Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
HABERLER>GÜNDEM
23 Şubat 2010 Salı - 07:24

HES Tortum'u ayağa kaldırdı...

Tortum’da gerçekleştirilen 'Hidroelektrik Santralleri Paydaş Toplantısı'na Vali Sebahattin Öztürk ile TEMA Vakfı İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu’nun sözlü tartışması damga vurdu.

HES Tortum u ayağa kaldırdı...

Vali Sebahattin Öztürk ile TEMA Vakfı İl Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu arasında Hidroelektrik Santrali (HES) gerginliği yaşandı. Vali Öztürk, "Buradaki insanların sıkıntılarını dinlemek zorundasınız" diyen Bedirhanoğlu'na, "Bana işimi mi öğreteceksin?" diye çıkıştı.
Tortum ilçesinde kurulması planlanan hidroelektrik santrali ile ilgili olarak vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla 'Hidroelektrik Santralleri Paydaş Toplantısı' düzenlendi. Tortum Çok Programlı Lisesi'nde düzenlenen toplantıda söz alan TEMA Vakfı Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu ve Vali Sebahattin Öztürk arasındaki sözlü tartışma ise salondaki tansiyonu bir anda yükseltti. Bedirhanoğlu, Çoruh Havzası'nda kurulması planlanan HES'lerin bölgedeki sosyal ve ekolojik dengeyi bozacağını ileri sürdü. Bedirhanoğlu, halkın bilgisi olmadan su gözelerinin bile satıldığını belirterek, "Buradaki su kaynakları öncelikle burada yaşayanlara, ardından da bize aittir. Yani öncelik buranın insanınındır. Elbette enerji üretimine karşı değiliz. Fakat şu anda yapılan işlem 1980 öncesine ait verilerle harita üzerinden ÇED raporu hazırlamaktan başka bir şey değil. Masa başında hazırladığınız projelerle bölge halkına ve doğaya zarar veriyorsunuz. İnsanların buradan göç etmelerine neden oluyorsunuz" dedi.
Toplantıya katılan vatandaşlara seslenen Bedirhanoğlu, "Size soruyorum, köylerinize gelen oldu mu? Sizlere HES'ler konusunda bilgi veren oldu mu? Kaç yabancı size geldi, bilgi verdi? Kimse gelmedi, biliyoruz. Kusura bakmayın ama kimse milyon dolarları bırakıp da, sizin köylerinizi düşünmez" diye konuştu.

VALİ ÖZTÜRK: SİZİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN GELDİK
Bedirhanoğlu'nun konuşması alkışlarla kesilirken, devreye Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk girdi. Bedirhanoğlu konuşurken oturduğu yerden kalkarak kürsüye gelen Vali Öztürk, Bedirhanoğlu'nun elindeki mikrofonu alarak konuşmaya başladı. Vali Öztürk, "Değerli arkadaşlar, buraya sizi bilgilendirmek için geldik. İçinizden değerli arkadaşlarınız sizin adınıza konuşmalar yaptılar. Bu salonda aşağı yukarı 200 kişi var. Herkesin görüşü aynı olduğu zaman hepinizi nasıl dinleriz? Bizim buna vaktimiz de yok, böyle bir şey olabilir mi?" dedi. Işıl Bedirhanoğlu, "Sayın Valim herkesin vakti kıymetli, burada 200 insan konuşuyorsa bunları dinlemek zorundasınız" derken, Vali Öztürk, "Yapmayın ya, işimi sizden mi öğreneceğim?" diyerek çıkıştı.
Yaşanan tartışmanın ardından konuşmasına devam eden Vali Öztürk'ün, HES'ler konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin olarak, "Kanunlar çerçevesinde işini yapan kamu görevlilerine engel çıkartmayın, direnç göstermeyin, işlerini yapmalarına engel olmayın. Yoksa bu iş sizin canınızı yakar" şeklindeki sözleri salonda tansiyonu ikinci kez yükseltti. Vali Öztürk'e, "Bizi tehdit mi ediyorsunuz?" diyerek tepki gösteren vatandaşlar, yine Vali Öztürk tarafından yatıştırıldılar.
Vali Öztürk, ifadelerinin yanlış anlaşılmaması gerektiğini kaydederek, "Biz buraya sizin yanınızda olduğumuzu göstermek için geldik. Anlatmak istediğimiz şudur; sıkıntılarınız elbette ki bizim için önemlidir. Çözümü için de gerekli olan ne varsa yapılmalıdır. Ama bu sorunları çözerken, adımlarımız kanunlar çerçevesinde olmalıdır. Kanunlara aykırı iş yapanların elbette canı yanar; haklı konumdayken haksız duruma düşersiniz. Ben size bunu anlatmak istedim" diye konuştu.
Bölgedeki suların sadece yüzde 10'luk kısmının halkın kullanımına bırakılmasına kendisinin de karşı olduğunu dile getiren Vali Öztürk, "Bu konuda siz elbette haklısınız. Ben inanıyorum ki DSİ bu konuda gerekli çalışmaları yapacaktır. Burada size bunun taahhüdünü de vereceklerdir" dedi. Vali Öztürk daha sonra beraberindeki heyetle birlikte toplantıdan ayrılırken, vatandaşların sorunlarını dışarıda da dinledi.

 

 
2011 zirvesi toplandı
 
BEDİRHANOĞLU'NA TEBRİK YAĞIYOR!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekel İşçilerine destek
İşçi ve kamu çalışanları konfederasyonları TÜRK-İŞ, DİSK, KAMU-SEN ve ...
MHP’den et rantına tepki
Et fiyatlarındaki anormal düzeylere varan artış, gündemdeki yerini korumaya ...
Kazan’dan zehir zemberek açıklama
Avukat Turgut Kazan, müvekkili Başsavcı İlhan Cihaner'in dosyasının Ergenekon ...
 
Bunlar da Genç Dadaşlar
Erzurum Adliyesi Önünde Açıklama Yapan Genç Siviller, Hâkimler Savcılar ...
Erzurumlu Avukatlar'dan itiraz!
Erzurum Barosu'na Kayıtlı Yaklaşık 30 Avukat, Haklarında Suç Duyurusunda ...
Memur-Sen İl Temsilcisi : Yargıçlar Devleti İstemiyoruz
Memur-sen Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Dindi, Yürütme Yetkisine Müdahale ...
 
Dilencilerin gözü döndü...
Erzurum Yakutiye Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nın Düzenlediği Operasyonda ...
EMNİYET MÜDÜRÜ ÇELİK’TEN BAŞKAN CENGİZ’E ZİYARET…
Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’i ...
Daşkaya'dan dadaş üslubu
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, Ankara’da ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva