KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>EKONOMÄ°
2 Mart 2010 Salı - 08:07

Esnaf batıyor

Esnafın çek ve senetlerinin ödenmediğini belirten ESOB Başkanı Rasim Fırat, bir çok esnafın borç mükellefiyetinden kurtulmak için ilginç yöntemlere başvurduğunu açıkladı.

Esnaf batıyor

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, yeni işyeri açan esnaf sayısının, işyerini kapatan esnaf sayısına göre fazla olması şeklinde oluşan manzaranın, doğru analiz edilmesi gerektiğini söyledi.
Başkan Rasim Fırat, Erzurum’da son yıllarda yeni açılan işyeri sayısının, kapatılan işyeri sayısına göre devamlı artış kaydettiğini belirterek, ticarete yeni atılan kesimin büyük bir bölümünü, zaten ticaretin içinde bulunan esnafın oluşturduğunu kaydetti.
Başkan Fırat, “Esnafın çeki ve senedi ödenmiyor, piyasada protestolu ve işlem görmüş çekler dolaşıyor. Esnafımız tıkandığı noktada bu kez şu yola başvuruyor: Borç mükellefiyetinden kurtulmak için işine resmi anlamda son verip, aynı işi bu kez ya eşinin, ya çocuklarının yada bir yakınının üzerine yeni işyeri açarak devam ediyor. Yani işyerini kapatan esnaf kesiminin içinde bulunan kişi, aynı zamanda yeni işyeri kuran kesimin içinde de bulunuyor. Bu durumda olanlar ise, maalesef ki, Erzurum’da azımsanamayacak kadar yüksek orandalar.” şeklinde konuştu.
İnsanların artık geçinebilmek için son çare olarak esnaflığa sığındıklarını dile getiren Rasim Fırat, “Bakıyorsunuz bu yıl şeni bir işyeri açan kişi, önümüzdeki yıl işine son vermiş. Çünkü esnaflık herkesin yapabileceği ve hele çaresizlik karşısında sığınılabilecek bir kapı değildir. Ama maalesef Erzurum’da her geçen gün zayıflayan ekonomik yapı, insanları bir şekilde iş kurmaya ve işyeri açmaya yöneltmiştir. Bu manzara kimseyi ümitlendirmemeli, tam tersine düşündürmelidir.” ifadelerini kullandı.
MESLEK ODALARININ 24’ÜNDE SEÇİMLER TAMAMLANDI
Öte yandan Erzurum ESOB’a bağlı meslek odalarındaki seçim hareketliliği ise, son sürat devam ediyor.
Toplam 42 meslek odasının bağlı bulunduğu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde, 24 meslek odasında seçimlerin tamamlandığı öğrenilirken, geriye kalan 21 meslek odasının ise, Mart ayı sonuna kadar seçimlerini gerçekleştirmiş olacağı bildirildi. Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, “Erzurum’da birliğimize bağlı 42 meslek odası bulunuyor. Bu meslek odalarından 2124’ünde şu ana kadar seçimler tamamlandı. Geriye kalan 18 meslek odamızda ise, Mart ayının sonuna kadar seçimlerin bitirilmiş olması gerekiyor.” dedi.
Tüm meslek odalarındaki seçimler tamamlandıktan sonra ESOB Başkanlığı için seçim sürecinin başlayacağını anlatan Rasim Fırat, Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin ardından ESOB Başkanı’nın belirlenmiş olacağını sözlerine ekledi.

 

 
Başsavcı'nın Tahliye Talebi 3. Kez Reddedildi
 
KÖYLÜ HALİNDEN MEMNUN SADECE LÜKS EV İSTİYOR!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burhan 16 Mart 2010 Salı 16:42

hani erzurum halkı milliyetci idi küçük esnafa yazdır getirme büyük yerlerden peşin al bumu milliyetcilik küçük esnaf bu milletin derdini tasasını fakirini kolluyor büyük alış veriş yerleri değil.akıllı ol akıllı erzurumlu tabi erzurumu yöneten mülki amirlerede çok iş düşüyor bunlara fırsat verilmemesi gerekir olan yine erzuruma olur akıllı ol erzurumlu

Yorumu oyla      5      0  
ECZANE ŞİKAYET 3 Mart 2010 Çarşamba 17:27

Arkadaşlar Eczanede 3 gündür sistemler felç hiçbir reçete giremiyoruz Allah aşkına birşeyler yapılsın bunaldım ben Erzurumluyum hangi devirde yaşıyoruz gardaş bu ne zulüm her yer tıkırında eczane merkez sistem felç yazıklar olsun mahvettiniz hastalarla kapışıyoruz yav sabahtan beri Allaha havale ettim sağlık sistemini bu nasıl iştir kardeşim bilgi işlemcileri yok mu bunların bu nasıl iştir ?

Yorumu oyla      1      0  
Misafir 3 Mart 2010 Çarşamba 09:13

Alışveriş merkezleri çoğalırsa esnafın hali dahada zorlaşacak esnaf biter bu iş tehlikeli Erzurum gibi küçük yerlere büyük alışveriş merkezi gitmez ikisi bir arada olmaz ya alışveriş merkezi yada erzurum esnafı karar verin.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞKAN'DAN ACI İTİRAF: KÖYLÜ ARTIK ÜRETMİYOR
Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında yapılan yardımların üretimi olumsuz ...
Tünelin ucu göründü
Erzurum ve Doğu Anadolu’yu Karadeniz’le buluşturacak olan Kop, İspir, ...
Esmer, işsizlerin hamisi oldu
Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü’ne 15 ayrı dalda meslek edindirme ...
 
SMMMO ekmek sahibi etti
SMMMO’nun Erzurum’daki merkezinde başlayan “Muhasebecilik” ve “Büro Yönetimi, ...
Etin faturasını hükümete kesti
Besiciler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, “Et fiyatlarının birden bire ...
Gözler Kalkınma Ajansında
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu, Erzurum’da toplandı. ...
 
Bunların Allah korkusu var mı?
Et fiyatlarındaki ani ve astronomik ölçüdeki artış büyük tepki topluyor.
Geri kalmışlığın belgesi
İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) "Türkiye'nin ...
Ne zaman akıllanacağız?
Erzurum, sahip olduğu ‘Orman Köy’ ve ‘Ormana Bitişik Köy’le birlikte ormanlık ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva