Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
'Temsilci Genç'ler açıklandı
'Temsilci Genç'ler açıklandı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
HABERLER>GÜNDEM
12 Kasım 2010 Cuma - 08:12

Önce hakkaniyet..

Halkın iradesini temsil eden kişilerin hizmet noktasındaki istek ve taleplerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, çünkü temelde bu istek ve taleplerin vatandaşın istekleri olduğuna dikkat çekti. Vali Öztürk; “Bu istek ve talepleri yerine getirirken yeter ki hakkaniyete, kanuna ve hukuka uygun yapalım” dedi.

Önce hakkaniyet..

Köylerin Altyapısını Desteklemek için uygulamaya konulan ve köylerin içme suyu, kanalizasyon, yol gibi temel sorunlarının çözümünü amaçlayan KÖYDES projesinde 2010 yaz döneminin sonuna gelindi.
İl Özel İdaresi ve Kaymakamlıklarca yürütülen KÖYDES projelerinin son durumu Kaymakamlar ve İl Özel İdaresi yetkilileri tarafından Vali Sebahattin Öztürk’e aktarıldı.
Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Bedri Özdemir tarafından yapılan sunumda 1. kısım ve 2. kısım olarak gelen ödeneklerin harcama oranları ve fiziki gerçekleşme oranları hakkında bilgiler verildi.
Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Bedri Özdemir Erzurum’a 2010 yılı içerisinde toplam 36 milyon TL ödenek geldiğini, bu miktarın 17 milyon lirasının Nisan ayında, kalan 19 milyon lirasının ise Ağustos ayında hesaplarına aktarıldığını söyledi.
1 Kasım 2010 tarihi itibariyle, 36 milyon ödeneğin 25 milyon 163 bin lirasının harcandığını ifade eden Özdemir, 8 milyon 845 bin liralık işin ihale edilemediğini, 2 milyon 272 bin liralık ödeneğin ise bu tarih itibariyle kaldığını söyledi. İş sezonunun ve çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Daire Başkanı Özdemir kalan miktarında sezon sonuna kadar bitirileceğini belirtti.
Harcanan paranın 7 milyon 484 bin lirasının içme suyuna, 16 milyon 346 bin lirasının yol çalışmalarına, 1 milyon 331 bin lirasının ise asfalt alımına verildiğini söyleyen Özdemir, ödeneğin ilçelere dağıtımında, hakkaniyet ölçüsünde, köy sayısı, nüfus, hizmet ihtiyacı gibi kriterleri dikkate aldıklarını belirtti.
Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Bedri Özdemir’in verdiği bilgilere göre 1. etap ve 2. etap olmak üzere toplamda en fazla ödenek 2 milyon 249 bin 100 lira ile Horasan’a, en az ödenek ise 335 bin lira Palandöken ve 410 bin lira Yakutiye ilçelerine aktarıldı. Palandöken ve Yakutiye Erzurum’da en az köye sahip iki ilçe durumunda.
47 içme suyu ve 50 yol projesinin tamamlandığını da ifade eden Özdemir, Yüzde 70 ve üzeri tamamlanan 29 içme suyu ve 8 de yol projesinin olduğunu söyledi. Özdemir, yapımı devam eden projelerinde toplam sayısının 46 olduğunu belirterek, İhale aşamasında olan 83 proje ve başlanamayan 11 proje ile birlikte toplam proje sayısının 274 olduğunu sözlerine ekledi.
Özdemir sunumunun geri kalan bölümünde köy yolları işlerinin durumu ve içme suları işlerinin durumu hakkında bilgiler verdi. Daha sonra ise bütün ilçelerdeki çalışmaları ayrıntılarıyla anlattı. Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Özdemir’in ilçelerdeki çalışmaları anlattığı sırada ilçe kaymakamları kendileriyle ilgili bölümlerde ilave açıklamalarda bulundular.
Sunum boyunca ilçe ilçe, köy köy ayrıntılı bilgiler alan Vali Sebahattin Öztürk, 2010 yılı KÖYDES çalışmalarını değerlendirdi. Vali Öztürk, özellikle köylerdeki yaşam standartlarının yükseltilmesine vurgu yaparak bunun bir medeniyet ölçüsü olduğunu söyledi.
Kaymakamlardan ve Özel İdare yetkililerinden, programa alınıp da yapılamayan işler için köy muhtarlarını mutlaka bilgilendirmelerini isteyen Vali Öztürk, işin yapılamama sebeplerinin anlatılmasını istedi. Bilgilendirmenin, işin kendisi kadar önemli olduğunu kaydeden Vali Öztürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Eksikliklerimizi net olarak ortaya koyalım. Neleri yaptık, neleri yapamadık. Ona göre önümüzdeki yıllarda KÖYDES’ten para isteyeceğiz. Ödenek istediğimizde ‘Hani bu sorun halledilmişti’ denilmesin. Özellikle köylere bağlı mezralarda içme suyu sorunu olan yerler varsa belirleyelim.
İnsani Gelişmişlik sıralamasında ülkemiz dünyada 83. sıradadır. Oysa Türkiye dünyada 17. büyük ekonomi. İşte bugün konuştuğumuz sebeplerde bu sıralamayı aşağıya çeken nedenlerdendir. O yüzden artık bu eksikliklerimizi ortadan kaldırmalıyız. İmkânlarımız geniş, yapmamak için herhangi bir neden yok. Biz köylerimize hizmet götürürken iki temel kriteri esas alıyoruz. Birincisi kanalizasyon yaparken nüfus, ikincisi yol yaparken mümkün olduğunca çok köyün yararlanabileceği grup köy yollarıdır. Bundan sonra imkanlarımız elverdiğinde büyük köylerimizin çöplerini toplayacağız, oralara çöp konteynerleri dağıtacağız. Çünkü belde seviyesindeki köylerimizin çöp sorunu kendiliğinden halledilecek konular değildir.”
Halkın iradesini temsil eden kişilerin hizmet noktasındaki istek ve taleplerinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, çünkü temelde bu istek ve taleplerin vatandaşın istekleri olduğuna dikkat çekti. Vali Öztürk; “Bu istek ve talepleri yerine getirirken yeter ki hakkaniyete, kanuna ve hukuka uygun yapalım” dedi.
İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen KÖYDES 2010 dönemi değerlendirme toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Gök, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, ilçe kaymakamları ve İl Özel İdaresindeki daire başkanları ve birim müdürleri katıldılar.

 
Kalkınmada umut metropollerde
 
'2011'e kirli girmeyelim'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehitlik en yüce mertebe
Bitlis'in Mutki ilçesinde PKK tarafından 17 yıl önce yolları kesilerek ...
Erzurum'a yeni imaj
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın 25'incisine ev sahipliği ...
Erzurum, Rus Pazarı'ndan kurtarıldı
Palandöken Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, Rus pazarını ...
 
Böyle tanıtım olur mu?
Doç. Dr. Ali Kafkasyalı, “Erzurum’un ve aynı zamanda Türkiye’nin en önemli ...
Doğu, Atatürk sevgisinde birleşti
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin ...
'Cumhuriyet, en yüce değerimiz'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
 
Atam, İzindeyiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin ...
Erzurum, Atatürk'e minnettar
Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gönlünde Erzurum’un ayrı ...
Türkiye büyük önderini anıyor
Atatürk ölümünün 72. yıldönümünde tüm yurtta ve dış temsilciliklerde anılacak. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva