Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
11 Kasım 2010 Perşembe - 08:19

Doğu, Atatürk sevgisinde birleşti

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 72’inci yılında, tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de düzenlenen törenlerle anıldı. Büyük Önder Atatürk, Erzurum'da düzenlenen törenle anıldı. Anma törenleri, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle devam etti.

Doğu, Atatürk sevgisinde birleşti

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 72’inci yılında, tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de düzenlenen törenlerle anıldı. Büyük Önder Atatürk, Erzurum'da düzenlenen törenle anıldı. Anma törenleri, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle devam etti.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 72. yıl dönümünde Ağrı'da düzenlenen törenlerle anıldı.Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan törenler 09:05'de sirenler eşliğindeki 2 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Tören programı daha sonra Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Ağrı Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma töreninde izleyenler duygusal anlar yaşadılar. Atatürk'ün hayatının anlatıldığı program izleyenlerden tarafından tam not aldı. Yaklaşık 2 saat süren program sonunda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 72'nci yılında Bitlis'te düzenlenen törenle anıldı.Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, saat 09.05'te çalan siren eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Bitlis Kültür Merkezi'nde devam edilen törende konuşan Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Yarbay Metin Birlikbaşı, Atatürk'ün yüksek dehası, üstün kişilik özellikleri ve bir ömre sığması hayal bile edilmeyecek uygulamaları hakkında çok şey söylenebileceğini ifade etti. Birlikbaşı, "Atatürk üstün kişiliği, pek tabii olarak, onun sahip olduğu sayısız özelliklerden ileri gelmektedir. O üstün zeka ve dehasını, güçlü bir çalışmayla birleştirmiş, kılavuzluğunda olgunlaştırmış, bilimin ışığında, tecrübenin derinliğinde yoğurmuş, güçlü bir düşünce sistemiyle kuvvetli bir mantıkla geliştirmiştir. Gerçekçilik onun en başta gelen özelliklerinden biri olmuş, keskin zekası ve engin öngörüsüyle gerçekleri yakalamayı başarmıştır. İnandırıcılığı ve karizmatik kişiliğiyle, şahsı için değil, daima vatanı ve milleti için yaşayan bir insan olmuş, sonsuz sabır ve büyük bir azimle çalışmış, kendisine olan güveni, milletine olan sonsuz güveniyle bütünleştirerek, önüne çıkan engelleri, akılcı yaklaşımlar, cesaret ve milletin desteğiyle aşmada başarılı olmuştur" dedi.
Daha sonra şiirler, 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve 'Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu. 'Atatürk'ün hayatı ve ilkeleri' konulu konuşmanın ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüller verildi. Atatürk'ün sevdiği şarkıların söylenmesinin ardından program sona erdi.Törene; Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Vali Yardımcısı Sibel Tursun, Bitlis İl Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 72. Yıl dönümü nedeniyle Ardahan’da anma töreni yapıldı.Sabah saat 8.30’da Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başlayan tören Atatürk’ün ölüm saati olan 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Anma törenleri daha sonra halk eğitim merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerle sürdürüldü. Atatürk’ü anma törenine Vali Mustafa Tekmen, Tugay komutanı Tuğgeneral İsmail Küçüktekin, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Sami Tokmak, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih öğretmeni Filiz Şener yaptı. ’’Kurtaran, Kuran, Koruyan Eşsiz İnsan’’ Sunuyu Ulaştırma Yarbay Selim Özay sundu, ’’Resimlerle Atatürk’ün Hayatı ’’konulu slâyt gösterisi izlendi daha sonra öğrencilerin okudukları şiirler ve yaptıkları oratoryo ile katılanlara duygulu anlar yaşattılar.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yılında Iğdır'da da çeşitli etkinliklerle anıldı.Belediye ünündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan anma törenine; Vali Amir Çiçek, Belediye Başkanı Vekili Ayşegül Yaşar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Akış, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çalınan siren sesi ile saygı duruşu gerçekleşirken il genelinde tüm bayraklar yarıya indirildi. Atatürk anıtı önünde yapılan anma törenin ardından Iğdır Kültür
Merkezi'nde Ulu Önder Atatürk'ün hayatını anlatan slayt gösterisi yapıldı, şiirler okundu. Anma programı, Iğdır Anadolu Lisesi'nin düzenlediği 'Atatürk' isimli oratoryonun sahnelenmesi ardından son buldu.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıl dönümünde Erzincan'da törenlerle anıldı.Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törene Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin yanı sıra gaziler derneği üyeleri ve öğrenciler katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalması ile saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nı okundu.
Öte yandan Erzincan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından bir anma programı düzenlendi. Ayrıca halk kütüphanesinde “Atatürk Kitapları ve Fotoğrafları” sergisi açıldı.
Mustafa Kemal Atatürk, 72. ölüm yıl dönümünde Hakkari'de düzenlenen törenle anıldı.
Sabah saatlerinde valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törenlerde, saat 09.05'te siren sesiyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene; Vali Muammer Türker, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Emniyet Müdürü Ayhan Burhan, kamu kurum amirleri, komutanlar ve öğrenciler katıldı.
Program dolayısıyla çevredeki cadde ve yüksek binalara özel harekat timleri yerleştirilerek yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bayrakların yarıya indirilmesinin ardından, program Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Türk Silahlı Kuvvetleri adına sunum ve konuşma, şiir, öğrenci korosu, drama, Mustafa Kemal'in kağnısı, Atatürk oratoryosu, zeybek gösterisi sunuldu. Sermaye Piyasası İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Taner Özdemir tarafından organize edilen öğretmen ve öğrencilerden oluşan koro da Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi. Program sonunda vali ve beraberindekiler sahneye çıkarak öğretmen ve öğrencileri kutlamayıysa birlikte program sona erdi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen törenlerle anıldı.
Hükümet Konağı önünde yapılan törenler Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkan Vekili Fatma Sinar, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Yazar, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, askeri ve mülki erkanın yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te sirenler çalınarak 2 dakika saygı duruşunda bulunulmasının ardından Hükümet Konağı önündeki tören sona erdi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 72. yıldönümü törenlerine daha sonra Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda devam edildi. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan törenler Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 10. yıl Nutku banttan dinletildi. Atatürk’ün biyografisi ve şiirler okundu. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli öğretmen tarafından “Atatürk’ün İlke ve inkilapları” nı anlattı. Halk Eğitim Merkezi Salonu’ndaki tören, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirilmesiyle sona erdi.
Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında öğlenden sonra Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda “Mustafa Kemal Paşa ve Doğu” konulu bir konferans verildi.. Konferans’a Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enver Konukçu’da katıldı..
Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72'nci yıl dönümü için Muş'ta da anma programı düzenlendi.Valilik binası önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan anma töreni Muş Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde devam etti. Düzenlenen törenlere Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Belediye Başkanı Vekili Recep Teker, kamu kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çelenklerin protokol sıralamasına göre anıt önündeki yerlerine konulmasından sonra, saat 09.05'de Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Belediye
ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü sirenleri ile tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait otomobiller ve sivil araçlar 2 dakikalık saygı duruşu süresince siren çaldı. İstiklal Marşı'nın ikinci kıtasından sonra bayraklar yarıya indirildi.
Atatürk'ü Anma programı daha sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Atatürk'ün askeri yönü konulu konuşmayı Topçu Binbaşı Mehmet Ali Yalgın yaptı. Atatürk'ün yaşadığı çağa damga vurmuş ve tarihin unutulmazları arasında saygın yerini aldığını ifade Binbaşı Mehmet Ali Yalgın; "Büyüklüğünü sadece düşüncesi ve sözleriyle değil geride bıraktığı eserleriyle de kanıtlamıştır. Bugün her bir yanı şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal vatan toprağında
bağımsız, onurlu ve özgürce yaşıyorsak bunu canları pahasına Kurtuluş Savaşı verenlere ve onların dahi komutanı Atatürk'e borçlu olduğumuz asla unutulmamalıdır. O'nu yıpratmaya ve kurduğu cumhuriyeti yozlaştırmaya çalışanlar bile O'nun temellerini attığı bu özgürlük ortamını bugün teneffüs etmektedirler. Uğruna milyonlarca insanın ölüme sürüklendiği ideolojiler tarihin karanlıklarına gömülürken akılcı ve bilimci yaklaşımı esas alan Atatürkçü düşünce sistemi dimdik ayaktadır ve böyle olmaya da devam
edecektir" dedi.
Anma törenlerinde daha sonra günü anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Atatürk Oratoryosu gösterisinden sonra Mustafa Kemal Atatürk'ü anma töreni sona erdi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72. yıldönümü nedeniyle Malatya'da anma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine, Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra, siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.
Tören anıta çelenk sunumuyla başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde ise Malatya'da hayat durdu. Ata'nın ölüm saatinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra 2. Ordu Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylendi.
Törende Vali Ulvi Saran, Anıt Şeref Defterini yazıp, imzaladı. Saran, yaptığı konuşmada, "Milletçe ve Malatyalılar olarak huzurundayız. Bundan 87 yıl önce dile getirdiğin "Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır" hitabının muhatapları olarak bugüne kadar geçen süre içinde muhasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi doğrultusunda nereden nereye geldiğimizi düşünmek ve geleceğe başardıklarımızın gururu, başaramadıklarımızın sorumluluğuyla daha umutlu bakmak durumundayız. Türk
Milleti 57 yıllık ömründe Cumhuriyet'in kurucu ve önderi olarak yaptığın işleri hiçbir zaman unutmayacak ve daima hatırlayacaktır. Yeni bir 10 Kasım gününde bıraktığın mirasın anlam ve önemini bir kez daha kavrarken, cennet vatanımızı kanları ve canları pahasına bizlere emanet eden şehit ve gazilerimizi rahmetle anar, minnet ve şükran duygularımızı ifade ederiz. Ruhunuz şad olsun" dedi.
Tören sonrası Atatürk Evi ziyaret edildi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 72. yıldönümünde anma programı çerçevesinde bir etkinlik düzenlendi.
Eski Halk Eğitim Merkezi'ndeki programa Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yanı sıra askeri ve mülki erkan katıldı.
Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Programda daha sonra Cumhuriyet Lisesi Tarih Öğretmeni Erkan Erdoğan, "Atatürk'ün Son Günleri" konulu bir konferans verdi. Erdoğan, "Şimdi bir kelimeyle Atatürk sizlersiniz. O zerreler halinde sizlere dağılmış ve ışıklar halinde gözlerinize yansımıştır. Ölümlü vücudu Anıtkabir'de, fakat ruhu ve aşkı sizlerin yürüklerinizdedir" dedi.
Daha sonra 2. Ordu Komutanlığı'ndan Albay Recep Durmuş, "Atatürk'ün Askeri Kişiliği"ni anlattı. Durmuş, "Atatürk, askeri harekatın bütün türlerini muharebe alanlarında yaşamıştır. Arnavutluk'ta eşkıya takibi, Trablusgarp'ta kıyı savunması ve çölde muharebe, Çanakkale'de kıyı savunması, siper harbi, Bitlis, Muş bölgelerinde, dağlarda muharebe, İstiklal Harbi'nde oyalama muharebesi, stratejik savunma ve taarruzlarda bulunmuştur" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri şef Goncagül Başkak yönetiminde Oratoryo, seçme Marşlar ve Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.
Vali Ulvi Saran, "10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümünde milletçe üzüntü içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamamızın sonrasında Atatürk'ün ölümüyle birlikte Cumhuriyet'in geleceğini düşünmek ve milletçe üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme zorundayız. Milletimizin bu vesileyle geleceğinin mutlu ve umutlu olmasını diliyorum" dedi.
2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük ise "Atamızı şükranla ve minnetle anıyoruz. Anmaya devam edeceğiz. Her zaman kalbimizde ve beynimizde olacak" diye konuştu.

 
'Cumhuriyet, en yüce değerimiz'
 
Kurbanda fiyat vebali
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasankaleli 11 Kasım 2010 Perşembe 15:35

Atatürkü din karşıtı veya dine karşıymış gibi gösterip rant elde edenler var bunlar hainliktir çıkar için yapılan söylemlerdir kesinlikle uyanık olunmalıdır...

Yorumu oyla      0      0  
İnönü Mezunu Okuyun ! 11 Kasım 2010 Perşembe 14:40

İnönü İlkokulundan mezun olmuş Erzurumlu bir Mühendisim Erzurum dışındayım Atatürk sevgisi ile büyüdük İnönü ilkokulunda mükemmel etkinlikler yaptık çocukken 10 Kasımlarda , Cumhuriyet bayramlarında mükemmel törenler olurdu coşardık Erzurumda Atatürk sevgisiyle büyüttü bizi Öğretmenlerimiz Şu an dini duygularımızda en ufak bir eksilme veya en ufak bir körelme yok kesinlikle değişiklik yok Atatürk sevgisi insana çok şey kazandırır hiçbirşey kaybettirmez Atatürkü sevin sevdirin bu çok önemli !!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Cumhuriyet, en yüce değerimiz'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Atam, İzindeyiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin ...
Erzurum, Atatürk'e minnettar
Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gönlünde Erzurum’un ayrı ...
 
Türkiye büyük önderini anıyor
Atatürk ölümünün 72. yıldönümünde tüm yurtta ve dış temsilciliklerde anılacak. ...
Proje yapmaya eriniyoruz..!
Beykoz Lojistik MYO Öğretim Görevlisi Bilgi Teknolojileri Uzmanı Serkan ...
Atatürk yüreğimizde yaşıyor..
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
Atatürk'ü şükranla anıyoruz..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ebediyete intikalinin yıldönümünde ...
Ulaşımda 2011 seferberliği
Karayolları 12 Bölge Müdürü Şenol Altıok, “İklim şartlarından dolayı asfaltlama ...
Erzurum'a 2011 makyajı
Erzurum’da 2011’de yapılacak Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva