Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>SPOR
22 Ekim 2010 Cuma - 07:42

Öztürk'ten 2011 hassasiyeti

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının başlamasına 3 aydan daha az bir zaman kala yapılan hazırlıklar hız kazandı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında yapılan toplantıda 2011 Güvenlik Hazırlık Çalışmaları masaya yatırıldı.

Öztürk ten  2011 hassasiyeti

Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’ndan görevlendirilen personellerin katıldığı toplantıda güvenliğin her aşaması, kimin nerede ne tür görev alacağı gibi konular ele alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Sebahattin Öztürk, Organizasyonda güvenlik boyutuna dikkat çekti. Organizasyonda güvenlik ve sağlığın ihmal edilebilir bir boyut olmadığını söyleyen Vali Öztürk, güvenliğin; organizasyonun sorunsuz yürümesine yönelik bir destek hizmeti olduğunu vurguladı.
Ülkenin itibarı için de güvenliğin çok önemli olduğunun altını çizen Vali Öztürk: “Çünkü Türkiye bundan sonra bu organizasyonları çok yapacaktır. Bu oyunlar Türkiye’nin şerefi, Erzurum’un şerefi, bizim şerefimizdir” dedi.
Vali Sebahattin Öztürk’ün açılış konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Mehmet Gök konu ile ilgili bir sunum yaptı.
/ Aynı zamanda Güvenlik Komitesi Başkanı olan Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Organizasyon kapsamında sunulacak olan güvenlik hizmetlerinin; polis sorumluluk bölgesinde Emniyet Müdürlüğü’nce, jandarma sorumluluk bölgesinde ise İl Jandarma Komutanlığı’nca sağlanacağını söyledi. Vali Yardımcısı Gök, genel kolluk hizmetlerine yardımcı olmak üzere ve özellikle tesis içleri ve müsabaka alanlarında özel güvenlik personellerinin görevlendirileceğini de sözlerine ekledi.
Vali Yardımcısı Mehmet Gök’ün sunumunda öne çıkan bazı güvenlik önlemleri satır başlarıyla şöyle: 2011 Universiade Kış Oyunları kapsamında şehir içerisindeki tesis ve yarışma alanlarında güvenlik hizmetleri polis tarafından, Palandöken Dağı, Konaklı ve Kandilli Bölgelerinde ise jandarma tarafından sağlanacaktır. Tesis içlerindeki güvenlik hizmetlerinde ise, özel güvenlik personeli ve güvenlik gönüllüleri genel kolluğa yardımcı olacaktır.
Oyunlar için il içinden 2 bin 677 güvenlik personeli görevlendirilecek, il dışından ise 573 personel talep edilecek. Bu sayının bin 550’si emniyet personeli, 534’ü jandarma personeli, 966’sı özel güvenlik personeli ve 200’ü de güvenlik gönüllüsünden oluşacak.
Güvenlik personeline oyunların başlama tarihine kadar Arama Kurtarma, Helikopter Yönlendirme, GPS Kullanımı, Olay Yeri İnceleme, Karda Yürüyüş Teknikleri ile Donmalara Karşı Alınacak Tedbirler, Halkla İlişkiler gibi çeşitli alanlarda kurslar verilecek.
Toplantıda ayrıca; Akreditasyon Komite Başkanı Neşe Şahin Güvenlik Komitesi üyelerine akreditasyon ile ilgili olarak detaylı bilgi sundu.
Bu arada Vali Sebahattin Öztürk, bu güne kadar 54 ülkenin başvuru yaptığı ve 51 ülkenin kamfirme ettiği (Katılacağını bildirdiği) oyunlar için 2 bin 780 sporcunun katılacağı bilgisini de verdi. Vali Öztürk’ün’ün verdiği bilgiye göre bu rakama teknik ekip dahil değil. Oyunlara en fazla Rusya Federasyonu 265 sporcusuyla katılacak. Ev sahibi Türkiye ise Rusya Federasyonu’nun ardından 235 sporcuyla en fazla katılım gösteren 2. ülke olacak.

 
Şehitler yüreğimizde yaşıyor..
 
Erzurum'u evliyalar bekliyor..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atlama Kulelerine yeşil kuşak
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları etkinlikleri kapsamında, atlama ...
Tahta tramplenden, atlama kulesine
Erzurum’un, sosyal, ekonomik, kültürel ve spor alanında yaşadığı gerilemeyi, ...
Allah mahçup etmesin..
Üniversiade Erzurum 2011 Kış Oyunları kapsamında düzenlenen "Oyunlara ...
 
Tuttuğunuz tuş olsun..
Türkiye Güreş Federasyonu (TBF) Yıldızlar Karakucak Güreş Türkiye Şampiyonası ...
Büyükşehir 2'de 2 yaptı
Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Erzurum Büyükşehirspor deplasmanda ...
Şampiyonluğa kilitlendiler
Erzurum Gençlikspor 17 Ekim’de Tokatta yapılacak olan Büyükler Türkiye ...
 
Medyada 2011 seferberliği
Erzurum 2011 Kış Oyunları’na 106 gün kala, organizasyonun resmi yayıncısı ...
2011 Erzurum için nimet..
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Dünya 2011 ...
Erzurumspor Galip
Türkiye Futbol Federasyonunun Amatör futbol heyecanını arttırmak için ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva