KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
23 Mart 2010 Salı - 12:30

Erdoğan'ın yargıya cevabı sert

Erdoğan: Yüksek Yargı mensupları önce kendileri kuvvetler ayrılığına saygı göstersin.

Erdoğan ın yargıya cevabı sert

HERKES AYNI DÜŞÜNMEK ZORUNDA DEĞİLDİR

Aşık Veysel'i bir kez daha rahmetle anıyorum. Onun gönül dilini kendimize ilham edindik ve o ışıkla yolumuza devam ediyoruz.. Kendimizi birilerine beğendirme içinde olmadık. Millet bizi beğensin o bize yeter dedik. Siyaset millet için yapılır dedik. Halkı seçimden seçime hatırlayanlardan olmadık. Kibir ve gurur batağına saplanmadık. Elbette eleştirilere dikkat kesiliyoruz. Ama herkes de birebir aynı düşünmek zorunda değildir. Bu doğru da değildir. Biz nasıl herkesin bizimle aynı düşünmesini istemiyorsak başkaları da böyle bir hakka sahip değildir...

Özhan Canaydın spor dünyasında örnek bir insandı.. Tüm ailesine eşine çocuklarına Galatasaray camiasına ve milletimize başımız sağolsun diyorum.

SANATÇILARLA AÇILIM ZİRVESİ

Kapsamlı görüşmeler ilk kez yaşanan olaylar. İlk kez bir hükümet toplumun farklı kesimleriyle bir araya geliyor. Politikalarına yön verirken bunları dikkate alıyor. Sanatçının görülemeyeni gördüğüne inanıyor ve ülkenin can yakıcı meseleleri için onların desteğinin hayati derecede önemli olduğunu biliyoruz.

NEVRUZ MEMNUNİYETİ

21 Mart'ta yeni bir baharı coşkuyla karşıladık. Bir kez daha milletin bayramını kutluyorum. Geçtiğimiz Cuma günü baharı bahar gibi yaşamak istiyoruz demiştim. Pazar günü ciddi bir asayiş sorunu çıkmadan kutlanmasından büyük memnuniyet duydum. 2010 baharının Türkiye için yeni bir milat olmasını diliyorum.

GÜNEYDOĞU'DA SODES ÇOCUKLARI DEĞİŞTİRDİĞİNİ GÖRDÜM


Psikolojik anlamda aradaki bariyerlerin yıkıldığını birbirini anlama ve empati kurmanın güçlendiğini müşahade ediyoruz. Olumsuz örneklerde yola çıkarak kardeşliği eleştirenler önce kendi özeleştirisini yapsınlar. Açılımla ilgili kopartılan fırtınaların yersiz olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor. KÖYDES ve BELDES'e SODES'i de ekledik. Orada Sodesle hayatı değişen çocuklarla tanıştım. Tinerci olan çocukların nasıl topluma kazandırıldığını gördüm. İlk hayatında tiyatroya giden çocukları gördüm. SODES'i bir GAP programı olmaktan çıkarıp Türkiye geneline yayacağız.

HSYK'YA ELEŞTİRİ


Türkiye mevcut Anayasa ile çağdaş uygarlık seviyesine ulaşamıyor. Eğer daha yükseği hedefliyorsak toplumumuzun ihtiyacı olan düzenlemeleri yapmak durumundayız. Bunlar toplumun genel kanaati. Bu çalışmada neler yer alıyor? Kanun önünde eşitlik ilkesi güçleniyor. Çocuklar ve yaşlılar için pozitif ayrımcılık getiriliyor. Ailenin korunması ve çocuk hakları konusunda düzenlemeler taslakta yer alıyor. Askeri mahkemelerin sadece askeri suçlara bakması getiriliyor. Metni mi okumadılar parlamento HSYK'yı düzenleyemez dediler. Adalet Bakanı ve müsteşar kurulun içinde var. Bu AB normlarında da var. yeni düzenlemede ilk derece mahkemelerdekiler üyelerini kendileri seçecek. Birinci derecedeki hakim ve savcıların sizden farkı ne? Geçici 15. madde Anayasa'dan çıkarılıyor.

BEN MİLLETVEKİLİ DEĞİL MİYİM?


Yargı kendi içindeki mahkemeleri hazmedemiyor. Birincisi yasaları siyasi partiler değil TBMM yapar. Uzlaşma komisyonunda taslak hazırlanamadığı için biz hazırladık ve bunu Meclis gündemine taşıyoruz. Peki taşıyanlar kim? Milletvekilleri. Gelin uzlaşalım katkınızı verin diyoruz. Niçin tasarı Meclis'te hazırlanmadı? Neden Başbakanlık'ta hazırlandı. Böyle sudan bahane olur mu? Sen bizim milletvekilliğini nasıl görmezden gelirsin. Hepsi ipe un seriyor. Bizim ne ipe un sermeye ne geniş vakte tahammülümüz yok.

ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ


Her türlü öneriye her türlü eleştiriye katkıya hafta sonuna kadar hazır ve açığız. Paket daha verilir verilmez toptancı bir tavır takınıldı.Yüzde 1 oyun üzerinde oy alan bütün partiler ziyaret ediliyor. Bu ülkeye katkısı olacak herkese gidiyoruz. İstiyoruzki katılımcı bir Anayasa hazırlayalım. 41 medya temsilcisi ile kendileri ile bu çalışmayı sürdürdüler. Herkes bilgi sahibi olsun. Bu meclis Anayasa yapamaz demek siyasetçinin kendisini inkarıdır. Israrla diyaloga vurgu yapıyoruz. Buz kişisel düzenlemeler yapmıyoruz. Kendi taslağımızı dayatmıyoruz.

Hiçbir erki etki altına almaya çalışmıyoruz. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Bu çalışmayla dalga geçmek demokrasiden nasibini almakla izah edilebilir. Biz bugüne kadar millet iradesine gölge düşürmedik. İradeyi ipotek altına alma fırsatını vermedik.

Yargı ile dalga geçiyorlar gibi milli iradeyi açıklamalar çok talihsiz bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum. Hiç beklemediğim bu tür arkadaşların böyle yaklayım içinde bulnması sizi ciddi manada üzdü. Birçok Avrupa ülkesinde Anayasa Mahkemesi üyelerini Meclis seçecek bizde Meclis öcü gösterilecek. Kusura bakmasınlar bu millet artık uyandı. Hukuki olmayan yaklaşımlara prim vermiyor. Sergilenen tahammülsüzlük AK Parti'ye değli millet iradesine demokrasiye değişim iradesine yöneliktir.

 
TAHA AKYOL'UN OĞLUNDAN AKILALMAZ DEĞERLENDİRME
 
SOYULMA REKORU KIRDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAHA AKYOL'UN OĞLUNDAN AKILALMAZ DEĞERLENDİRME
Star Gazetesinde kaleme aldığı yazıda, sözü Türkler Ermeniler'e soykırım ...
PARMAK HESABI BAŞLADI
Vatan yazarı Bilal Çetin, AKP’nin Anayasa değişikliği paketinin mecliste ...
Ergenekon duruşmasında olay
Alparslan Arslan ''Hepinizi keserim'' diyerek küfür etti. Şengün ise ağzını kapattırdı.
 
ERGENEKON'DA ŞOK GELİŞME
Ergenekon davası hakimi Köksal Şengün hakkında soruşturma.
CENGİZ ÇANDAR NEDEN 2002’DEN BERİ TEDAVÜLDE?
Cüneyt Ülsever, Hürriyet’teki köşesinde eski solcu bugünün liberali isimleri ...
AK PARTİ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR!
Yeniçağ Gazetesi Yazarı Sabahattin Önkibar, AKP'nin amacını şöyle özetledi:
 
Dikkat! Bu Kadın Bir Provakatör
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sinemacıları ağırladığı kahvaltıda, Oktay ...
Genelkurmay Açıkladı: 2 yaralı var
Genelkurmay'dan Afganistan'da düşen helikopterle ilgili olarak bir açıklama geldi.
TÜRKİYENİN UZAN TAKTİĞİ BELLİ OLDU
Bakanlığın CIA ve FBI uzmanlarına incelettiği ÇEAŞ ve Kepez hisseleri sahte çıktı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva