KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>GÜNDEM
26 Nisan 2011 Salı - 08:14

Hac kayıtları başladı

2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıtlar bugün başladı. Ön kayıtlar için 6 Mayıs’a kadar süre tanınan hacı adaylarının, il ve ilçe müftülüklerinde oluşturulan kayıt ofislerine şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Hac kayıtları başladı

2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıtlar bugün başladı. Ön kayıtlar için 6 Mayıs’a kadar süre tanınan hacı adaylarının, il ve ilçe müftülüklerinde oluşturulan kayıt ofislerine şahsen başvuruda bulunmaları gerekiyor.
YAZICI BİLGİ VERDİ
Erzurum İl Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, 2011 Yılı Hac Sezonu ön kayıtlarının 25 Nisan Pazartesi günü itibariyle başladığını bildirdi. 6 Mayıs’ta sona erecek olan başvuru süresi kapsamında daha önce kayıt yaptırmış olan hacı adaylarının sadece kayıtlarını yenileyeceklerini belirten Yazıcı, başvuruların internet üzerinden de yapılabileceğini kaydetti. Müftü Yardımcısı Yazıcı, “Hac ön kayıt başvuruları 25 Nisan ve 6 Mayıs tarihleri arasında, 2010 yılında kuraya katılanlar için ‘Kayıt Yenileme’, ilk defa kayıt yaptıracaklar için de, ‘İlk Defa Kayıt Yaptırma’ şeklinde kategoriler yapılacak” dedi.
İNTERNETLE KAYIT
Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak olan hacı adaylarının müracaatlarını internet yoluyla da yapabileceklerini ve bu uygulamanın ilk defa hayata geçirildiğini söyleyen Yazıcı, “http://hac.diyanet.gov.tr adresinde bu başvurular yapılabilir. Vatandaşlarımız müftülüklere gelmek zorunda değiller. Ancak internetten kayıt yaptıran adaylarımız kendilerine verilen elektronik şifrelerle bize gelebilirler.” diye konuştu.
Adayların Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Albaraka Türk, Türk Katılım Bankası, Asya Katım Bankası, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans Bankası’na 15 TL yatırmaları gerektiğini açıklayan Yazıcı, “Vatandaşlarımız fazla acele etmesinler. Kayıtlar için 6 Mayıs’a kadar zaman var. Müracaatlarda sadece eş, anne, baba, kayınvalide, kayınbaba, kardeş ve çocuk gibi birinci derecede kan ve sıhrî akrabaların birbirleriyle, engellilerin ise hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kuraya katılma talepleri karşılanacak” şeklinde konuştu.
YAZICI’DAN HACI ADAYLARINA UYARI
Kayıt yaptıracak hacı adaylarına önemli uyarılarda da bulunan İl Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, özellikle yolculuk tipi seçilirken, çok bilinçli hareket edilmesini istedi. Normal, Müstakil ve Otel tipi adı altında üç ayrı kategoride tercih yapabilecek olan hacı adaylarının daha sonra kuraya tabi tutulacağına işaret eden Yazıcı, “Kurada isimleri çıkan hacı adayları, önceden tercih etmiş oldukları yolculuk tipini daha sonra değiştiremeyecekler. Bu nedenle tercih yapılırken, gerekli bilgiler alınıp, iyice düşünüldükten sonra karar verilmesini istiyoruz. Çünkü isimleri kurada çıkıp da, sonradan yolculuk tipini değiştirmek için başvuran hacı adaylarımız da oluyor” dedi.
Ön kayıtların tamamlanacağı 6 Mayıs’tan sonra hacı adaylarının kura çekilişi için bekleyeceklerini, çekilişin ardından da kesin kayıtların başlayacağını hatırlatan Osman Yazıcı, “Kayıt personelimiz hacı adaylarını her konuda bilgilendirme noktasında gerekli donanıma sahip olan kişilerden seçildi. Dolayısıyla hacı adaylarımız merak ettikleri her hususta, kayıt personellerimizden diledikleri bilgileri alabilirler” hatırlatmasını yaptı.
 

 
Gençlikspor filenin şampiyoru
 
BBP Seçim Beyannamesi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ucubeye ilk kazma
İnsanlık Anıtı kesildikten sonra Kars Belediyesi tarafından belirlenen ...
Anlayışa bak, hizaya gel..
Erzurum'da Uluslararası Taş Yontma Sempozyumu'nda yapılan ve şehrin dört ...
Tarihe, tarihi yanlış
Erzurum'un sembolü olan Çifte Minareli Medrese'nin çeşitli bölümlerine ...
 
Orakçıoğlu'ndan yol haritası
Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, başarılı olmanın ...
Dadaş kuaföre övgü yağıyor
İzmir Bostanlı İşadamları Derneği, 10. Uluslararası Kristal Melek Güzellik ...
Öztürk gündemi değerlendirdi
MHP Erzurum milletvekili Adayları İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
 
Altan girişimciler için konuştu
Gazeteci - yazar Mehmet Altan, Türkiye'nin çağdaş ve modern bir demokrasiye ...
Öztürk'ten Kentsel Dönüşüm vurgusu
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum’da kış turizminden sonra en ...
Gözyaşları sel oldu...
Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'nde önceki gün odasında ölü bulunan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva