Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
6 Kasım 2010 Cumartesi - 08:59

İnşaatçılar eğitim yarışında

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi’nde meslek içi eğitim hareketliliği yaşanıyor. 2010 Sonbahar ve Kış Dönemi Meslek İçi Eğitim Kursları’nı başlatan İMO Erzurum Şubesi, meslek mensuplarına yapısal analizden, yapı malzemelerine varıncaya kadar çeşitli konularda eğitim verecek.

İnşaatçılar eğitim yarışında

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Erzurum Şubesi’nde meslek içi eğitim hareketliliği yaşanıyor. 2010 Sonbahar ve Kış Dönemi Meslek İçi Eğitim Kursları’nı başlatan İMO Erzurum Şubesi, meslek mensuplarına yapısal analizden, yapı malzemelerine varıncaya kadar çeşitli konularda eğitim verecek. DSİ 8. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda dün başlayan ve Pazar günü sona erecek olan meslek içi eğitimler, Atatürk Üniversitesi akademisyenlerince verilecek.
2010 Sonbahar ve Kış Dönemi Meslek İçi Eğitim Kursları’nın açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhat Bingöl, meslek içi eğitimin önemini anlattı. Eğitimlere katılan 60 inşaat mühendisine, meslek içi eğitimin amaçları hakkında bilgiler aktaran Bingöl, “Bu eğitimlerin amacı, inşaat mühendisliğinin sorumluluk ve faaliyet alanına giren konularda inşaat mühendislerinin ve toplumun ihtiyaçlarını gözeterek inşaat mühendislerinin gelişimini sağlamak, bilgi birikimini artırmak ve yetkinleşmesi için zemin oluşturmaktır.” dedi.
İMO Genel Merkezi’nin, Türkiye genelinde başlattığı eğitimlerin, 8 bölge merkezinde yürütüleceğini anlatan Bingöl, bu bölgelerden birisinin de Erzurum olduğuna dikkati çekerek, eğitimlerin başlatıldığı ilk ilin de, Erzurum olduğunu kaydetti.
Meslek içi eğitimlerde ele alınacak konuların ve eğitimlerin Meslek İçi Eğitim Komisyonu tarafından belirlendiğini dile getiren Bingöl, “İnşaat mühendisliği eğitiminin çeşitli okullarda farklı seviyelerde verilmesinden dolayı oluşan seviye farklılığının belirli ölçüde birbirine
yaklaştırılması, genellikle inşaat mühendisliği eğitiminde verilmeyen, ancak uygulamada çalışma süresinde kazanılan bilgi ve tecrübelerin en azından belirli bölümünün kazandırılması, mezuniyetinden sonra ortaya çıkan çeşitli bilgi ve teknolojik gelişmelerin kazandırılması ve uygulamada güncellik kazanan konuları ayrıntılı biçimde ilgililere açıklanması gibi hususlar, eğitimlerimizin konusunu teşkil edecek.” diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Habib Uysal, Doç. Dr. Alp Caner, Doç. Dr. Alper İlki, Prof. Dr. Uğurhan Akyüz ve Yrd. Doç. Dr. Remzi Şahin’in eğitimci olarak katıldıkları meslek içi eğitim programında, Yapısal Analiz, Betonarme Taşıyıcı Sistem Elemanları ve Tasarımları, Çelik Taşıyıcı Sistem Elemanları ve Tasarımları, Deprem Etkisi Altında Betonarme Taşıyıcı Sistemler ve Proje Uygulamaları, Betonarme Yapıların Güçlendirilmesi ve Yapı Malzemeleri konularında eğitimler verilecek. Kursun sonunda inşaat mühendislerinin katılımıyla test sınavı yapılacağı öğrenilirken, kursta başarılı olanlar da, belge almaya hak kazanacak.
 

 
Akgül adaylığını açıkladı
 
Trafiğin sigortası yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esmer minik öğrencilerin yüreğini kazandı
Erzurum’da Palandöken Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ...
Sütbeyaz Üniversitelere not veriyor
Atatürk Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, en iyi ...
YÖK hala rektör arıyor
YÖK, yeni kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi rektörlük başvuru süresini uzattı.
 
Başka yer bulamadınız mı?
Erzurum’un en eski okullarından Tatbikat İlköğretim Okulu’nun tarihi binasının, ...
Eğitim çarkı 'taşımayla' döndürülecek
“Taşımalı Ortaöğretim Uygulaması” kapsamında Erzurum İl Milli Eğitim ...
Güneş Vakfı, gençlere ufuk çiziyor
Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle göz dolduran Güneş Vakfı, ...
 
Okuma Kültürüne bilimsel yaklaşım
Üniversite Kitabevi Merdiven Altı söyleşisinde bu hafta “Bir eylem olarak okumak” konusu ele alındı.
Tiyatroda stres attılar
Final Dergisi Dershaneleri SBS şubesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte ...
Eğtim sistemimize Alman Merceği
Almanya Baden- Würtemberg Eyalet Meclisi Parlamenterleri Atatürk Üniversitesi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva