Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>GÜNDEM
7 Aralık 2009 Pazartesi - 02:02

TÜRK ZEKASININ ÜRÜNÜ UYKUMATİK!

Türkiye’de bir ilgi gerçekleştirerek “Uykumatik” icadını geliştiren tekstilci Erzurum’da 2010 yılında Bölge Müdürlüğü kuracak. Kış şartlarının ağır olduğu Erzurum’da uykumatikle soğuk algınlığı sorunlarına çözüm üretileceğini söyleyen Denizlili tekstilci ürünlerinin Erzurum’da büyük i lgi göreceğini söylüyor.

TÜRK ZEKASININ ÜRÜNÜ UYKUMATİK!

 

Küresel ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden biri olan tekstil sektöründe ayakta kalan küçük işletmelerin ilginç hikayeleri bulunuyor. Denizlili tekstilci Hasan Arpacık da krizde geliştirdiği 'Uykumatık' adını verdiği ürününü bugün ihraç etmeye başladı. Uykuda üzerini açtıkları için soğuk alarak hastalanan çocuklara yönelik geliştirilen fermuarlı yorgan uykumatitiği yorgan fiyatına sattıklarını ifade eden Arpacık, "Özellikle dar gelirli ailelerden büyük talep görüyoruz. Yurtlar, yatılı bölge okulları, Kızılay gibi kurumlarla anlaşmak için girişimlerde bulunacağız." diyor.  
KRİZE DİRENİŞ
 İşleri durma noktasına gelen Denizlili tekstilci Hasan Arpacık krizde nasıl ayakta kalacağını kara kara düşünürken imdadına eşinin buluşu yetişti. Soğuk kış günlerinde sürekli üzerini açarak hasta olan çocuğunu doktor doktor gezdiren anne Mürşide Arpacık'ın 'Uykumatik' buluşu eşini patron yaptı. Anne'nin "Ne yapsak da çocuğu hasta olmaktan kurtarsak" telaşı sonucu keşfedilen Uykumatik Rusya'dan Bulgaristan'a, Almanya'dan Fransa'ya kadar çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor.
ÖZGÜN ÜRÜN
"Çocuklarım ne yaptıysak sürekli hasta oluyordu. Doktorlar üşütmüş deyip antibiyotik veriyordu. İlaç kullanmaktan çocukların psikolojisi bozuldu" diyen Hasan Arpacık, " Üzerini örtüyoruz 5-10 dakika sonra gene açıyor. Kombiyi sonuna kadar açıp her gece nöbetleşe uyanıp çocuğun üstünü örtüyorduk. Eşim bir gün yorganı yatağa dikmeyi önerdi. Oturduk elimize iğne iplik aldık, diktik. Eşimin icadıyla üşütme sorununu çözdük. Kendi ihtiyacımızdan dolayı bu ürünü geliştirdik. Çocuğumuzu nasıl olur da hasta etmeyiz diye arayış içindeyken bu ürünü bulduk. Uykumatik'ten sonra çocuklarım koca bir kışı hiç hasta olmadan geçirdi" şeklinde konuşuyor.
TALEP ARTIŞI
Bir yıl boyunca ürünü geliştirmeye zaman harcayan Arpacık ailesi komşular ve akrabalarına tek tük uykumatik dikip satmış. Her görenin kendisine de ürün dikmelerini istediğini anlatan Arpacık, şöyle konuşuyor: "Uykumatik Denizli yöresinde fısıltı gazetesiyle yayıldı. Farklı illerden de talepler almaya başladık. Baktık ki ilgi büyük patentini aldık. Tekstil krizde zora girince bez üretimini bırakarak bu işe yoğunlaştık. Daha sonra bazı toptancılara ürün vermeye başladık. İlk başlarda ürünü almakta tereddüt eden veya şaşıranlar oldu. Bu iş tutmaz, git havlu ya da bez üret diyen çok kişi oldu. Ama kısa sürede ünümüz her tarafa yayıldı. Siparişlere yetişemez hale geldik. Kısa sürede 15 bin sipariş aldık."
VİZYON BÜYÜTTÜLER
Türkiye'nin hemen her iline mal satmaya başladıklarını anlatan Arpacık, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde çalışmalar başlattıklarını söylüyor. Ürünün gördüğü ilgi sonrası bayilik ve ortaklık teklifleri aldıklarını anlatan Arpacık, 2010 yılında Erzurum'da Doğu Anadolu bölge müdürlüğü kurmak istediklerini anlatıyor. Soğuk bölgelerin dışında Antalya, Aydın, Muğla ve Adana gibi sıcak illerden de büyük talep aldıklarını kaydeden Arpacık, "Bu illerde kış çok kısa ve hafif geçtiği için soba yakılmıyor. Fakat gecenin ilerleyen saatlerinde serin hava çocukları hasta ediyor. Uykumatik kullanıp hiç soba yakmayanlar oluyor. Uykumatiği yorgan parasına satıyoruz. Özellikle dar gelirli ailelerden büyük talep görüyoruz. Yurtlar, yatılı bölge okulları, Kızılay gibi kurumlarla anlaşmak için girişimlerde bulunacağız." diyor.
 
DOĞALGAZDAN YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLIYOR
Uykumatik kullanılan evde 13-14 derece sıcaklığın yeterli olduğunu anlatan Arpacık, "Bu ürün sayesinde doğalgazdan yüzde 50 tasarruf sağladık. Bir ayda ortalama kombiye 180-200 lira fatura öderken 60-80 lira ile kış aylarını geçirdik. Günde 4-5 kere çocuğun üstü açılmış mı diye uyanırken artık gönül rahatlığıyla uyuyabiliyoruz." ifadelerini kullanıyor.
YATAKTAN DÜŞMEYE SON
Denizli'deki hastanelere ürünü test etmeleri için verdiklerini anlatan Arpacık, hastaneden "Çocukların uykuları sırasında üstlerinin açılmadığı ve buna bağlı olarak oluşan hastalıklara engel olduğu, yataktan düşme sonucu oluşan yaralanma ve sakatlanma risklerine karşı koruyucu özelliği tespit edilerek çocuk sağlığı ve gelişimi açısından tavsiye edilmektedir" şeklinde rapor verdiklerini anlatıyor.

 
TEŞVİK BİTİYOR, ERZURUM SEYREDİYOR!
 
OZONLAMA YENİ YILDA DEVREDE
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cevdet Yegenağalı 7 Aralık 2009 Pazartesi 03:01

helal olsun. İşte müteşebbis dediğin böyle olur. bravo. bence bu adama ciddi bir ödül vermeli, özellikle TOBB.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEŞVİK BİTİYOR, ERZURUM SEYREDİYOR!
Yeni Teşvik düzenlemesinden beklediğini bulamayan Doğu Anadolu Bölgesi ...
ŞEKER GİBİ DESTEK!
Ilıca’daki Şeker Fabrikası yerleşkesinde bulunan Şeker-İş Sendikası’nı ...
EYLEM VATANDAŞI VURDU..
Türkiye genelinde eczanelerin bir günlük işyeri açmama eylemine Erzurum'daki eczacılarda katıldı.
 
BAKAN BEY, KALKINMAYI KİM ENGELLİYOR?
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bölgenin huzurunu bozmaya çalışanların, her ...
ENGELLİ ERZURUM
Dünya Engelliler günü Doğu Anadolu Bölgesi illerinde çeşitli etkinliklerle ...
ŞEHİT AİLELERİ BARUT GİBİ...
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, “Kapımızı çalıp, demokratik ...
 
DOLANDIRICI ARAZİ OLDU!
Özel İdare yolsuzluğunda yeni gelişmeler yaşanıyor. En çarpıcı olanı, ...
POLAT'A VATANDAŞ TEPKİSİ
Polat Otel’in sahibi İbrahim Polat “patronlardünyası” isimli portala verdiği ...
KORKMAZ ÇOK VURDUMDUYMAZ!
2011’e bir yıl kaldı… İki yıldır, Erzurum’un yegane ekonomik kurtuluş ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva