Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
HABERLER>GÜNDEM
23 Aralık 2009 Çarşamba - 13:18

VAY BEEEE!

CHP Grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları ülke gündemine bomba gibi düştü. Erzurum 2. Ağır Ceza mahkemesi itham altında.

VAY BEEEE!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiğini belirttiği bir arama kararının fotokopisini basın mensuplarına dağıtarak, kararın ilgili yasa hükmünü ihlal ettiğini ve ''hamili çek'' gibi olduğunu savundu. Adalet Bakanı ve Başbakandan açıklama beklediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini ''göreve davet etti.''

Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de demokrasiden ve onun ayrılmaz parçası olan özgürlüklerden hızla uzaklaşıldığını ileri sürdü.

Sadece bireylerin değil, kurumların da baskı altında olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, ''Maalesef bu baskılar AKP iktidarının gözetim ve denetiminde yapılmaktadır. Devletin kurumları ve bu kurumlardaki yöneticiler, karar vericiler bir kamu görevlisi gibi değil, AKP görevlisi gibi çalışmakta ve karar almaktadır. O kadar ki bu görevliler kamuoyu önüne çıkıp açıkça iktidar yanlısı söylemlerde bulunmakta, kamuoyunu yanıltan demeçler verebilmektedir'' diye konuştu.

Telekomünikasyon İletişim Başkanının (TİB) ''Yargıtay'ın santralini dinlemedik'' diyebildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Peki, Yargıtay santrali üzerinden dinleme yapıldığı ortaya çıktığında, AKP'nin gözdesi, Sayın Başbakanın uğruna Anayasa Mahkemesi kararını bile göz ardı ettiği bu başkan görevinde kalabilecek mi?'' diye sordu.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiğini belirttiği bir mahkeme kararını fotokopisini basın mensuplarına dağıtan Kılıçdaroğlu, kararda, ilgili yasanın öngördüğü ''aramanın nedeni, aranacak kişi ve arama yapılacak evler ve diğer adresler'' gibi zorunlu bilgilerin yer almadığını kaydetti.

Yasanın ilgili hükmünün ihlal edildiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Hamili çek gibi bir mahkeme kararı söz konusudur'' dedi.

Mahkeme kararının verildiği 18 Kasım 2009 tarihinden itibaren hangi ev, mekan ya da kişi aranmak isteniyorsa, mahkeme kararının boş bırakılan ilgili bölümünün doldurulması durumunda bu yerlerin aranmasının olanaklı olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, karara göre, gözaltına alınan kişilerin 24 saat süreyle avukatları ile görüşmesinin kısıtlanabileceğini ve ne ile suçlandıklarını öğrenemeyeceklerini dile getirdi.

-''YANIT BEKLİYORUZ''-

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Söz konusu kararı alan mahkemenin, yargıcın, katibin adı, karar tarihi ve karar numarası ortadadır. Buradan ilgililere sesleniyorum: Böyle bir mahkeme kararı var mıdır? Sayın Başbakan, Adalet Bakanı derhal çıkıp bu sorunun yanıtını vermelidir. Eğer böyle bir karar var ise demokratik hukuk devletlerinde böyle mahkeme kararlarına niçin ihtiyaç duyulur. Bu, yürütmenin kanunsuz işlemlerine yargı kararı ile kılıf hazırlanması anlamına gelmez mi?

Şu sorulara yanıt aramak sağlıklı çalışan bir demokraside hepimizin görevi olmak zorundadır: Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görev yapan bu sayın yargıç, gerçekten açığa imza atmış mıdır? Böyle ucu açık bir karar yürürlükteki mevzuatla bağdaşmakta mıdır? Yargıç, Ceza Muhakemesi Kanunu ile bağdaşmayacak bir şekilde böyle bir karar verebilir mi? Bu karar nerede ve kimler için uygulanmıştır. Bu kişiler ne ile suçlanmaktadır?

Sayın Adalet Bakanından, Sayın Başbakandan yanıt bekliyoruz. Ayrıca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelerini göreve davet ediyoruz.''

-''MİZAH KONUSU''-

Bir soru üzerine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, ''Sayın Arınç'a yapılacağı söylenen suikast aslında mizah konusu. Sayın Başbakan, İçişleri Bakanı, sayın bakanların çıkıp açıklama yapması gerekiyor. Tamamen dedikodu üzerine giden haberlerle gazeteler çıkıyor. Ciddi bir hükümet bu konuda tutarlı bir açıklama yapmalı ve kamuoyunu aydınlatmalı'' diye konuştu.

A.A.

 

 
ERZURUM YANACAK!
 
ŞEKER'DEN SERT TEPKİ!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kılıçdaroğlu kötü yakalandı 28 Aralık 2009 Pazartesi 12:43

Kılıçdaroğlu kötü yakalandı! Vakit, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş hakkında ortaya attığı ve daha sonra tamamen uydurma olduğu ortaya çıkan iddiaların nasıl elde edildiğini gözler önüne seriyor. Yazı Boyutu 10 12 14 16 Askeri bir yetkiliden edinilen bilgiye göre 21 Aralık 2009 pazartesi sabahı CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, meslekten ihracı istenen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile gizlice Erzincan Merkez Komutanlığı'na geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'na ulaştırılmak üzere söz konusu faksın fotokopisi Ersin'e elden verildi. Yapılacak propaganda karşılıklı olarak müzakere edildi. Çarpıtma fikri konuşma sırasında İlhan Cihaner'den geldi. Erzincan Merkez Komutanlığı'nda taktiği alan Ersin, daha sonra dosyayı Kılıçdaroğlu'na servis yaptı. CHP'Lİ AHMET ERSİN İTİRAF ETTİ Vakit'in ulaştığı CHP'li Ersin, meslekten ihracı istenen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile görüştüğünü ve Cihaner ile birlikte Erzincan Merkez Komutanlığı'na gittiğini itiraf etti. İzmir Milletvekili Ersin'in bu şok itirafı, “Yandaş medyaya belge servisi yapılıyor” diye ortalığı ayağa kaldıran CHP'liler için; “CHP'ye yapılan servisin kıralı. Bunun adı postallı servis” şeklinde değerlendirildi. ÖNCE İTİRAF ETTİ SONRA “NEZAKET” DEDİ İşte iddialarla ilgili görüşüne başvurduğumuz CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile aramızda geçen ilginç diyalog: 21 Aralık Pazartesi günü Erzincan'a gittiniz mi? -Evet gittim. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile görüştünüz mü? -Evet görüştüm. Cihaner ile birlikte Erzincan Merkez Komutanlığı'na gittiniz mi? -Evet gittik. Orada sızdırılan belgeyi Kılıçdaroğlu'na servis ettiniz mi? -Bizimki nezaket ziyaretiydi. KILIÇDAROĞLU DUVARA TOSLAMIŞTI CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin arama konusunda iki ayrı kararının söz konusu olduğunu ileri sürerek, birinde arama yapılacak kişi, adres ve diğer bilgilerin bulunmadığını, diğerinde ise söz konusu bilgilerin yer aldığını iddia etmişti. İddiaları Basavcı tarafından çürütülen Kılıçdaroğlu, bir gün sonra yaptığı açıklamada, belgenin aslının kendisinde olduğunu belirterek gaf yaptığı ortaya çıkmıştı.

Yorumu oyla      0      0  
iftiracı sana kimse inanmaz 24 Aralık 2009 Perşembe 17:54

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Spor | Sağlık | Kültür | Teknoloji | Eğitim | Arşiv | Yazarlar | Canlı RSS/Podcast Şimdi yüzleri kızaracak mı? Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün ortaya attığı iddialara belgelerle cevap verdi. Yazı Boyutu 10 12 14 16 Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği bir arama kararında kanuna aykırı hareket edilerek, “aramanın nedeni, aranacak kişi ve arama yapılacak evler ve diğer adresler” gibi zorunlu bilgilerin yer almadığını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu'nun iddiasına cevap veren Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Kuş, Kılıçdaroğlu'nun basında yer alan sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. İŞTE BAŞSAVCI KUŞ'UN AÇIKLAMASI VE BELGESİ Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararın usul ve kanuna uygun olduğunu bildirdi. Başsavcı Kuş, makamında yaptığı açıklamada, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen bir mahkeme kararında, ilgili yasanın öngördüğü, “arama nedeni, aranacak kişi, arama yapılacak yer ve diğer adresler” gibi zorunlu bilgilerin yer almadığı, hatta aranılacak şüphelilerin isim ve adreslerin bulunduğu bölümün boş olduğu, adeta (boş arama kararı) verildiği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaya dayalı haberlerin yer alması nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Erzurum 2. Ağır ceza Mahkemesinin 18 Kasım 2009 tarihindeki “El Koyma ve Arama Kararı”nı anımsatan Kuş, açıklamasında şunları bildirdi: “Hakim tarafından verilen bu kararın usul ve kanuna uygun olduğu görülmektedir. (Kararda aranılacak şüphelilerin isim ve adresleri de açıkça yazılmıştır.) Bu kararda boş bırakıldığı belirtilen isim ve adreslerin, konunun hassasiyetine ve gizliliğine binaen delil karartma durumunun önüne geçilmesi açısından isim ve adreslerin üzeri kapatılarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca (CMK'nın 250. Maddesi ile Yetkili Görevli) 18.11.2009 saat 11.34'te, kurumlar arası çatışmaya sebebiyet vermemek ve ilgili makamın nezaketen bilgilendirilmesine yönelik olarak, Erzincan Merkez komutanlığına faks çekilmiştir. Görevli Cumhuriyet savcıları da faksın çekilmesine müteakip Erzincan'a hareket etmişlerdir.” Başsavcısı Kuş, anılan kararın aslının daha sonra Erzurum Savcıları tarafından gerek Erzincan Merkez Komutanlığı görevlilerin, gerekse arama ve mahallinde bulunan şüpheliler ile şüpheli temsilcilerine gönderildiğini kaydetti. Kuş, durumun bilahare de mahkeme kararının icrası, yine yetkili Cumhuriyet Savcılarının katılımıyla Merkez Komutanlığı görevlileri ve Erzincan 3. Ordu Komutanlığı Askeri savcısıyla birlikte yerine getirildiğini belirtti. 24.12.2009 15:33:55

Yorumu oyla      0      0  
Seyit Ali Bingöl 24 Aralık 2009 Perşembe 02:27

Yıllardır ülkemizde yaşananlar beni ve benim ülkesini seven milyonları üzmektedir. Acaba diyorum, ülkemiz neden düzgün yönetilmiyor? Hangi iktidar gelse rüşvet yolsuzluk ve hukuksuzluk çarkı içerisinde kayıp olup gidiyor? Acaba bu işin bir çözümü yok mu? Hangi tarafa baksan rezillik diz boyu.. Peki, bu gidişle ve her gelen kendi yandaşını korumakla veya zengin etmekle daha nereye kadar gidebiliriz. Bakıyorum, ülkemizin gerçek sorunları kangren olmuş kimin umurunda! Herkes kendi hülyasında..

Yorumu oyla      0      0  
SÜLEYMAN ÖNDER 23 Aralık 2009 Çarşamba 15:07

SN.KILIÇDAROĞLU'NUN ŞEFFAF KİMLİĞİ ORTADA.İDDİADA HUKUK ADINA AĞIR.ADALET HERKESE LAZIM.İLGİLİ MAHKEME BAŞKANI BU İDDİAYI İYİCE ARAŞTIRIP,DOĞRU İSE SAVUNMALI,YANLIŞ İSE,BU YANLIŞTAN DÖNÜP (Kİ EĞER MÜMKÜN İSE),ÖZÜR DİLEMELİDİR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZURUM YANACAK!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceki akşam katıldığı ...
TUİK KAFAYI MI YEDİ?
Erzurum'da her 3 kişiden 1'inin işsiz olmasına karşın, Devletin istatistik ...
ADI ERZURUM'UN AMA
1993 Yılında özelleştirme kapsamında alınan Aşkale Çimento'nun kullandığı ...
 
KİMİN UMURUNDA!
2011 Erzurum Dünya Üniversite Kış oyunlarına 420 gün kaldı. Erzurum’um ...
MİLLETİN KAFASI ALLAK PULLAK!
Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal’ın yürüttüğü Ergenekon ...
ERZURUMLU HAKİM'DEN NET TAVIR!
Ergenekon duruşmasında red-i hakim talebiyle karşı karşıya kalan hakim ...
 
İŞGÜZAR BİNGÜR HOCA
Sarıkamış Şehitleriyle ilgili farklı bir etkinlik düzenleyen Prof. Bingür ...
TÜCCAR TEPKİLİ
ETSO’nun geleneksel hale gelen Vergi Rekortmenleri ödül töreni cumartesi ...
HAİNLER ÜSTLENDİ...
PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı, Tokat'ın ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva