Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>GÜNDEM
4 Kasım 2010 Perşembe - 08:22

Konaklı'ya kar piyangosu vurdu

Erzurum merkez Palandöken ilçesine bağlı Konaklı Köyünün başına 'Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları' ile birlikte kar piyangosu kondu. Köydeki büyüklerin umutsuz baktığı kış turizmine ilköğretim çağındaki çocuklar umut olarak görüyor.

Konaklı ya kar piyangosu vurdu

Erzurum merkez Palandöken ilçesine bağlı Konaklı Köyünün başına 'Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları' ile birlikte kar piyangosu kondu. Köydeki büyüklerin umutsuz baktığı kış turizmine ilköğretim çağındaki çocuklar umut olarak görüyor.
Kent merkezine 17 kilometre uzaklıktaki 50 hane, 300 nüfuslu Konaklı Köyünde yaşayanlar büyükbaş hayvanlarını otlattıkları meralarını kaybettikleri için istemediklerini söyledikleri kayak tesislerine çocuklar 'kurtuluş' gözü ile bakıyor. Kış Oyunları ile birlikte adını dünyaya duyuracak olan Palandöken'i bile gölgede bırakacak Konaklı yaylasına 10 milyon liralık yatırım yapıldı. Bir çanağı andıran Konaklı'da 2 bin 600 rakımda yapay kar üretimi için de iki gölet devreye girdi. Kış turizm merkezi olma yolunda hızla ilerlen Konak'lıda 2012'de hepsi beş yıldızlı sekiz otel yaptırılacak. Konaklı'da tüm hazırlıkların tamamlandığı ve son rütuşların yapıldığını ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu'nun Konaklı Pistlerinin yapımından sorumlu Taner Göğebakan, "Projede onaylı sekiz pist hazır. Mekanik tesislerin testleri yapıldı. FİSU'nun istediği yapay kar için gölette su tutulmaya başlandı. 3 bin 100 metreye sahip olan Konaklı'da aynı anda on binlerce kişi rahatlıkla kayak yapabilir. Buradaki pistler dünyanın hiçbir yerinde yok. Snowboardcılar için özellikle bol karlı yerler de var" dedi.
Palandöken Dağları'nın bir bölümü olan Konaklı bölgesinin 460 hektar kayma alanı ile dünyada sayılı Türkiye'de ise en büyük kayak merkezi olduğunu iddia eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Konaklı Köyü'nün başına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Piyangosunun konduğunu söyledi.
Konaklı bölgesine devletin 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptığını ve bu yatırımların önümüzdeki günlerde yapılacak olan otellerle artacağını vurgulayan Çintimar şunları söyledi: "Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girecek olan Konaklı'da altı büyük lift ve sosyal tesisler bütün donatılarıyla yapıldı. 130 bin metreküplük gölette ve su tutulmaya başlandı. Dağın her yerine yapay kar yapma sistemleri yapıldı. Bunlarla birlikte Konaklı köyüne ait dağdaki tüm arazileri yaklaşık 8 milyon liraya kamulaştırıldı. Kış turizmi ile ilgili tüm yatırımlar tamamlandı. Şimdi otellerin gelmesini bekliyoruz. Buradaki oteller yapıldığı zaman zaman artık köydeki insanımız hayvancılığı da modern şekilde yapmak zorunda kalacak. Modern hayvancılığa geçişle hem hayvancılığı en üst seviyede yapacaklar hem de bununla birlikte köyde yetişen yeni gençlerimiz mutlaka oradaki tesislerde ve otellerde iş bulacaklar. Bunun içinde turizm otelcilik okullarına yönlenmeliler. Köydeki çocuklar elbette kayakla ve kış turizmiyle alakalı bir branşa girip ülkemizi önümüzdeki dönemlerde temsil edecektir. Köylü istimlak edilen merasını yazın yine biçiyor ya da hayvanlarını otlatabiliyorlar. Çünkü oradaki otlar biçilmese bize sıkıntı olur. Köylüler merayı istediği gibi kullanabilir."

 
YÖK hala rektör arıyor
 
Akdağ'a "mert olamadın" suçlaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ne diyelim, kolay gelsin..
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, kış sezonu için ...
Allah kabul etsin..
Hac farizasını yerine getirmek için mukaddes topraklara gidecek hacı adaylarından ...
Sözde dadaşız..!
Tarihe altın harflerle yazılan Aziziye Zaferi’nin, elde edilişinin 133’üncü ...
 
Cezalandırmak çözüm mü?
Erzurum Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenen saatlerin dışında kalorifer ...
Basın Yayın Erzurum'a yoğunlaştı
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Karakaya, 4 Kasım Perşembe ...
Yol düzenlemesinde 1960'lara dönüş..
Erzurum'un Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yol çalışmalarını ...
 
Gecekondu terörüne denetim geliyor
Yapı Denetim Kanunu’nun, 2011 yılından itibaren Türkiye’nin tüm illeri ...
Bu etkinlik alkışlanır
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Eğitim Gönüllüleri, ...
Küçükler hala 'temiz' diyor
Çeşme ve şebeke sularının kirliliği olduğu yönündeki iddialara da açıklık ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva