Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>GÜNDEM
5 Kasım 2010 Cuma - 07:52

Alkışlar Karcıoğlu için..

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü tarafından organize edilen “II. Ulusal Erzurum Piyano Günleri” etkinlikleri devam ediyor.

Alkışlar Karcıoğlu için..

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü tarafından organize edilen “II. Ulusal Erzurum Piyano Günleri” etkinlikleri devam ediyor.
II. Ulusal Erzurum Piano Günleri’nin açılışı dün akşam Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış seremonisi ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın verdiği Piyano Resitali’yle başladı.
Açılışta konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, ürettikleri bilgi ve gerçekleştirdikleri bilimsel aktivitelerle, yaşamı kolaylaştıran üniversitelerin, sanata olan ilgileriyle de insanları düşündürme, kitleleri biçimlendirme işlevlerini yerine getirdiklerini söyledi.
Genç kuşakları nitelikli eğitim ve çağdaş değerlerle geleceğe hazırlayan Atatürk Üniversitesi’nde sanatsal etkinliklere, eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmalar kadar önem verildiğini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:
“Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü’nün düzenlediği ve ilk kez 2007 yılında gerçekleştirilen ‘I. Ulusal Erzurum Piyano Günleri’ önemsediğimiz etkinliklerden birisidir. Geleneksel olarak devam eden ‘II. Ulusal Erzurum Piyano Günleri’ etkinlikleri, inanıyorum ki ortak anlayış, ortak beğeni ve ortak girişimlerle uğraş gösteren genç müzisyenler vasıtasıyla yaşamımıza farklı güzellikler katacaktır. ”
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu ise konuşmasında, müziğin en etkili iletişim aracı olduğuna vurgu yaptı. Karcıoğlu, diğer bilim dallarında olduğu gibi müzik biliminin amacının da insanın kendinden yola çıkıp evreni daha iyi tanıma ve anlama çabası olduğunu anlattı.
 “İnsanlar arasında etkileşimi kolaylaştıran müzik sanatı, toplumun estetik eğitiminde son derece önemli bir yere sahiptir,” diyen Karcıoğlu, şunları ifade etti: “Bundan hareketle, bu etkinliğin, gençlerimizin sanat kimliklerinin netleşmesine sağlayacağı katkı olumlu yönde olacak, ülkemizin sanat ve kültür potansiyeline ivme kazandıracaktır.”
Konuşmalardan sonra Devlet Sanatçısı Gülsin Onay bir Piano resitali verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu Gülsin Onay’a teşekkür ederek onurluk ve çiçek takdim etti.
Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serhat Yener, aynı bölümün öğretim üyeleri Prof. Dr. Hagigat Muharremova, Prof. Dr. Naile Mirzazade, Dr. Gör. Köksal Bilirdönmez, Arş. Gör. Ş. Özer Akçay ve Ferhat Çelikoğlu’nun düzenlediği organizasyon üç gün devam edecek. Çeşitli etkinliklerin yanı sıra piyano dinletisi yarışması da düzenlenecek.
Program boyunca Gülsin Onay, Suna Kan ve Cana Gürmen ve Atılgan Kaptanoğlu Piano resitali verecek. Mustafa Şen, Eda İnciler, Emin Durmuş, Merve Kul, Meltem Bozkurt, Ümit Tokgöz ve Kamil Onur Karataş ise yarışmacı olarak piyano dinletileri sunacak. Sunumlar, jüri tarafından değerlendirecek ve dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

 
Vatandaş başka, Aktaş başka düşünüyor
 
İçme suyuna siyasi fetva...!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konaklı'ya kar piyangosu vurdu
Erzurum merkez Palandöken ilçesine bağlı Konaklı Köyünün başına 'Erzurum ...
Ne diyelim, kolay gelsin..
Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, kış sezonu için ...
Allah kabul etsin..
Hac farizasını yerine getirmek için mukaddes topraklara gidecek hacı adaylarından ...
 
Sözde dadaşız..!
Tarihe altın harflerle yazılan Aziziye Zaferi’nin, elde edilişinin 133’üncü ...
Cezalandırmak çözüm mü?
Erzurum Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenen saatlerin dışında kalorifer ...
Basın Yayın Erzurum'a yoğunlaştı
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Karakaya, 4 Kasım Perşembe ...
 
Yol düzenlemesinde 1960'lara dönüş..
Erzurum'un Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yol çalışmalarını ...
Gecekondu terörüne denetim geliyor
Yapı Denetim Kanunu’nun, 2011 yılından itibaren Türkiye’nin tüm illeri ...
Bu etkinlik alkışlanır
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) Eğitim Gönüllüleri, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva