Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
22 Kasım 2010 Pazartesi - 20:32

Vatandaşın da Allah'ı var..

Bayram öncesinde kurbanlık fiyatlarını astronomik fiyatlara çeken, bu yüzden de kurbanlıklarını satamayan besiciler EBK kapısına yöneldi. Vatandaşın ahı tuttu, fiyat spekülatörleri zarar etti.

Vatandaşın da  Allah ı var..

Erzurum Et Kombinası, kurbanlık hayvanlarını satamayan üreticilere müjde verdi. Kombina Müdürü İsmail Atasever, “Kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilere kapılarımız ardına kadar açıktır.” dedi. 
Kurban Bayramı’nda çeşitli vakıf ve yardım kuruluşları adına bin 500 kurbanlık hayvan kesimi yapan Erzurum Et Kombinası, kapılarını bugün itibariyle yeniden piyasaya açtı. Fiyatları dengede tutabilmek için Kurban Bayramı öncesinde piyasadan kurbanlık hayvan satın almayan Erzurum Et Kombinası, satılamayan büyükbaş hayvanların kesimi için harekete geçti. Kombina Müdürü İsmail Atasever, “Gerek Erzurum içerisinde, gerekse Erzurum dışında kurbanlıklarını satmak isteyen, ancak satamayan üreticilerimizin yanındayız. Kurbanlık olarak piyasaya sürülen, fakat satılamayan hayvanların kesimlerini yapmaya başladık.” diye konuştu. Kurban Bayramı öncesinde piyasadan kurbanlık hayvan satın almadıklarını anımsatan Atasever, bu uygulama sayesinde vatandaşların makul fiyatlardan kurbanlık satın alabilme imkanı bulduklarına dikkati çekerek, “Her yıl piyasadaki yerli üreticiden kurbanlık hayvan satın alır ve vakıflar adına kesim yapardık. Ancak bu yıl piyasadaki canlı hayvan varlığından sadece halkımız istifade etsin diye alım işlemi yapmadık ve ihtiyacımızı ithal büyükbaş hayvanlarla giderdik. Böyle olunca piyasadaki kurbanlıkların fiyatları makul düzeylere indi. Bayramdan önce canlı ağırlık kilo fiyatı 15 TL dolayındayken, fiyatlar 10 TL’ye kadar düştü.” diye konuştu.
Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atesever, Kurban Bayramı dolayısıyla vekaleten kurban kesen çeşitli vakıf ve yardım kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda bin 500 ithal hayvanın kesimini yaptıklarını kaydetti. Atasever, “Erzurum Et Kombinası olarak, 900 büyükbaş hayvanı Diyanet Vakfı, 500 büyükbaş hayvanı da, Kızılay için kestik. Geriye kalan 100 büyükbaş hayvanlık partiyi de, Erzurum’da faaliyet gösteren diğer vakıf ve yardım kuruluşları için değerlendirdik.” ifadelerini kullandı.
Canlı hayvan ithalatı sayesinde et fiyatlarının dengelendiğini ve kıymanın kilosunun 16 TL’ye kadar düştüğüne işaret eden Kombina Müdürü İsmail Atasever, “Erzurum Et Kombinası, üzerine düşen görevi yerine getirmiş ve piyasalardaki fiyat hareketliliğinin önüne geçmeyi başarmıştır. Yurt dışından ithal edilen hayvanlar, piyasanın da tüketimine sunulmuş ve fiyatlar düşürülmüştür. Üstelik izlediğimiz strateji sayesinde, Erzurum’da kurbanlık hayvan sıkıntısı da çekilmemiştir. Kombinanın kurbanlık ihtiyacı ithal hayvanlardan temin edilmiş, piyasadaki canlı hayvan varlığı da, halkın talebine sunulmuştur. Kurbanlık hayvanlarını satamayan üreticilerimiz için 22 Kasım Pazartesi günü itibariyle kapılarımız yeniden açılmıştır. Yetiştiricilerimiz, satamadıkları kurbanlık hayvanlarını Erzurum Et Kombinası’na getirip, kesimlerini yaptırabilirler.” dedi.
 

 
Herkes dua, onlar 'ah' aldı
 
Kılıç inkar etti, partililer doğruladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hava ulaşımında Anadolujet damgası
Üsküp dahil olmak üzere Trabzon, Samsun, Adana ve Erzurum'a direkt, Şanlıurfa'ya ...
İyi ki varsınız..
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü Kurban Bayramı'nın 2. gününde 150 aileyi ...
Kale'nin kıymetini bilmiyoruz..
Erzurum Kalesi’nin, bütün müştemilatıyla birlikte özelliğini 1828 yılında ...
 
Kadınların nüfusu da nüfuzu da artıyor
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan nüfus sayım sonuçlarına ...
Yıllara dayandı, ihmale dayanamadılar
Selçuklu ve Osmanlı döneminin özellikleriyle kentin kültürünü yansıtan ...
Oltu Çayında olta balıkçılığı başladı
Son günlerde yaz mevsiminden kalma bol güneşli havaların yaşandığı Oltu’da ...
 
Karaçoban'da bir aile dramı
Karaçoban ilçesinde yaşayan 8 çocuk babası Ali Karadenizli, 2 ay önce ...
Restorasyon böyle olur
Yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki bir tepe üzerinde inşa edilmiş olan ...
Telefon direklerini avladılar
Erzurum’da acemi avcıların kuş vurmak için attığı saçmalar, telefon hatlarına zarar veriyor.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva