Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
24 Nisan 2016 Pazar - 14:39

‘Şehitlerimizin Aileleri bize emanettir’

Şehit ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimizin aileleri ve çocukları bize emanettir, biz onları asla açıkta bırakamayız. “dedi

‘Şehitlerimizin Aileleri bize emanettir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Çocuklarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile beraberindeki öğrenci ve öğretmenleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her nesil sonrakine daha iyi bir Türkiye devretmekle mükelleftir. Bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara da umut kaynağı olacak bir Türkiye’yi ancak bu şekilde inşa edebiliriz” dedi.

Aralarında şehit çocuklarının ve engelli çocukların da bulunduğu küçük konuklarının her biri ile ilgilenerek sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde bir konuşma yaptı.

Ağırladığı çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. 23 Nisan 1920’de açılan meclisimizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını tazimle yâd ediyorum” dedi.

“DÜNYANIN ATALARDAN KALAN MİRAS OLMAKTAN ÇOK, ÇOCUKLARIN EMANETİ OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Dünyanın atalardan kalan miras olmaktan çok, çocukların emaneti olduğuna inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için en önemli bayramımız sizlere ithaf edilmiştir. Bizim de ülkemizi geleceğe hazırlamak için yürüttüğümüz çalışmalar, sizlere daha güzel bir Türkiye bırakma arzumuzdan kaynaklanıyor. Her nesil sonrakine daha iyi bir Türkiye devretmekle mükelleftir. Kendi vatandaşları yanında bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara da umut kaynağı olacak bir Türkiye’yi ancak bu şekilde inşa edebiliriz” diye konuştu.

“Bugün burada bulunan sizlerin ve milyonlarca yaşıtınızın içinden geleceğin Cumhurbaşkanları, Başbakanları, milletvekilleri, bürokratları, akademisyenleri, mühendisleri, doktorları, iş adamları çıkacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük konuklarına şu tavsiyelerde bulundu: “Eğitim ve iş hayatınız boyunca, kariyeriniz yanında, edebiyata, sanata, kültüre, tarihe özel ilgi göstermenizi bekliyorum. Dünyaya estetiğin ve duygunun penceresinden bakmayı öğrendiğimizde, eminim, her şey daha güzel gözükecektir. Sizlerin yüreği gibi güzel bir dünya için, bu bakış açısını asla kaybetmemeliyiz.”

“TARİHİMİZİN HER DÖNEMİ AYRI BAŞARI HİKAYELERİYLE DOLU”

Tarihimizin her döneminin ayrı başarı hikayeleriyle dolu olduğunun ve yakın tarihimizde Çanakkale, Sakarya ve Kutül Amara önemli zaferlerin bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların her biri bize bugün, nereden geldiğimizi, nerede olduğumuzu, nereye gittiğimizi ve kim olduğumuzu gösteren birer pusuladır. Pusulasız bir gemi nasıl denizde yönünü bulamazsa, tarihinden habersiz nesiller de istikametlerini kaybederler. Bunun için tarihimizi çok iyi öğrenin, özellikle Çanakkale Şehitliği’ni mutlaka ziyaret edin” şeklinde konuştu.

Çocuklara; anne ve babalarının kıymetini bilmeleri, arkadaşlarına değer vermeleri, öğretmenlerine saygı duymaları inançlarının esaslarını en iyi şekilde öğrenip vakti geldiğinde uygulamaları ve mensubu oldukları milletin kültürüne, değerlerine, sembollerine sahip çıkmaları ve bayrağımızın ifade ettiği anlamı asla unutmamaları yönünde tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu vatan bizim, binlerce yıllık tarihimizdeki adeta sığınağımızdır. Vatanımızın her taşına, her karış toprağına, gerekirse hayatınız pahasına sahip çıkın. İstiklal marşımızı, verdiği mesajları anlayarak, adeta sindirerek tekrar tekrar okuyun. Benim gözümde sizler, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif’in ifade ettiği ‘Asım’ın neslisiniz. Yine benim gözümde sizler, üstat Necip Fazıl’ın, “Bir gençlik” diyerek hasretini dile getirdiği nesilsiniz. Sizlerin, teknolojiyi en etkili şekilde kullanacağınıza ama asla teknolojinin esiri olmayacağınıza inanıyorum.”

“TERÖRLE MÜCADELEDE YOĞUN BİR OPERASYON DİZİSİ DEVAM EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde çocukların kendisine yönelttiği soruları da cevapladı. Çocuklardan birinin terörle mücadele konusunda bundan sonra nelerin yapılacağını sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin yoğun bir operasyon dizisi ile devam ettiğini, bu mücadelenin sonuna kadar da devam edeceğini dile getirdi.

 

“Şehidimizin kanı yerde kalamaz, kalmayacak. Onun için de bu mücadelenin devamı gerekiyor” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şöyle devam etti: “Özellikle Güneydoğu Bölgesi başta olmak üzere, bir taraftan bu operasyonlar devam ederken diğer taraftan da biz oralarda şehitlerimize ve gazilerimize yönelik devletimizin bir dizi yardımlar paketi var. Bunların içinde konut edinmeden tutunuz, bölgeye yönelik de orada konutların yeniden inşasına yönelik bakanlıklarımızın yapmakta olduğu çalışmalar var. Atık su kanallarından içme suyu ve yağmur suyu kanallarına, doğalgaz ve enerji şebekelerine varıncaya kadar, bir taraftan bunlar yapılıyor; bir diğer taraftan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığının planlamasıyla TOKİ’ye yerel mimariye de uygun olarak konut yapımları başlayacak. Bu konutlarla birlikte de orada mağdur olan tüm ailelere konut verilmiş olacak.”

“ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ VE ÇOCUKLARI BİZE EMANETTİR”

Şehit ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili şunları söyledi: "Şehitlerimizin aileleri ve çocukları bize emanettir, biz onları asla açıkta bırakamayız. Hatta şehitlerimizin aileleri, gerek asker gerek polis, denklerinin alabileceği terfiler neyse o terfileri de şehidimizin gıyabında almaya devam edecektir. Eğer albaylığa kadar çıkacaksa, binbaşı, yarbay, buralara kadar çıkacaksa, buraya kadar yine çıkacaktır, bu terfisini alacaktır, tüm özlük haklarıyla beraber. Aynı şey polis için de geçerlidir, onlarda da yine böyle bir terfi noktasında, terfi alacaksa bu terfisini almaya devam yine edecektir. Yani hiçbirisinin kıdemi asla kaybolmayacak, bunları almaya devam edeceklerdir. Çocuklarının okumalarına gelince, o da yine aynı şekilde devam edecektir. Devlet bütün şehit ailelerinin çocuklarını da üniversite sonuna kadar okutmayı taahhüt etmiştir."

Misafiri olan çocuklara makam odası ve kütüphanesini gezdirerek onlara çok kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukların isteği üzerine Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü Alkışlayamam” şiirini okudu. Kabulde, misafirler arasında bulunan görme engelli İrem Fitos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a piyano çalarak mini bir dinleti sundu. Dinletinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, İrem Fitos’a Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bazı programlarda piyano çalması teklifinde bulundu.

Misafirleri arasında bulunan şehit çocuklarıyla ayrı ayrı ilgilenerek kendileri ile sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklarla birlikte sanal ortamda balık tutma ve futbol oynadı, onlara çocuklara futbol ile ilgili taktikler verdi.

Eşi Emine Erdoğan’ın da kendisine refakatiyle, çocuklarla birlikte öğle yemeği yiyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulün bitiminde çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.

 

 
‘Bu Milletin kaderi birdir’
 
Sekmen Gençlere seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünüvar: “Azerbaycan’ın acısını paylaşıyoruz”
Ünüvar, Bakü’de, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov’a başsağlığı dileklerini ...
Vatandaş duacı
M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Hastane Oteli hizmete başladığı 4 ‘üncü ...
Erzurum'da Araç sayısı 110 bin virajında
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da bin kişiye düşen motorlu kara taşıtı sayısı 140,7’den 141’e yükseldi.
 
ENER’den Vizyon Proje vurgusu
Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, ...
Polis Teşkilatı 171. Gurur yılında
Altıparmak, mesajında, ‘Ülkemizin ve milletimizin huzur - güven ve asayişinin ...
Gözlemevi Projesi’nde 2’inci aşama
Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak, ‘2019 yılı sonlarında tamamlanması planlanan ...
 
Erzurum Genç iller arasında
M.AKDAĞ-Erzurum’da 2015 yılı bazında yaşlı nüfus oranı yüzde 8.2 olarak açıklandı
‘Kürtleri Müslümanlıktan uzaklaştırmak istiyorlar’
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Savaş Eğilmez, PKK- ...
399 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin, Şırnak, Yüksekova'da 11, Hatay Belen'de ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva