Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Koçak atlayışıyla Tortum Gölüne dikkatleri çekti
Koçak atlayışıyla Tortum Gölüne dikkatleri çekti
Erzurum’da Gazze için sessiz yürüyüş
Erzurum’da Gazze için sessiz yürüyüş
Vali Çiftçi’den göçerlere ziyaret
Vali Çiftçi’den göçerlere ziyaret
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Aydemir'den Bakan Yusuf Tekin'e destek
Hekimlerden Filistin'e destek
Hekimlerden Filistin'e destek
HABERLER>GÜNDEM
18 Ocak 2010 Pazartesi - 11:15

ZORU BAŞARMIŞLAR!

Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, Gezköy’de mutlu sona ulaşıldığını ve kaplıca tazminatının da çözülmesi ile belediyenin üzerindeki kara bulutların dağıldığını müjdeledi.

ZORU BAŞARMIŞLAR!

 

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, paranın, insanın ve bilginin iyi yönetimiyle, belediyede hem mali disiplinin sağlandığını, hem de geride bırakılan 9 aylık hizmet döneminde başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, Gezköy’de mutlu sona ulaşıldığını ve kaplıca tazminatının da çözülmesi ile belediyenin üzerindeki kara bulutların dağıldığını müjdeledi.
//DADAŞKENT’TE HALK GÜNÜ
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muhyettin Aksak, Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül ile İl yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Dadaşkent’te ‘Halk Günü’ toplantısı gerçekleşti. Toplantıda ilk önce söz alan Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, yeni kurulan ilçe yönetiminin halkın dertlerini dinleyen bir makam olacağını söyledi. Sürekli halkın içinde olacaklarını ifade eden Gül, “Belediye başkanımızın yükünü hafifletmek için her zaman halkımızın içinde olup, onların dertleriyle dertlenip, sorunların çözümü noktasında çareler üreteceğiz. Belediye başkanımızla birlikte el ele gönül gönüle başarılı çalışmalara imza atacağız.” dedi.
//AKSAK: AZZİYELİ ÇOK ŞANSLI
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Muhyettin Aksak ise, yerel seçimler öncesinde Başkan Fatih Cengiz’in adaylığının tanıtımının yapıldığı toplantıyı hatırlatarak sözlerine başladı. Milletvekili Aksak, “Adaylık tanıtımında Ankara’da danışmanlık yapan başkanın bürokrasiyi iyi bildiğini ve turizmci olduğu için de, ilçede var olan termal potansiyelin değerlendirilmesi noktasında ciddi katkısı olacağını söylemiştik. Gelinen noktada başkanımızı tanıtırken az bile söylediğimize kanaat getirdim. Ele avuca sığmayan bir yapısı var. Bu anlamda Aziziye ilçemizi çok şanslı görüyorum. Şehrin en güzel yerinin atıl durumda olmasına gönlümüz razı olmadı, şükürler olsun ki bu güzel bölge bir atılım içerisinde, ayağa kalkarak canlanmaya başladı. Gelecek günlerin Aziziye için daha aydınlık olacağını şimdiden görebiliyoruz.” diye konuştu.
Belediyelerin içinde bulundukları sıkıntıları çok iyi bildiğini dile getiren Muhyettin Aksak, yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı olduğu için sorunların çözümü noktasında sıkı bir çalışma programı belirlediklerini ifade etti. Aksak, ağır borç yükü altında iki belediye devralan Cengiz’i yaptığı başarılı çalışmalarla Türkiye’deki diğer ilçelere örnek belediye başkanı olarak tanıttıklarını belirtti.
//DOKUZ AYDA 3 MİLYON BORÇ ÖDENDİ
9 aylık hizmet döneminde yapılan önemli çalışmaları anlatan Başkan Cengiz, kısa hizmet döneminde Gezköy’ün kentsel dönüşümü ile birlikte yaklaşık 15 yıldır devam eden 1 milyon 200 bin TL tutarındaki kaplıca tazminatı sorununun çözüldüğünü müjdeledi.
Toplam borçları 21,5 Milyon TL’yi bulan iki belediye devraldıklarını hatırlatan Başkan Fatih Cengiz, “Dokuz aylık hizmet dönemimizde işçi maaşlarımızı ödediğimiz gibi, yaklaşık 3 milyon TL de borç ödeyerek toplam borcumuzu 18,5 Milyon TL’ye düşürdük. 19 kişiyi ikramiyelerini ödeyerek emekli ettik ve bu şekilde belediyemizin aylık 60 bin lira kâr elde etmesini sağladık. Parayı, bilgiyi ve insanı iyi yöneterek belediyemizde mali disiplin sağlayıp, büyük tasarruf elde ettik. İşçimizi mağdur etmediğimiz gibi, ağır borç yükü altında hizmet ürettik. Bir metrekare dahi asfalt yapacak mali durumumuz yokken, iki bin ton asfalt döktük. Gelir getirici çalışmalar gerçekleştirdik ve kaymakamlık binasının arkasına 72 adet aile kabini yapmak için kolları sıvadık. Meclis üyelerimiz ve çalışanlarımızla el ele verip, gecemizi gündüzümüze katıp hizmet üretiyoruz.” diye konuştu.
//GEZKÖY’E 3,5 MİLYON TL ÖDENDİ
Gezköy’ün kentsel dönüşümünün bittiğinin altını çizen Başkan Cengiz, hak sahiplerine bugüne kadar tapu devri karşılığında 3,5 Milyon TL ödeme yapıldığını vurguladı. Gezköy’ün şehrin girişi olması nedeniyle ilçenin vitrini olacağına dikkat çeken Cengiz, “Yapılacak yeni konutlar, hem ilçemize görsel bir vizyon kazandıracak, hem de nüfus anlamında katkı sunacaktır. Gezköy sorununun çözümünde hak sahibi hemşehrilerimizin desteği ve özverisi büyüktür. Emeği geçen herkese, teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
//KAPLICA TAZMİNATI TATLIYA BAĞLANDI
Belediyenin üzerinde yıllardır karabulut gibi dolaşan kaplıca tazminatı sorununun da çözüldüğünü ifade eden Başkan Cengiz, “Kaplıcada yaklaşık 15 yıl önce üç kişinin hayatını kaybetmesi sonucu meydana gelen tazminat olayı çözüme kavuştu. Vefat edenlerden iki kişi tazminat alarak davadan vazgeçerken, bir hemşehrimizin yakınları mahkemeye başvurmuştu. Yıllardır devam eden tazminat davası sonucunda belediyemiz Bir Milyon 200 Bin TL tazminata mahkum edilmişti. Vefat eden kişinin yakınları ve avukatıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde borcu 750 Bin TL’ye düşürdük ve 300 Bin TL’sini ödedik. Kalan 450 Bin TL’yi de Mart ayı sonuna kadar ödeyeceğiz. Sayın bakanımızın ve değerli milletvekillerimizin desteği ile belediyemizin üzerinden bir kamburu daha kaldırdık. Bu borç yükü yüzünden tüm hesaplarımız icralık olmuş, elimiz kolumuz bağlanarak, iş yapamaza duruma gelmiştik. Sorunun çözümü ile rahat bir nefes aldık.” şeklinde konuştu.
//BAKAN AKDAĞ VE MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR
Popülist yaklaşımlardan her zaman uzak durduklarını ifade eden Başkan Fatih Cengiz, sözlerine şöyle devam etti: “Dokuz aylık hizmet dönemimizde inanmakta güçlük çektiğimiz çalışmalar gerçekleştirdik. Çaldığımız hiçbir kapıdan eli boş dönmedik ve 2 Milyon TL civarında hibe para bulduk. Milletvekillerimizin hazırladığımız projelerde ve sorunlarımızın çözümü noktasında büyük desteklerini gördük. Hemşehrilerimiz adına sayın bakanımıza ve değerli milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Elde ettiğimiz başarılı çalışmalarda hemşehrilerimizin katkısını inkar edemeyiz. Onların destekleri ve dualarıyla başarıyoruz, yarınlara daha umutla bakıyoruz. Popülizm yapmıyoruz, hizmet üretiyoruz. Çünkü biz bu ilçede doğduk, burada yaşıyoruz ve ilçemizi çok seviyoruz. Günü kurtarmak amacıyla değil, gelecek nesilleri ve ilçemizin geleceğini düşünerek hizmet üretiyoruz. Ayrımcılık yapmıyor, ilçemizin her köşesine eşit hizmet götürüyoruz. Biz hemşehrilerimize güveniyoruz, onların destek ve duaları ile çaldığımız hiçbir kapıdan eli boş dönmüyoruz. Yarınlara daha umutla bakıyor, gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha müreffeh bir ilçe bırakmak için çalışıyoruz.” 

 
KOMİK DURUMDAYIZ VESSELAM
 
NE MUTLU BİZE CENNET OLUYORMUŞUZ!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sefer 18 Ocak 2010 Pazartesi 11:36

YA BIRAKIN ŞU REKLAMI DA ÇALIŞIN. NE YAPTINIZ BUGÜNE KADAR HİÇ.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOMİK DURUMDAYIZ VESSELAM
Maliye Bakanlığı 2009 yılı il gelirlerinin giderleri karşılama oranı verileri, ...
MAZİYİ ARAYIŞ
Erzurum Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde, medeniyet ve kültür merkezi ...
ETSO: YANLIŞ ANLAŞILDIK!
ETSO'nun aylık yayın organında Kayıtdışı Ekonomi için Meclis üyesi Nazım ...
 
DADAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ!
İsrail'in yaptığı terbiyesizliğe Erzurum'dan da büyük tepki var. DADAŞTV'yi ...
KARİZMAYI GRİP ÇİZDİ!
Doumuz Gribinin sahte olduğuna ilişkin yapılan ciddi açıklamalar, gözlerin ...
ÇALKAVUR GİTTİ ÇELİK GELDİ!
Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Emniyet Müdürlerinin görev yerlerinin ...
 
NERDESİN EY PEMBE İNCİLİ KAFTANLI ÇELEBİ...
Ahh ah ah… Ne hallere düştük… Kıçıkırık İsrail koca Türkiye’yi dünyaya ...
MÜDÜR TOPUN AĞZINDA...
Taşeron şirketlere verilmelerini protesto eden itfaiyeciler, sızdırdıkları ...
UZAYDA YAŞIYOR!
Milletvekili İbrahim Kavaz'ın "Erzurum büyük hizmetler aldı" açıklamasına ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva