Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
5 Kasım 2009 Perşembe - 15:16

MUSA'YA NE OLDU?

İlköğretim öğrencisi Musa Kang, Salı sabahı kayboldu. Kaçırıldığı iddiası üzerine harekete geçen polisin kafası, kamera kayıtlarını inceleyince karıştı. Babanın gazetecilere saldırması da soru işaretlerini çoğalttı.

MUSA YA NE OLDU?

Erzurum'da ilköğretim okulu öğrencisinin kaçırıldığı iddiası, polisi alarma geçirdi. Çocuğun en son görüldüğü bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen polisin bulduğu görüntü, kafaları karıştırdı. Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, "Araştırmalarımız devam ediyor. Ancak ilk bulgular, kaçırılma izlenimi vermiyor" derken, baba Necmettin Kang ise gazetecilere saldırması kafaları karıştırdı.
Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Musa Kang (13), Salı günü sabah saatlerinden okula gitmek için evden ayrıldı ancak okula gitmedi. Sınıf arkadaşları en son okuldan yaklaşık 700 metre uzakta, orta boylu başında kapşonlu ve elinde tesbihli bir gençle gördüğü Musa Kang, arkadaşlarının 'okula gelmiyor musun?' sorusuna, 'Siz gidin, ben hemen geliyorum' diye cevap verdikten sonra, kayıplara karıştı.
GÜVENLİK KAMERALARI OLAYI KAYDETMİŞ
Okula gelmeyen Musa'nın arkadaşları, durumu hemen okul idaresine bildirdi. Okul yönetimi de Musa'nın kaçırılmış olabileceğini düşünerek, polisi konuyu intikal ettirdi. Okula gelip, Musa'nın arkadaşlarıyla görüşen polis, öğrencinin en son görüldüğü Habip Baba semtindeki işyerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Bir perdeciye ait güvenlik kameralarından Musa ve yanındaki gencin son görüntülerini tespit eden polis, yan yana ve son derece sakin bir şekilde yürüyen Musa'nın 'kaçırılmış' gibi davranmadığı kanaatine vardı.
PARA KAZANDIRAN OYUNLA İLGİSİ VAR MI?
Musa'nın işçi emeklisi babası Necmettin Kang ve aile bireylerinin de ifadesini alan polis, ilköğretim öğrencisini her yerde aramaya başladı. Musa'nın kayıplara karıştığı gün, öğle saatlerinde okula çok yakın bir internet kafeye tek başına gittiğini de tespit eden polis, yaptığı araştırmada Musa Kang'ın iyi derecede bilgisayar bildiği ve internet üzerinden para karşılığı oynanan oyunlara olan düşkünlüğünü tespit etti. Öğrenci arkadaşlarının, kısa bir süre önce, oyunlar sayesinde para kazandığını söylediği Musa'nın, kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.
EMNİYET MÜDÜRÜ: KAÇIRILMIŞ GİBİ BİR İZ YOK
Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ise 13 yaşındaki Musa Kang'ın evden kaçmış olabileceğini düşündüklerini belirterek, "Güvenlik kameralarını inceleğimizde, zorla kaçırılmaya yönelik hiçbir iz ve emare yok. İki arkadaş gibi, yan yana yürüyorlar" dedi.
"Olayla ilgili araştırmalarımız sürüyor" diyen Çalkavur, "Musa'nın 17-18 yaşlarında bir gençle giderken Pelit meydanı semtinde bir mağazanın güvenlik kamerasına yansıdıkları görüntüsü var. Görüntü yüzden tam net değil ama görüntüde, Musa ile gencin yan yana bir arkadaş gibi giderken görüldükleri tespit ediliyor. Görüntülerde zorla kaçırılma izlenimi veren bir görüntü yok.
Ayrıca Musa'yı aynı bölgede sınıf arkadaşları da gençle giderken görmüşler. Arkadaşları 'Nereye gidiyorsun gel okula gidelim' diye söylemişler, 'işim var, siz giden ben geliyorum' demiş. Musa'nın evden kaçmış olma ihtimali nedeniyle ailesi ile görüştük.
Ailesi daha önce hiç evden kaçmadığını söyledi. Arama çalışmaları sürüyor. Musa'nın evden kaçmış olabileceğini düşünüyoruz. Çünkü görüntülerde zorla kaçırılmaya yönelik hiç bir iz ve emare yok. İnşallah başına bir iş gelmeden buluruz" dedi.
BABA KANG, GAZETECİLERE NEDEN SALDIRDI?
Öte yandan oğlundan iki günden bu yana haber alamayan Necmettin Kang ise kendisiyle görüşmek isteyen gazetecilere saldırıp, evinden kovdu. Oldukça sinirli olduğu gözlenen Kang, görüşme talebinde bulunan gazetecilere, "Çıkın gidin buradan. İstemiyorum sizi. Görüşmem yasak, gidin başımdan" diye bağırıp, üstlerine yürüdü.

 
ÖZDEMİR'E TEPKİ VAR!
 
PALANDÖKEN İHYA OLUR!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAKAN AÇIKLAMA YAPTI
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup ...
ERZURUM SORUMLUSU DA ÖLDÜRÜLDÜ!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yanı sıra İran ve Suriye'nin terör örgütüne ...
KAR FENA YAĞDI..
Erzurum'da erken bastıran kara kış İl Özel İdaresi ekiplerini zor durumda ...
 
YÜEĞİMİZ YANGIN YERİ
Oğlu Vedat Tetik’i, 1995 yılında teröre şehit veren Erzurum Şehit Aileleri ...
DEMOKRATİK AÇILIM'A ANLAMLI PROTESTO
Türkiye Küçük Millet Meclisi (TKMM) adlı oluşumun Bingöl'de düzenlediği ...
BAZ İSTASYONUNA TEPKİ
Erzurum'da mahallelerine ikinci bir baz istasyonunun kurulmasını engellemek ...
 
BAYRAM HAZILIKLARI BAŞLADI
Kurban Bayramı heyecanı başladı. Besiciler yetiştirdikleri kurbanları ...
TARIMSAL BAŞARI
Türkiye’nin ilk biyolojik gübresi, Atatürk Üniversitesi’nin ortağı olduğu ...
ÖZTÜRK'TEN GARANTİ
Vali Öztürk, kış oyunlarının ilk olarak Türkiye'de daha sonra dünyada ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva