu oyla      0      0  
Dadaş Ahmet 11 Aralık 2010 Cumartesi 21:27

Bir Erzurumlu olarak yürekten kutlarım ve İzmirde yaşadığımdan dolayı tüm imkanlarımla destek olacağım İzmir şubesine, onbinlerce hatta yüzbinlerce Dadaş yaşıyor Ege bölgesinde.

Yorumu oyla      1      0  
Nusret 11 Aralık 2010 Cumartesi 21:22

Adem kardeşim herkesi katma ve genelleme yapma ama kesinlikle haklısın bir Erzurumlu olarak bende utanıyorum çünki bende çok kez şahit oldum çeşitli densiz ve aptalca hareketlere.Caddede özellikle genç yaş bir kesim 15 - 25 yaş arası kendini bilmez olabiliyor ve kızlara laf atıyorlar hakaret dahi ediyorlar , bazı yerli turistlere ayıp el işareti yaptıklarını bile gördüm terbiyesiz adamların,bunlar erzuruma yakışmıyor umarım Olimpiyat için gelenlerin başına gelmez bunlar.Kınıyorum.....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum, Mevlaya emanet
Erzurum’da asırlardır devam eden “Binbir Hatim” geleneği, bu yıl da bozulmadı. ...
'Yazılı kültürden korkan toplumuz'
Vali Öztürk, " Biz yazılı kültürden çok fazla ürken bir toplumuz. Yazılı ...
Andican tarihe not düştü..
İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi ve Devlet eski Bakanı Ahad Andican, ...
 
Yerlisi yok, yabancısı çok..
Erzurum’da son aylarda dilenci sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Halkın ...
Yaylalı'dan ilk beyanat..
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Muammer Yaylalı ...
Tuşa bas, Erzurum'u tanı
2011 Kış Oyunları’na ev sahipliği yaparak, kapılarını tüm dünyaya açacak ...
 
Sağlıkta AB normunda hizmet
Erzurum’da iki yıl önce faaliyete Sağlık Bakanlığı tarafından geçirilen ...
Alkışlanacak proje
Erzurum’u merak edipte bir türlü gelme fırsatı bulamayanlar için oluşturulan ...
Üstad Reyhani gönüllerde yaşıyor
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Türk Halk ozanlığı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva