KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>GÜNDEM
27 Mayıs 2011 Cuma - 08:51

Sultan Sekisi 2011 gündemi açıklandı

Sultan Sekisi toplantısının 18’incisini hafta sonu yapmaya hazırlanan Erzurum Kalkınma Vakfı’nın (ER-VAK) gündeme getirerek takipçisi olduğu konuların gerçekleşiyor olmasının kent için büyük bir kazanç olduğunu belirten Başkan Erdal Güzel, “Buna en sıcak örnek, iki yıl önceki toplantının gündemi olan, Rize, Erzurum ve Harran’ı birbirine bağlayacak Ovit tüneli projesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gerçekleşecek olmasıdır. Bu yılki gündem maddesi, ‘İpekyolu’nda demir yolu’ konusuyla Trans demir yolu ağıyla Erzurum’un ulaşımın merkezi olması konusunda farkındalık oluşturulacak” dedi.

Sultan Sekisi 2011 gündemi açıklandı

ER-VAK tarafından iş, siyaset, eğitim, kültür ve sanat dünyasından isimlerin katılımıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Sultan Sekisi toplantıları’nın 18'incisi, 28 Mayıs Cumartesi günü Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Palan Otel’de yapılacak. Şehrin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik hedefin ve yol haritasının tespit edileceği 18’inci Sultan Sekisi Toplantısı’nın bu yılki teması, ‘İpekyolu’nda Demir Yolu’ olacak. ‘İstanbul - Ankara - Sivas - Erzurum - Avrasya transit demir yolu projesi’ ile ‘Trabzon – Erzurum – Tebriz transit demir yolu projesi’nin masaya yatırılacağı Sultan Sekisi’nekonuyla yakından ilgili olan Trabzon, Erzincan, Ağrı, Kars gibi illerin katılımı da sağlanacak.
18’inci Sultan Sekisi toplantısının açılışında Vali Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lüftü Yücelik ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu ile ‘İpekyolu’nda Demir Yolu’ panelinde Ak Parti eski Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Doç. Dr. Kerem Karabulut, TCDD eski Genel Müdürü Ekrem Önal ile TCDD Hareket Dairesi eski Başkan Yardımcısı Muhammet Atılcan birer konuşma yapacak.
GÜZEL BİLGİ VERDİ
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, iki yıl önce İspir’de düzenlenen 16’ncı Sultan Sekisi’nde ‘Kuzey Güney’le buluşuyor, Karadeniz Dadaşla Harran’a kavuşuyor’ sloganıyla gerçekleştirilen ‘Erzurum - Rize karayolu ulaşımı ve Ovit Dağı’ panelinin olumlu sonuçlarının fazla bir zaman geçmeden alındığını belirtti. Önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından da Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın müjdesini verdiği Ovit tüneli projesinin hayata geçirilecek olmasının Sulltan Sekisi toplantılarının etkinliğini gösterdiğini kaydeden Güzel, “Konunun içeriğini göre Erzurum ve çevre illerden önemli isimlerin katıldığı Sultan Sekisi toplantılarında alınan kararlar, gerekli mercilere ulaştırılıp takibi yapılarak sonuçlandırılıyor. Kentteki inisiyatif sahiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen Sultan Sekisi toplantılarının meyvelerinin alınıyor olması Erzurum için önemli bir kazançtır. Bu yılki Sultan Sekisi toplantısının ana gündem maddesi de demir yolu ağı olacak. İstanbul’dan başlayıp Avrasya’da bitecek, Trabzon’da başlayıp Tebriz’de sona erecek Trans Demir Yolu ağlarının kavşak noktasında olacak Erzurum, bundan büyük bir avantaj sağlayacak. Bu seneki Sultan Sekisi toplantısında Transit Demir Yolları’nın önemi ve bölgeye katkıları kamuoyuna yansıtılarak ve farkındalık oluşturulacak” diye konuştu.

 
51 yıldır dinmeyen acı
 
Bir rüya gerçek oluyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÖKKEM DADAŞ OGUZHAN 28 Mayıs 2011 Cumartesi 09:01

ERDAL GÜZEL Abim siyasiler seçim uykusuna dalıp her şeyi unuttular hızlı tren bizim ikin hayati bi konu erzurumdan trabzona gitsin hızlı tren erzincandan gidişi engelleyin erzurum düşmanlarınısevindirmeyin selam saygılarımla

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
51 yıldır dinmeyen acı
Türkiye'de yaşanan askeri darbeler aradan onlarca yıl geçmesine rağmen ...
ASİMED'den korkunç iddia
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. ...
Akdağ gençlerin duasını alıyor
Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri İnsan Kaynakları İstanbul Direktörü ...
 
Aziziye'den sosyal yatırım
Aziziye Belediyesi’nce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ...
ENER'den Raylı Sistem yaklaşımı
Genel Merkezi başkent Ankara’da bulunan, Erzurum’un ilk ve tek düşünce ...
Ata Teknokent'te Teknolojik Atılım
Atatürk Üniversitesi Teknokent’i tarafından düzenlenen “1. Erzurum Teknolojik ...
 
Öğrencilerden sigara protestosu
Erzurum'da Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ...
KUDAKA’dan kurumsal kapasite desteği
Palandöken İlçe Müftülüğü, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ...
Büyükşehir'den tarih bilincine katkı
Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce çocuğu tarihle buluşturdu. Erzurum’un ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva