Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
25 Ocak 2010 Pazartesi - 08:02

İŞTE SYDV PROJELERİ

Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından geçtiğimiz yıl 9 proje hayata geçirildi. 5’i bireysel, 4’ü de Sosyal Hizmet amaçlı olan projelere, 3 milyon 951 bin 976 TL tutarında kaynak ayrılırken, projeler arasında aslan payını, Çoruh Havzası Meyvecilik Atılım Projesi kaptı.

İŞTE SYDV PROJELERİ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı Proje Koordinasyon Birimi’nin 2009 yılı içerisinde hayata geçirdiği sosyal hizmet ve kalkınma projeleri, “Gören El Bilgi Bahçesi (2)”, “Eğlenerek Öğrenelim (2)”, “Çoruh Havzası Meyvecilik Atılım Projesi” ve “Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi” gibi çalışmalardan oluştu. SYDV’nin hayata geçirdiği bireysel projeler ise, “Tavuk Ürünleri Satışı”, “Boya ve İnşaat Malzemeleri Satışı”, “Bakkal Dükkanı”, “Sebze Komisyonculuğu”, ve “Hırdavatçılık”tan oluştu.  
//SOSYAL AMAÇLI PROJELER
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Proje Koordinasyon Birimi yetkilileri, geçtiğimiz yıl uygulanan sosyal hizmet amaçlı ve bireysel projeler hakkında bilgiler aktardılar. Konu ile ilgililer, 2009 yılında ikinci kez uygulanan “Gören El Bilgi Bahçesi” projesinin, ilkinin 2008 yılında tamamlandığını hatırlatarak, projenin ikinci ayağının ise,  Aralık 2009’da hayata geçirildiğini kaydettiler. 38 bin 200 TL bütçeli proje kapsamda görme engelli vatandaşlara çağın teknolojisi bilgisayar ve internetin öğretildiğini belirten ilgililer, eğitimini tamamlamış birçok görme engellinin bu sayede iş imkânı bulduğunu dile getirdiler.
//MEYVECİLİK PROJESİ
Yine 2009 yılında ikinci kez uygulanan “Eğlenerek Öğrenelim” adlı projede ise, dezavantajlı mahallelerde oturan ailelerin çocuklarının, Polis Meslek Yüksek Okulunda birer hafta misafir edildiklerini anlatan Proje Koordinasyon Birimi yetkilileri, “Bu şekilde çocukların suça itilmeleri önlenmiş, çocuklara devlet sevgisi aşılanmıştır. Beş yıl boyunca sürecek olan projede, ilk yıl 160 öğrenci, ikinci yıl 180 öğrenci misafir edilmiştir. 26 bin TL’lik bütçeye sahip olan proje, 2010 yılı Haziran ayında tekrar başlayacaktır.” dediler.  
SYDV’nin hayata geçirdiği ve ödeneği en yüksek olan “Çoruh Havzası Meyvecilik Atılım Projesi”nin ise, toplam 8 ilde uygulandığını anlatan yetkililer, “Proje Sosyal Hizmet Projesi dışında ayrıca Toplum Kalkınması Projesi olarak da değerlendirilmiştir. Bu kapsamda Uzundere İlçesinde yapılacak olan Dut İşleme Tesisinin ihale işlemleri tamamlanmış olup, tesis Nisan 2010 yılında faaliyete geçecektir. Projeler, Tortum, Uzundere, Narman, Oltu, Olur, Şenkaya, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde uygulanmaktadır. Toplam bütçesi 2 milyon 896 bin 776 TL olan proje bünyesinde Erzurum merkeze 800 bin, Tortum ilçesine 336 bin 317, Uzundere ilçesine 408 bin 225, Narman ilçesine 122 bin 596, Oltu ilçesine 110 bin 528, Olur ilçesine 460 bin 445, Şenkaya ilçesine 150 bin İspir ilçesine 306 bin 38 ve Pazaryolu ilçesine de, 172 bin 650 TL kaynak aktarımı yapıldı.” şeklinde konuştular.
//İŞYERİ AÇMA PROJELERİ
Sosyal hizmet amaçlı projelerin sonuncusunun “Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi” olduğunu açıklayan Proje Koordinasyon Birimi yetkilileri, “Proje için 2009 yılında gerekli hazırlıklar yapılmış olup, 2010 yılı Ocak ayı içerisinde kaynak aktarımı yapılacaktır. Proje kapsamında sokakta çalışan çocukların ıslahı sağlanacak, çocuklara psikolojik eğitim verilecek ve onların gerekli eğitimi almaları sağlanacaktır. Projenin maliyeti, 121 bin TL olacaktır.” dediler.  
Öte yandan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı Proje Koordinasyon Birimi’nin bireysel olarak hayata geçirdiği projelere ise, 40 bin TL harcandı. Birim yetkilileri, söz konusu projelerle ilgili olarak da, şu bilgileri aktardılar: “Selami Uçan adlı vatandaşa ait projenin toplam maliyeti 10 bin olup, proje kapsamında şahsa Kayak yolu Mevkiinde tavuk ürünlerini satabileceği bir dükkân açılmış ve teslim edilmiştir. Ömer Yılmaz adlı vatandaşa hazırlanan projenin toplam maliyeti 10 bin TL olup, Harput Mahallesi’nde şahsa bir dükkan açılmış ve teslim edilmiştir. Harun Özsu adlı vatandaşa ait projenin toplam maliyeti 10 bin TL olup, proje kapsamında Yeni Sebze Hali’nde vatandaşa dükkân açılıp teslim edilmiştir. Gürkan Doğan adlı vatandaşa ait projenin toplam maliyeti 10 bin TL olup, proje kapsamında şahsa Yıldızkent’te dükkân açılmış ve teslim edilmiştir.”

 
FARKLI BİR MUHTAR PORTRESİ
 
SERDARLI'DAN BİLİMSEL TEPKİ...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FARKLI BİR MUHTAR PORTRESİ
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Mehdi Efendi Mahallesi’nde, sınıfını ...
YATIRIMCILAR GÖREVE
ETB Başkanı Hınıslıoğlu, “GAP kapsamındaki iller için uygulanan “Süt Sığırcılığını ...
KAR'DA TATİL LEZZETİ...
Karla kaplı Palandöken Dağı’ndaki köy ve mezralarda yaşayan çocuklar karnelerini ...
 
SANAT CADDEYE TAŞTI
Halk Eğitim Merkezi’nce Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen resim kursuna ...
BU DA YETENEK AVI...
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü köylerde yetenek avına çıktı.
YONCALIK'A EL ATILIYOR!
Şehir içi ulaşım hizmeti veren otobüslerin sevk idare merkezi olarak kullanılan ...
 
VALİ ÖZTÜRK'TEN KİTAPÇILARA DESTEK
Korsanı Tercih Etmek Cehaletin Göstergesidir diyen Erzurum Valisi ‘Kültür ...
AKDAĞ: TARİHİ BİR İŞ YAPTIK!
Devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan doktorların tam gün mesai ...
OZONLU SU İÇMEYE BAŞLIYORUZ!
Erzurum’da içme suyunun arıtılmasını sağlayan tesise ek olarak kurulan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva