KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
İşverenlerin engelli projelerine destek
İşverenlerin engelli projelerine destek
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
HABERLER>EKONOMÄ°
9 Aralık 2011 Cuma - 09:33

KUDAKA projede çığır açtı

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bölgenin sanayi ve turizm altyapı sorununun giderilmesi, üretim, istihdam, pazarlama kapasitesinin geliştirilmesine yönelik, girişimcilere 16 milyon liralık hibe desteği sağlıyor.

KUDAKA projede çığır açtı

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bölgenin sanayi ve turizm altyapı sorununun giderilmesi, üretim, istihdam, pazarlama kapasitesinin geliştirilmesine yönelik, girişimcilere 16 milyon liralık hibe desteği sağlıyor.
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, yaptığı açıklamada, 7 Eylül 2011 tarihinde 16 milyon liralık proje teklif çağrısına çıktıklarını belirterek, 18 Kasım 2011'de verilen sürenin tamamladığını söyledi. Kalkınma ajansının verdiği bu sürede 236 projenin ajansa teslim edildiğini anlatan Altan,
"Bunlardan 195'i KOBİ'ler, özel sektör tarafından sunulan projeler, 41'i ise kamu kurumları tarafından sunulan projeler" dedi.
MALİ DESTEK PROGRAMI
İki kez Mali destek programı konusunda proje teklif çağrısına çıktıklarını belirten Altan, bunlardan birisinin kamu kurumlarının sunabileceği turizm ve sanayi altyapısını geliştirmeye yönelik projeler, diğerinin ise KOBİ'lere yönelik daha çok üretimi, istihdamı, pazarlama kapasitesini geliştirmeye, ürün çeşitliliğini artırmaya yönelik projeler olduğunu ifade etti.
KOBİ'ler için hibe desteği olarak proje başına en fazla 350 bin lira olmak üzere toplam 11 milyon liralık kaynak tahsis ettiklerini ifade eden Altan,
"Küçük ölçekli altyapı Mali destek programı için de 5 milyon lira kaynak tahsis ettik. Değerlendirme süreci başladıktan sonra en başarılı olan projelerden başlayarak, KOBİ'ler için 11 milyon liranın yettiği sayıya kadar proje destekleyeceğiz. Kamu kurumlarının sunduğu küçük ölçekli projeler için de 5 milyon lira destek verilecek" diye konuştu.
PROJE AÇILIMI
KOBİ projeleri için 195 başvuru yapıldığını belirten Altan, "Bunlardan 98'i Erzurum'dan, 83'ü Erzincan'dan, 14'ü Bayburt'tan ajansımıza teslim edildi. Küçük ölçekli altyapı programı kapsamında kamu kurumlarının sunmuş olduğu 41 projeden 21 proje Erzurum'dan, 11 proje Erzincan'dan, 9 proje de Bayburt'tan teslim edildi. Projelerin ön incelemesi yapıldı. Teslim edilen projelerden 4'ü ön inceleme sonucunda başvuru şartlarına uygun olmadığı için reddedildi. Eksik evrakı olanlar da var. Bunlara da 5 iş günü süre tanıdık" dedi.
Ajans olarak, doğrudan faaliyet desteği, araştırma, planlama ve fizibilite araştırmalarına yönelik 10 projeye de 2011 yılı içerisinde destek verdiklerini ifade eden Altan, "Bu projeler için de yaklaşık 500 bin lira civarında destek sağladık. 2011 yılında bugüne kadar 34 teknik destek projesini destekledik, 2010 yılında 21 teknik destek projesine destek vermiştik" bilgisini verdi.
ÖZEL SEKTÖR YAKLAŞIMI
Ajansa teslim edilen projelerin değerlendirme süreçlerinin başladığını belirten Altan, "Destek vereceğimiz projelerle, sanayi ve alternatif turizm çeşitlerinin altyapı sorununun giderilmesini, üretimi, istihdamı, pazarlama kapasitesini geliştirmeyi ve ürün çeşitliliğini artırmayı hedefledik" dedi.
Kamu kurumlarına sağladıkları 5 milyon liralık kaynakla özel sektörün iş ortamını iyileştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Altan, özel sektör ağırlıklı bir kalkınma modelini öngördüklerini ifade etti.
Altan, geçen yıl 15 milyon liralık hibe desteğinde bulunduklarını da belirten Altan, başarılı olan projelerin gerçek değerini tespit edebilmek için piyasa araştırması yaptıklarını kaydetti.
KUDAKA’NIN İŞLEVİ
Kalkınma ajanslarının sadece Mali destek veren kurumlar olmadığına işaret eden Altan, "Kalkınma ajansları sadece para dağıtan kurumlar değildir. Kalkınma ajansımız bölgemizle ilgili kalkınma planı hazırladı. Bu strateji planı, Ankara'da masa başında hazırlanan bir plan değil" diye konuştu.
Ajans olarak uluslararası ölçekli bir firmaya, Konaklı bölgesi ve Erzincan'daki Ergan bölgesi için yatırım fizibilite çalışması yaptırdıklarını anlatan Altan, çalışmalar tamamlandığı zaman sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.
2012 yılı Şubat ayı içerisinde de Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve İran'dan kış turizmine yönelik yabancı tur operatörlerini davet edeceklerini anlatan Altan, "Hem, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yapılan yatırımları hem de Erzincan ve Bayburt bölgesinin tanıtımını yapacağız" dedi.
 

 
Tam bir dadaş duruşu..
 
Turizm 50 sektörün önünü açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu'da yaşamın maliyeti ağır
Sadece yüksek kesimlerde kar bulunduğu için soğuğa aldırış etmeyen çobanlar, ...
Açlık sınırı 992 TL
DİSK tarafından hazırlanan rapora göre, kasım ayı için açlık sınırı bir ...
Matbaacılar tepkili
Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, ...
 
Doğu’da Elazığ farkı
Türkiye'de teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilen her 100 liralık ...
Ticaret sektörüne kredi soluğu
Vakıfbank ile Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) arasında ...
Soğuk besicileri vurdu
Erzurum'da Horasan ilçesine bağlı Muratbağ köyü sakinleri, soğuklar nedeniyle ...
 
ENER'den kış ekonomisi açılımı
Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, ...
150 kursiyer sertifika aldı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ...
TKDK'tan eğitim yaklaşımı
Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destek Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğünce ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva