Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SÄ°YASET
4 Ocak 2011 Salı - 07:43

Kars Lojistik Köy'e yoğunlaştı

Kars'ta MHP ve CHP belediye meclis üyeleri, lojistik köyün Erzurum'a yapılacak olmasını protesto ederek meclis toplantısını terk ettiler.

Kars Lojistik Köy e yoğunlaştı

Kars'ta MHP ve CHP belediye meclis üyeleri, lojistik köyün Erzurum'a yapılacak olmasını protesto ederek meclis toplantısını terk ettiler.
MHP belediye meclis üyeleri adına basın açıklaması yapan Adnan Karataş, 'Biz kesinlikle siyasi bir kaygı taşımadan, Karsımızın gelişmesi ve Kars halkının soysal kültürel ve ekonomik gelişmişliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için böyle girişim başlattık' dedi.
KARATAŞ’IN AÇIKLAMASI
Erzurum'da kurulma aşamasında olan lojistik köy projesinin, Kars'ta kurulması için Kars halkı olarak tepkisiz kalamayacaklarını belirten Karataş, şunları kaydetti: 'Yapılması gereken ne varsa bizler yapmaya hazırız. Siyasi iktidarın temsilcisi olan il milletvekilleri, il, ilçe başkan ve yöneticileri ve siz sayın başkan ile meclis üyeleri bu olumsuzluğun vebalı ve günahı sizlerin olacaktır. Kars halkının sizden beklediği tepkiyi koyun. Eğer sizler ilimize bu projeyi kazandırırsanız, Kars halkı size minnet duyacaktır. Yok eğer acziyet gösterip veya siyasi geleceğinizi düşünerek sessiz kalıp tepki koymazsanız, bu milletin vebalı sizlerden sorulacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi belediye meclis üyeleri olarak, siyasi iktidarın almış olduğu ve Kars halkına reva gördüğü bu kararını kınıyor, bir günlük meclis toplantısına katılmayarak protesto ediyoruz.'
CHP belediye meclis üyesi Ali Kemal Özkıran da, 'CHP olarak parti çapında bir imza kampanyası düzenleyerek, lojistik köyün Erzurum'a kurulmasını protesto etmiştik. Partimizin almış olduğu karara uyarak MHP meclis üyelerine destek vererek meclisi terk ettik' dedi.
BOZKUŞ’UN AÇIKLAMASI
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise gazetecilere yaptığı açıklamada, milletvekilleri ve il teşkilatının konuyu Başbakanlığa ilettiklerini söyledi. Lojistik destek binalarının 1997 yılından beri Erzurum'da var olduğunu belirten Bozkuş, 'Türkiye'nin 12 noktasında bu binalar var. Erzurum'da sadece genişletilme oluyor. Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesiyle, söz konusu lojistik depoları aynı proje kapsamında değerlendirmek doğru değil. İkisi farklı projeler. Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesi kapsamında böyle bir şey yoktur' şeklinde konuştu.
DOĞAL TEPKİ DEĞERLENDİRMESİ
Meclis oturumu kapanmak üzere olduğu sırada meclis üyelerinin tepkilerini gösterdiğine dikkati çeken Bozkuş, şöyle devam etti: 'Bu doğal olan bir tepkidir. Uluslararası 500 milyon liralık bir proje hayata geçiriliyor. Biz deveyi bırakmışız ufak bir noktayla uğraşıyoruz. O proje kapsamında lojistik destek binaları da buraya yapılacak, depoları da buraya yapılacak. Kars-Iğdır-İran demiryolu da yapılacak, Kars-Trabzon demiryolu da buraya yapılacak ve Kars bölge olacak. Burada kesinlikle gümrük olması lazım ve olacak. Kars'ı geçip Erzurum'a yapılan bir şey yoktur. Erzurum'da mevcut olan depolar genişletiliyor. Başka hiçbir şey yok. Kars'ın yürürlükte olan mevcut projesinin içinden bir takım şeyler alıp Erzurum'a koymamışlar. Kars'ın projesi çerçevesi içerisinde devam etmekte. Altını çizerek söylüyorum ki lojistik destek binaları buraya yapılacak.' AA
 
 

 
Erzurum Erdoğan'ı ağırlayacak
 
Rum Basınında Erzurum gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Erdoğan'ı ağırlayacak
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Büyükelçiler Konferansı’nın Erzurum’daki ...
Malkoç'tan tarım tepkisi
Halkın Sesi Partisi (HAS-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, hükümetin ...
Erzurum'un siyasi sergüzeşti
Erzurum’un 1946 ile 1960 yılları arasını kapsayan yakın siyaset tarihi, ...
 
HAS Parti'de seçim seferberliği
HAS Parti’nin kurmayları Erzurum’un yolunu tutmaya başladı. HAS Parti ...
Yazıcıoğlu rahmetle anıldı
Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Lideri ...
CHP Lideri Erzurum'a gelecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MGK'nın bildirisiyle ilgili, "MGK ...
 
Küçükler: Erzurum çağ atladı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, büyük idealler ve ...
Bölücülere 'Türkçe Tokat'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, son günlerde sıkça dile getirilen iki dilli ...
Küçükler'den takvimli siyaset
2011 UNIVERSİADE Erzurum Büyükşehir belediyesi tarafından 2011 takvimi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva