Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>GÜNDEM
5 Kasım 2010 Cuma - 07:59

A.Ü. 14'üncü sırada

ODTÜ eski Rektörü Prof. Ural Akbulut’un hazırladığı Türkiye’nin en iyi üniversiteleri listesinde Doğu’nun Oxford’u olarak nitelendirilen Atatürk Üniversitesi, 325.82 puanla devlet üniversiteleri arasında 14’ün sırada yer aldı. Devlet üniversitelerinde ilk üçü Hacettepe, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi paylaştı.

A.Ü. 14 üncü sırada

 
ODTÜ eski Rektörü Prof. Ural Akbulut’un hazırladığı Türkiye’nin en iyi üniversiteleri listesinde Doğu’nun Oxford’u olarak nitelendirilen Atatürk Üniversitesi, 325.82 puanla devlet üniversiteleri arasında 14’ün sırada yer aldı. Devlet üniversitelerinde ilk üçü Hacettepe, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi paylaştı.
Dünyadaki en iyi üniversiteler sıralaması, artık Türkiye’de de yapılıyor. ODTÜ'de kurulan Enformatik Enstitüsü, bundan böyle sadece Türkiye'deki üniversiteleri performanslarına göre sıralamakla kalmayacak, dünya üniversitelerini de listeleyecek. ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan University Ranking by Academic Performance (URAP) laboratuvarlarında ODTÜ’nün eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği çalışma Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.
Sıralamada YÖK, ÖSYM, ISI Web of Science, Google Scholar gibi açık, güvenilir kaynaklardan alınan ve yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, atıf sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı, Google Scholar yayın sayısı, kişi başına düşen Google Scholar yayın sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, kişi başına düşen öğrenci sayısı gibi bilimsel üretkenliğe dayanan veriler kullanılıyor. Dünyadaki sıralama kriterlerinin çok daha ötesine geçerek, daha kapsamlı bir liste hazırlayan ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan URAP'ın Türkiye genel sıralamasında, ilk üçü Hacettepe, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi paylaşıyor.
Dokuz kritere göre 6 ayrı alanda yapılan sıralamada 2000’den önce kurulmuş 74 üniversite kendi içinde ve 2000'den sonra kurulan 51 üniversite de kendi içinde sıralandı.
Tıp fakültesi olan 57 ve olmayan 68 üniversite ile 96 devlet üniversitesi ve 29 vakıf üniversitesi de ayrı ayrı belirlendi. Yeni açılan üniversiteler ise sıralamaya alınmadı.
2000’den önce kurulan üniversiteler sıralamasında Hacettepe 624.49, ODTÜ 599.43, Ankara 574.77, İstanbul 550.12 ve Ege 445.39 puanla ilk 5'i paylaşırken, yarım asırdan fazla geçmişe sahip olan Atatürk Üniversitesi, 325.82 puanla 14’üncü sırada yer aldı. Doğu’nun Oxford’u olarak nitelendirilen Atatürk Üniversitesi’ni İTÜ, Gebze Yüksek Teknoloji, Gazi, Bilkent, Boğaziçi, Sabancı, Koç, İzmir İleri Teknoloji Üniversiteleri’nin ardından ilk 14’üncü olan Atatürk Üniversitesi’ni Başkent, Erciyes, Dokuz Eylül, Gülhane Askeri Tıp, Marmara, Çukurova, Fırat, Akdeniz, Uludağ, Selçuk, İnönü, 19 Mayıs, Karadeniz Teknik, Zonguldak Karaelmas, Süleyman Demirel, Gaziantep, Trakya, Yıldız, Harran, Anadolu, Eskişehir Osmangazi, Fatih, Dicle, Mersin, Afyon Kocatepe, Yüzüncü Yıl, Gaziosmanpaşa, Kırıkkale, Kocaeli, Celal Bayyar, Mustafa Kemal, Pamukkale, Çankaya, Cumhuriyet, Adnan Menderes, Atılım, Yeditepe, Niğde, Işık, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Abant İzzet Baysal, Sakarya, Kafkas, Kara Harp Okulu, Çanakkale, Doğuş, Kadir Has, Galatasaray, Balıkesir, Muğla, Mimar Sinan, Dumlupınar, Kültür, Maltepe, Bahçeşehir, Bilgi, Okan, Beykent, Haliç ve Çağ Üniversiteleri takip etti.
Tıp Fakültesi’nin bulunduğu üniversiteler arasında Hacettepe, Ankara, İstanbul, Ege ve Gazi’nin ardından altıncı olan Atatürk Üniversitesi, Başkent, Erciyes, Dokuzeylül, Gülhane, Marmara, Çukurova, Fırat, Akdeniz, Uludağ, Selçuk, İnönü, 19 Mayıs, KTÜ, Zonguldak, Süleyman Demirel, Gaziantep, Trakya, Harran, Osmangazi, Fatih, Dicle, Mersin, Kocatepe, Yüzüncü Yıl, Gaziosmanpaşa, Kırıkkale, Kocaeli, Celal Bayar Mustafa Kemal, Pamukkale, Cumhuriyet, Adnan Menderes, Yeditepe, Adıyaman Bilim, Sütçü İmam, İzzet Baysal, Sakarya, Kafkas, Düzce, Namık Kemal, Onsekizmart, Ufuk, Balıkesir, Rize, Dumlupınar, Giresun, Bozok, Maltepe, Erzincan, Hitit Üniversiteleri’ni geride bıraktı.

 
Esnaf söz değil, icraat istiyor
 
Başımız sıkışmadan bağışı hatırlamıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçme suyuna siyasi fetva...!
Erzurum’daki içme sularının temizliği konusunda bir garanti de, AK Parti ...
Alkışlar Karcıoğlu için..
Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü tarafından organize edilen ...
Konaklı'ya kar piyangosu vurdu
Erzurum merkez Palandöken ilçesine bağlı Konaklı Köyünün başına 'Erzurum ...
 
Ne diyelim, kolay gelsin..
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, kış sezonu için ...
Allah kabul etsin..
Hac farizasını yerine getirmek için mukaddes topraklara gidecek hacı adaylarından ...
Sözde dadaşız..!
Tarihe altın harflerle yazılan Aziziye Zaferi’nin, elde edilişinin 133’üncü ...
 
Cezalandırmak çözüm mü?
Erzurum Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenen saatlerin dışında kalorifer ...
Basın Yayın Erzurum'a yoğunlaştı
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Karakaya, 4 Kasım Perşembe ...
Yol düzenlemesinde 1960'lara dönüş..
Erzurum'un Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yol çalışmalarını ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva