Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
'Temsilci Genç'ler açıklandı
'Temsilci Genç'ler açıklandı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Kurtulmuş’tan yeni bir dünya sistemi mesajı
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
HABERLER>SÄ°YASET
15 Şubat 2010 Pazartesi - 01:30

Hayır ola, seçim mi var?

2007 genel seçimlerinden sonra uzun müddet Erzurum’da görünmeyen milletvekilleri son iki aydır haftalık toplantılar vesilesiyle Erzurum’a geliyor. Durumu iyi gözlemleyen vatandaşlar, “Herhalde erken seçim var ki milletvekilleri Erzurum’u terk etmiyor” diyorlar.

Hayır ola, seçim mi var?

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı illerini kapsayan Erzurum Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarını anlattı. Milletvekili Çığlık da vakıflar bölge müdürlüğünün önemli bir misyonu yüklendiğini belirterek, özellikle tarihi eserlerin restorasyonu konusunda gereken desteği vereceklerini kaydetti.Tarihi eserleri korumak ve yaşatmanın önemli bir görev olduğunu belirten Çığlık, ortak değerlere sahip çıkılması için tarihe bilince sahip olmanın önemine vurgu yaptı.
Çığlık, daha sonra Gar Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Gar Müdürü Ahmet Başar ve ETSO Meclis Üyesi Ulaşım Komisyonu Başkanı Muammer Afşin’den demir yolu ulaşım sorunları hakkında bilgi aldı. Çığlık Erzurum’un ulaşımdaki sorunları konusuna takipçi olduklarını belirterek, hızlı tren konusundaki çalışmaların önümüzdeki günlerde hız kazanacağını ifade etti. Daha sonra Garı gezen Çığlık, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, tren seferleri ile ilgili bilgi aldı.
Daha sonra Kavak mahallesini ziyaret eden Çığlık burada düzenlediği ev toplantısında kadınların sorunlarını dinledi.Kavak mahallesine de kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yeni yapılanmanın sağlanacağını belirten Çığlık, evlerin yeniden inşa edileceğini ve vatandaşın bu konuda mağdur olmayacağını kaydetti.
Su kirliliği konusunda kadınların sorularına cevap veren Çığlık, ozonlama sisteminin hayata geçmesi ile birlikte kentte su kirliliği sorunun kalmayacağını da dile getirdi.
Ev sahibinden su isteyen Çığlık, suyun berrak olduğunu ve geçmişe göre önemli düzenlemeler sağlandığını belirterek, “ Su da şu an koku ve renk sorunu yok. Su çok berrak. Ozonlama sistemi faaliyete geçti, önümüzdeki günlerde daha olumlu gelişmeler sağlanacak” dedi.
AK Parti Kadın Kolları başkanı nimet Aydemir’de ev toplantılarının devam edeceğini belirterek, kadınların siyasette etkin rol oynaması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
Mahalle Başı semtini de ziyaret eden çığlık burada esnafın sorunlarını dinledi. 30 yıllık esnaf olduğunu belirten Mucip Yılmaz isimli esnaf, mahalle başının yıllardır ihmal edildiğini, caddelerdeki deformasyonun devam ettiğini belirterek, semtte hala alt yapı anlamında sorunlar olduğunu kaydetti.
En önemli isteklerinin semtlerine sahip çıkılması olduğunu kaydeden Yılmaz, “ 30 yıllık esnafım, küçük esnafın yeterince korunamamasından dolayı, bugün dükkânlarımızı kapatma eşiğine geldik. Siyasiler bizleri sadece seçim döneminde hatırlamamalıdır. Mahalle başı semtinin en önemli sorun yıllarca ihmal edilmesi, alt yapı sorununa yeterince çözüm üretilememesi. Ayrıca semtimizde banka olmaması da bir diğer sorun. Hepimiz kardeşiz ve birbirimizle en ufak sorunuz yok. Önemli olan hizmete muhtaç yörelere hizmet üretilmesi ve sorunların aşılmasıdır” dedi.
Milletvekili Çığlık mahalle başı semtinde vatandaşın sorunlarını detaylı bir şekilde dinleyerek notlar aldı, ayakkabı boyacısı çocuklarla da bir süre sohbet eden Çığlık, “ Mahalle başı semtinin hak ettiği konuma gelmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Önemli olan gelişmemiş bölgelerin gereken standarda kavuşturulması. Gelişmişlik ve geri kalmışlık bir bütündür. Kentlerin çehreleri sadece merkezleriyle değerlendirilmez önemli olan merkez dışında kalan yerleşim alanlarının da hak ettiği konuma gelmesi. Seçim yok ama bizler, vatandaşımızın yanındayız ve bu kenti temsil ettiğimizin bilincindeyiz” dedi.
Çığlık daha sonra Çaykara Caddesine geçerek, buradaki esnafında sorunlarını dinledi.

 
Geri kalmışlığın belgesi
 
Aksak, seçim var gibi konuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cengiz’e bravo..
Erzurum merkez Aziziye İlçesi Belediye Başkanı Fatih Cengiz makamında ...
BRAVO BAŞBAKAN'A...
Narkotik polisi, Diyarbakır’dan İstanbul’a getirilen 50 kilogram uyuşturucuyla ...
Karikatür Bakan tepkisi sürüyor
Narman AK Parti teşkilatı MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı'nın ...
 
STK'lar siyaset mi yapıyor?
MHP Oltu İlçe Başkanı Mehmet Coşkun ilçedeki bazı sivil toplum örgütü ...
Özür mü, tevil mi?
Yakutiye Belediyesi hizmet binasında restorasyona yoğunlaşma sürecinde, ...
Siyasette TDH RÜzgarı
"Türkiye Değişim Hareketi," Horasan'da ilçe teşkilatını oluşturarak çalışmalarını ...
 
Bu hizmet alkışlanır
Yakutiye Belediyesi, e-belediyeciliği hayata geçiriyor.
Karar ideolojik mi?
Saadet Partisi Erzurum (SP) İl Başkanı Teoman Kümbet, Danıştay’ın katsayı ...
Kamu-Sen’den sert tepki
Kamu-Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Abant'ta başlatılacak Çalıştay'da ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva