KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’da hane halkı büyüklüğü düşüşte
Erzurum’da hane halkı büyüklüğü düşüşte
Türkiye’nin 2 öncü Üniversitesinden dayanışma
Türkiye’nin 2 öncü Üniversitesinden dayanışma
Sekmen: 'Dönüşüm devam edecek'
Sekmen: 'Dönüşüm devam edecek'
Gazze’de can kaybı 48 bini aştı
Gazze’de can kaybı 48 bini aştı
Erbaş: 'Gençlik devletimizin en büyük hazinesi'
Erbaş: 'Gençlik devletimizin en büyük hazinesi'
HABERLER>EKONOMÄ°
10 Şubat 2025 Pazartesi - 05:56

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, inşaat sektöründe dijital dönüşümü sağlamak için harekete geçti.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, inşaat sektöründe dijital dönüşümü sağlamak için harekete geçti.

Bakanlık, bu kapsamda Türkiye’nin inşaat ekosisteminde dijitalleşme hedefleri doğrultusunda, proje, yapım ve işletme süreçlerini tamamen dijital platforma taşımak için çalışmalara başladı.

Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, inşaat sektöründe dijital dönüşümün yol haritasını belirleyecek olan ‘Ulusal BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) Entegrasyonu Çalıştayı’ düzenledi. Birleşik Krallık CPC (Connected Places Catapult) kuruluşu ile dijital inşaat ve BIM konulu iş birliği programı kapsamında İlbank Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen çalıştaya, Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris, Birleşik Krallık Türkiye Ticaret Müsteşarı Charles Maguire, İngiliz uzmanlar, akademisyenler ve paydaş kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Çalıştayda konuşan Bakan Yardımcısı Suver, Türkiye’de sürdürülebilir, verimli ve yenilikçi bir inşaat sektörü oluşturulmasının temel hedefleri olduğunu ifade ederek, "Türkiye’nin dijital inşaat stratejisine yönelik yol haritasının belirlenmesi, sürdürülebilir, verimli ve yenilikçi bir inşaat sektörü oluşturulması temel hedefimizdir" dedi.

Sektörün dijital dönüşümü için hedefler belirlendi

Dijitalleşmenin sosyal, çevresel ve ekonomik faydalar sunduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Suver, "İnşaat sektörünün dijital dönüşümü için yenilikçi ulusal stratejiler geliştirilmesi yönünde hedeflerimizi belirledik. Sektörün dijital dönüşümünün odağında bulunan ve projelerde zaman, maliyet, kalite ve koordinasyon problemleri için teknolojik çözümler sunan BIM ve araçlarının kullanılmasına yönelik çalışmalara başladık. Böylece bina yaşam döngüsü boyunca verilerin, üç boyutlu sayısal yapı modelleri ile görselleştirilmesi ve yönetilmesi sağlanacak" diye konuştu. Suver, inşaat ekosisteminde dijitalleşmenin artırılması ile Türk firmaların ülkemizdeki kamu alımlarının yanı sıra küresel ölçekli projelerde daha çok yer alabileceklerini söyledi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Jill Morris de yaptığı konuşmada, BIM alanındaki tecrübelerini Türkiye’ye taşıyacaklarını söyledi. Büyükelçi Jill Morris, "Bu program aracılığıyla Türkiye dijital inşaat sektörü modernize edilerek uzun vadeli ekonomik ve çevresel faydalar sağlanabilir" dedi.

 
Yılmaz’dan bağımsız Filistin devleti mesajı
 
Tekin eğitim yatırımlarını değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Havalimanı 116 bin yolcu ağırladı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - 2024 yılı Ocak ayına göre, 2025 diliminde ...
DAİB’den Irak yaklaşımı
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ethem ...
Aylık en yüksek reel getiri DİBS'te oldu
Aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ...
 
Türkiye dünyada tarım alanında 31. sırada
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan ...
Türk mühendislerin ürünü ilk metro hattı
Uraloğlu, "Gebze OSB Darıca Metro Hattımız inşasını yapan yüklenicisinden ...
Girişimciler sandığa gitti
İpekyolu Girişimci İş İnsanları Derneği ve İpekyolu Üretici Girişimci ...
 
Erzurum 2025’e 7’inci sırada başladı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’dan bu yılın ilk ayında 2 ...
Şimşek: Ocakta yıllık enflasyon yüzde 42,1’e geriledi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verilerini değerlendirerek, ...
Yılmaz’dan enflasyon açıklaması
Yılmaz, "Yıllık enflasyon oranının önümüzdeki aylarda da düşmeye devam ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva