Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>EKONOMÄ°
26 Ekim 2010 Salı - 06:57

Erzurum'a 'Dünya' çıkarması

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, hem Türkiye’de hem de Erzurum’da halkın hayatını daha iyi bir konuma getirebilmek için ortak olmak ve beraber çalışmayı arzu ettiklerini belirterek, Dünya Bankası’nın her şeyden önce bir kalkınma teşkilatı olduğunu söyledi.

Erzurum a  Dünya  çıkarması

Dünya Bankası’nın Türkiye’deki temsilcileri ile Erzurum’daki kamu ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, “Sivil Toplum-Dünya Bankası Diyalog Toplantısı”nda bir araya geldi.Toplantıya Dünya Bankası’nı temsilen, Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye Program Koordinatörü Ina Marlene Ruthenberg, kıdemli ekonomistler Marck Thomas ve Kamer Karakurum Özdemir, data analisti-ekonomist Muammer Kömürcüoğlu ve Dış ilişkiler Koordinatörü Tünya Celasin katıldı. Toplantıya ayrıca, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, ETSO Meclis Katibi Hüseyin Polat, Meclis Üyesi Nazım Akıllıoğlu ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği, Türk-İş, TÜİK, Erzurum Kalkınma Vakfı, MÜSİAD ve Atatürk Üniversitesi’nin temsilcileri katıldı.
Dünya Bankası’nın, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin deneyimlerini dinlemek, bölgedeki kalkınma fırsatları ve zorlukları tespit etmek amacıyla düzenlediği toplantıya ev sahipliği yapan ETSO adına Meclis Başkanı Saim Özakalın bir konuşma yaptı.
Türkiye’nin, Dünya Bankası ile İşbirliği Stratejisi’nde de belirtildiği gibi; bilgi toplumuna ulaşmış, istikrar içinde büyüyen, daha adil bir şekilde paylaşan, küresel düzeyde rekabet eden ve Avrupa Birliği ile tam uyumlu bir ülke vizyonuyla hareket ettiğini dile getiren Saim Özakalın şunları söyledi; “Dünya Bankası’nın, Türkiye'nin, AB'ye giriş amacıyla, istikrarlı büyümeye ve daha gelişmiş yaşam standartlarına erişmek için gösterdiği çabalara destek olduğunu biliyoruz. Dünyayı etkileyen küresel krizin, ülkemiz ekonomisinde de olumsuzlar yaşanmasına neden olmasına rağmen son dönemlerde OECD ülkeleri arasında Türkiye’nin büyüme rakamları bizler için umut vericidir. Ülke ekonomisindeki bu olumlu gelişmelerin yansımasını biz de bölgemizde görmeyi arzu ediyoruz”
Konuşmasında, Erzurum’un, coğrafi konumu itibariyle her dönemde dikkatleri üzerine çeken önemli bir yer olduğunu kaydeden Başkan Özakalın, “Geçmişte tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve ticaret anlamında bölgenin merkezi olan ilimiz, zamanla bu özelliğini kaybetmiş ve ekonomisi giderek zayıflamıştır. Bugün artık Erzurum ekonomisi, devletin sağladığı teşviklerle ve kamu yatırımlarıyla ayakta durmaya çalışsa bile bunlar yeterli olmamaktadır. Erzurum’da artık bireysel çabalardan ziyade, birlikte hareket etmek önem kazanmaktadır. Bölgemizde kolektif çabaların başarılı sonuçlar aldığını görüyoruz. Birlikte hareket etmenin en güzel ve başarılı örneği Erçimsan Holding gibi ortaklık girişimlerinin çoğalması, bölgemiz ekonomisi için hayati önem taşıyor. Bizlerin bu noktada kazandığı en önemli tecrübe; birliktelik ruhunun elde ettiği başarıdır.Bu tür diyalog toplantılarından Dünya Bankası’nın edineceği izlenim bizim için gerçekten çok önemli. Dünya Bankası’nın ülkemizin her alandaki kalkınmasına verdiği desteklerin artarak devam edeceğini umuyoruz” diye konuştu.
Toplantıda daha sonra konuşan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, hem Türkiye’de hem de Erzurum’da halkın hayatını daha iyi bir konuma getirebilmek için ortak olmak ve beraber çalışmayı arzu ettiklerini belirterek, Dünya Bankası’nın her şeyden önce bir kalkınma teşkilatı olduğunu söyledi. İnsanların daha iyi bir yaşam sürebilmesi, daha iyi iş imkanlarına kavuşabilmesi, kesintisiz bir enerjiye sahip olabilmeleri, iyi bir çevreye, iyi bir eğitime sahip olabilmeleri ve güvenli yollarda seyahat edebilmelerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, sözünü ettikleri bu konuları finansal kaynaklarla ve tecrübe paylaşımıyla da gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Önümüzdeki yıl içerisinde Dünya Bankası ile Türkiye arasındaki ortak çalışmanın bir sonraki adımına geçileceğini anlatan Zachau, bu sebeple sürekli sivil toplum temsilcileriyle diyalog halinde olacaklarını sözlerine ekledi.
Daha sonra söz alan Dünya Bankası Türkiye Program Koordinatörü Ina Marlene Ruthenberg,”Sivil Toplum ve Dünya Bankası Diyalogu” konulu bir sunum yaptı. “Türkiye-Dünya Bankası Ortaklığı”, “Dünya Bankası’nın Türkiye’de Desteklediği Projeler”, “Ülke Ortaklık Stratejisi”, “Erzurum’daki Dünya Bankası Ortaklıkları” ile “Sonuçlar ve Zorluklar” konu başlıklarının yer aldığı sunumunun sonrasında toplantıya katılan kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Dünya Bankası’nın temsilcileri, görüş alış verişinde ve tecrübe paylaşımında bulundu.

 
Çete soruşturması sürüyor
 
Kayıtdışılık ekonomiyi vuruyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üretmek suç mu?
Erzurumlu sanayici Efrahim Güngör, yüksek vergi oranlarından şikayetçi oldu.
Allah insaf versin..
Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin sayısındaki artış, ...
Yemesek ölür müyüz?
Erzurum’da domatesin çürüğü bile 2 TL’den satışa sunuluyor. Domates fiyatları; ...
 
DASİDEF'e göre, ekonomide sorun yok
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı ...
Tefeciye teslim olma..!
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğü’nce, çiftçi ...
Erzurum esnafına AVM DERSİ
Erzurum Alış Veriş Merkezi (AVM)'nin kuruluşunun birinci yıl dönümü düzenlenen ...
 
"Ete ulaşım hakkı engelllenemez"
MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, gıda fiyatlarındaki hızlı ...
KUDAKA Proje üretenin destekçisi olacak
Erzurum – Erzincan - Bayburt Düzey 2 Bölgesi Kalkınma Ajansı 16’ncı Yönetim ...
Girişimcilere Vakıfbank'tan destek
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva