KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>GÜNDEM
15 Temmuz 2011 Cuma - 04:31

Erzurum iyi durumda

Erzurumlulara şehri marka haline getirmeleri tavsiyesinde bulunan Hisarcıklıoğlu, tarım ve hayvancılığın yanısıra kış turizminde de kentin ön plana çıkması gerektiğini bildirdi.

Erzurum iyi durumda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yüzde 11'lik büyümeyle rekor kıran Türkiye'de Anayasa'nın değişmesini istedi. Büyüme rakamlarına rağmen Türkiye'nin kolay iş yapılan ülkeler sıralamasında 65'inci olduğunu belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz koşmak isterken, paçamızdan çekiyorlar" dedi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İşadamları Bilgilendirme Toplantısı' ve 2010 yılı vergi ödül törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, işadamlarına kenti zenginleştirmenin yolunu anlattı. Palandöken Dağı'ndaki Polat Renaissance Otelde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Hisarcıklıoğlu, ekonomik büyümenin yüzde 11 olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, bunu gerçekleştirilen müteşebbislere altın madalya takılması gerektiğini belirtti. Ülke ekonomisinin dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisi haline geldiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bürokratik engellerin kaldırılması halinde dünya birinciliğine koşacaklarını bildirdi.
BÜROKRASİ TEPKİSİ
Bürokratik engellerin kaldırılmasını isteyen Hisarcıklıoğlu, "En çok ve hızlı büyüyen ülkeyiz. Ama dünyada kolay iş yapma endeksinde 65'inci sıradayız. Bir taraftan koşmak isterken, bir taraftan paçamızdan aşağı çekiyorlar. Buna rağmen başarılı olacağız. Bunun yolu Anayasanın değişmesidir. Bunları söylerken siyasi partiler ve seçim yasası da değişmelidir. Vekilimi seçerken söz sahibi olmak istiyorum. Ankara'ya gönderdiğim vekilin benim taleplerime bakması lazım. Demokrasiyse, demokrasi böyle işler. Hukuk ve yargı reformu da yapılmalı. Alacak verecek meselesi 2 sene sürüyor. Dava bitiyor adam batmış. Onun için de karşılıksız çeklerin yüzde 5'i hukukla, yüzde 95'i ikili ilişkiyle çözülüyor. Odalar Birliği olarak takip ettiğimiz konulardan biri perakende sektörü kanunu. Serbest piyasa demek kuralsızlık değil. Bunun için perakende sektörü kanunu çıkarılmalıdır. Benim param var istediğim işi yaparım diyemezsin" diye konuştu.
EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK
Türkiye'nin önünde iki önemli sorundan birinin işsizlik ikincisinin cari açık olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "2010'da sanayi üretimi artışı yüzde 13. Ara malı ithalatı artışı enerji hariç yüzde 33. Cari açık vermek istemiyorsak ara malı üretimini artırmak lazım" dedi. Avrupa'da satılan 3 beyaz eşyadan birisinin Türk Malı olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Dünyanın en kaliteli otomobilini biz yapıyoruz. Bizim insanımıza doğru yolu gösterir, eğitim verirseniz yapamayacağı bir şey yok. Biz de petrol, doğalgaz yok ama müthiş bir müteşebbis var. Dil bilmeyen adres bilmeyen adam 200 ülkeye mal satıyor. Başka bir ülkede bulun bakalım böyle birini. Bu işte sizin başarı hikayeniz. Biz bu ülkeyi zengin edeceğiz. Bugün 10 bin Dolar kişi başı gelir varsa 2023'te 25 bin dolara çıkarmayı istiyoruz. Bunu da sizler yapacaksınız. Bizim atalarımız bize ne bıraktı neyle gurur duyuyoruz. Birincilik bıraktılar. Ayağımızdaki prangaları çözer, önümüzü açarlarsa rakiplerle eşit şartlara gelirsek biz ülkemizi dünyanın ekonomik olarak birinci ülkesi haline getiririz" diye konuştu.
 ZENGİN OLMANIN SIRRI
Zengin olmak isteyen Erzurum'a ve işadamlarına tavsiyelerde bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bir Kayserili olarak bedava bilgi verdiğini söyledi. Öncelikle birlik haline gelinmesini tavsiye eden Hisarcıklıoğlu, girişimci sayısının da artırılmasını istedi. Türkiye'de girişimci sayısının 1 milyon 300 bin civarında olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, kadın girişimci sayısının ise 70 bin dolayında olduğunu kaydetti. Konuşmasında anne ve babalara evlatları arasında ayırım yapmamaları konusunda uyarıda bulunan Hisarcıklıoğlu, "Baba ve annelerin vazifesi ortaklık kültürü oluşturmaktır. Çünkü babalar ve anneler kendilerinden sonra malı mülkü haksızlık ve adaletsizlik düzeni üzerine bırakıyor. Bakın kızdan mal kaçtı, iki oğlana bırakıldı. Emri hak vaki oldu baba gitti bir bakıyor iki oğlan birbirine girmiş. Diyorum ki mirasınızı hak ve adalet ölçüsünde dağıtın, ayrım yapmayın. Tam tersine ben çocuklarımı, benden sonra nasıl bir arada tutarım diye bakın. Baba ve annelerin vazifesi ortaklık kültürü oluşturmaktır. Bizde yoklukta paylaşma varlıkta ayrılma var. Etrafınıza bakın görürsünüz. Yoklukta iki kardeş birliktedir, ama cepleri para gördü mü ayrı baş. Üç yıl önce Bodrum'da ticaret odası başkanı dedi ki 'şu deniz kenarları bundan 20 sene önce değersizdi, babalar kızlara verdi, tarlaları da oğlanlara verdi. Şu Allah'ın işine bak kızlar zengin oğlanlar fakir. Sen bozarsan Allahu teala adaletiyle düzeltiyor" diye konuştu.
MARKA TAVSİYESİ
Erzurumlulara şehri marka haline getirmeleri tavsiyesinde bulunan Hisarcıklıoğlu, tarım ve hayvancılığın yanısıra kış turizminde de kentin ön plana çıkması gerektiğini bildirdi. Erzurum'da ekonomik verilerin iyi durumda olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiyede iş yeri açma oranının yüzde 18 olmasına rağmen Erzurum'da bu oranın yüzde 41, istihdamın Türkiye genelinde 12, Erzurum'da yüzde 13, protesto olan senet oranının Türkiye'de yüzde 24, Erzurum'da 29 olduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, Erzurum'un bankalarda 1 buçuk milyara yakın parası olduğunu da belirterek, bu paranın bankada tutulması yerine yatırım olarak kullanılması tavsiyesinde bulundu.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, törende daha sonra 2010 yılı vergi ve ihracat rekortmenlerine ödüllerini verdi. Hisarcıklıoğlu, kadın ve genç girişimcilerle de ilgilenerek çalışmalarını takip ettiğini belirtti. Törene, Vali Sebahattin Öztürk, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, merkez ilçe Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ETso Başkanı Lütfü Yücelik, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

 
'Allahın laneti bölücülerin üstüne olsun'
 
Rekortmenler ödüllendirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Allahın laneti bölücülerin üstüne olsun'
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, “Diyarbakır’daki hain ...
'Hainler emellerine asla ulaşamayacaklar'
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyarbakır'da 13 askerin şehit edildiği ...
'Terörü lanetliyoruz'
Erzurum’da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat ...
 
Yüreğimize ateş düştü..
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerce ...
Doğu’da HES Tepkisi
Bingöl'de yapımı devam eden hidroelektrik santraline (HES) karşı çıkan ...
ASAGEM zirvesi Erzurum'da toplandı
Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (ASAGEM), Erzurum'da ...
 
Şener Ailesinin mutlu günü
Palandöken Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şener’in oğlu Ömer İkbal ...
İşleri, güçleri hırsızlık
Karayazı ilçesinden kaçırılan ters lale olayı henüz sıcaklığını korurken, ...
Bulutlar'dan çevre dikkati
Palandöken İlçe Belediyesi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığı'na (KKKA) ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva