Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
22 Ocak 2010 Cuma - 11:07

VALİ ÖZTÜRK'TEN KİTAPÇILARA DESTEK

Korsanı Tercih Etmek Cehaletin Göstergesidir diyen Erzurum Valisi ‘Kültür adına yapılacak çalışmalara katkıda bulunmaya hazırız.’dedi.’

VALİ ÖZTÜRK TEN KİTAPÇILARA DESTEK

Erzurum Kitapçıları Valiye Hoş Geldin Ziyaretinde Bulundular.
           Kitapçılar, kısa sürede Erzurum’la bütünleşen valiye hem hoş geldin ziyaretinde bulunmayı hem de bu vesileyle eğitim ve kültüre duyduğu ilgiden dolayı valiye teşekkür etmek istediklerini söylediler.
           Kitabevi temsilcileri valiye sorunlarını ve valiliğin kültür sanat ve eğitim alanında yapılmasını arzuladıkları konuları içeren bir dosya sundular.
           Kitapçılar,  ders kitaplarının ücretsiz dağıtılmasıyla birlikte işlerinin düştüğünü ve korsan ürünlerden dolayı da mağdur olduklarını belirttiler.
             Erzurum valisi Sabahattin Öztürk kitapçıların kitap ve kültür olayına geniş bakmalarını belirterek ‘Şayet insanlar bir şeyin aslı varken korsanını alıyorlar ise demek ki insanlarımız hak ve hukuk konusunda yeterince bilinç sahibi olamamış. Korsanı tercih cehaletin bir ürünüdür. Korsan başta müzik ürünlerini vurduğu için son yıllarda nitelikli ürün de üretilmiyor. Ben şu ana kadar hiçbir korsan kitap almadım. Almasını da doğru görmem. Yayıncıların da okuyucunun alım gücünü dikkate almalarında fayda vardır. Buna rağmen birçok ülkeye göre Türkiye’de kitap fiyatlarının çok daha ucuz olduğunu gördüm. Erzurum’da kültür adına yapılacak birçok çalışmaya katkıda bulunmaya hazırız.’dedi.
             Erzurum Valiliğinin bu konularda bazı çalışmalara destek olacağını belirten Erzurum valisi Sabahattin Öztürk nisan sonunda Erzurum’da ‘Erzurum kitap ve kariyer günleri’ programına ev sahipliği yapacaklarının müjdesini verdi.
              Küçük işletmelerin büyük firmalarla rekabet etmede zorlandığı bunun için neler yapılması gerektiğine dair sorulan bir soruya ise valisi Sabahattin Öztürk şu cevabı verdi. Yasaklarla büyük firmalara karşı mücadele edilmez. Her sektörde olduğu gibi kitapçıların da birlikte hareket edip ortak çalışmalara imza atmaları gerekir. Öne çıkan birlikte hareket etme ve tüketici memnuniyetini önemsemek gerekir. Devlet kurumlarına alınan her ürünün en uygun şartlarda alınması gerekir. Bunun dışında bir şeyden haberimiz olursa gerekli işlemi yaparız.’
             Korsanla mücadele için halkın bilinçlendirilmesinin önemine işaret eden kitabevi temsilcileri, taleplerini şöyle sıraladılar:
             ‘Korsan ürün satan ve benzeri faaliyetlerde bulunan yerlerin denetlenmesi, eğitim kurumlarında ve fotokopi çeken yerlerde mevcudu olan ürünlerin kopyalarının yapılmaması için tedbir alınması, kitap fuarlarının düzenlenmesine ev sahipliğinin yapılması, ünlü yazar ve akademisyenlerin Erzurum'a davet edilmesi, yöneticilerin kültürel etkinliklere ve kitap okuma kültürünü yayınlaştıracak çalışmalara katılmaları, kitapçı ve kütüphaneleri ziyaret etmelerini birer alışkanlık haline getirilmeleri, resmi kurumların bünyelerinde kütüphane ve okuma salonları oluşturulmasına çalışılması, kültür sanat etkinliklerinin rahatça ve en ekonomik şekilde yapılabilecek şehir merkezinde ve ilçelerde kültür merkezlerinin kurulması gerekiyor.’
            Kitabevi temsilcileri yaptıkları açıklamada valinin sorunlarıyla ilgilenme sözü vermesi ve Erzurum’un sorunlarıyla yakından ilgilenme isteğinin yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ettiler.

 
AKDAĞ: TARİHİ BİR İŞ YAPTIK!
 
YONCALIK'A EL ATILIYOR!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKDAĞ: TARİHİ BİR İŞ YAPTIK!
Devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan doktorların tam gün mesai ...
OZONLU SU İÇMEYE BAŞLIYORUZ!
Erzurum’da içme suyunun arıtılmasını sağlayan tesise ek olarak kurulan ...
ETB'YE GÖRE KALKINMA İÇİN HAYVANCILIK ŞART!
ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hınıslıoğlu, hayvancılık sektöründeki gerilemeyi ...
 
ERZURUM ÇELİK İÇİN ÖDÜLDÜR!
Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe de, İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik'in Erzurum ...
MAHALLEBAŞILILAR HAKLI...
Erzurum Merkez Mahallebaşı'nda Yaşayan Vatandaşlar Kendilerini Ziyarete ...
HAYVANCILIKTA UMUT VEREN ÇALIŞMA...
Erzurum’da 16 ay önce açılan koyun çiftliğinde Anadolu Romanov cinsi koyun ...
 
SERDARLI'DA HES GALEYANI...
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Serdarlı beldesinde vatandaşlar, görevli ...
KIŞ TURİSTLERİMİZ MUTLU
PALANDÖKEN Kayak Merkezi’nde tatillerini geçiren Rus ve Ukraynalı turistler, ...
HAVAMIZ KİRLİ AMA?
Erzurum’da kışın tüketilen kömürlerin, standartlara uygun değerlerde olduğu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva