Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
26 Ocak 2010 Salı - 08:40

İSTANBUL'A YAĞINCA KIYAMET KOPUYOR AMA...

Marmara Bölgesindeki küçük çaplı kar yağışına yoğunlaşan medya, Doğu Anadolu’da yaşamı katlanılmaz hale getiren kar yağışlarını yine atladı. İstanbul’da on santimlik kar yağışını üç gün boyunca gündeme taşıyan ulusal medyanın Doğu Anadolu Bölgesindeki olumsuz hava şartlarına kayıtsız kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.

İSTANBUL A YAĞINCA KIYAMET KOPUYOR AMA...

 

Doğu Anadolu Bölgesi tam anlamıyla kara teslim oldu. Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan yağışlar, bölgedeki köy yollarını kapatırken, bazı yollara çığ düştü. Ulaşımın aksadığı, günlük hayatın zorlaştığı bölgede belediyeler ve Karayolları kar temizliğine yoğunlaştı.
 
Marmara Bölgesindeki küçük çaplı kar yağışına yoğunlaşan medya, Doğu Anadolu’da yaşamı katlanılmaz hale getiren kar yağışlarını yine atladı. İstanbul’da on santimlik kar yağışını üç gün boyunca gündeme taşıyan medyanın Doğu Anadolu Bölgesindeki olumsuz hava şartlarına kayıtsız kalması vatandaşların tepkisine neden oldu.
 
Kar yağışı kamu kuruluş çalışmalarını da aksattı. İstanbul’da küçük çaplı kar yağışı sonrasında özürlü kamu personeli ve dershanelere kar tatili verilmesine rağmen, Doğu Anadolu’da bu tür bir uygulamanın olmaması vatandaşların tepkisi çekti. Eğitim döneminde de kar yağışları sonrasında okulları tatil ettirmeyerek öğrencilere çile çektiren yöneticiler, bu kez de karı seyretti, vatandaş ise   çileye mahkum oldu.
 
ERZURUM gazetesi
Erzurum'da dün akşam saatlerinden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının kent merkezinde 25 santimetreyi bulduğu Erzurum'da araç ve yaya trafiği güçlükle sağlanabiliyor.
Kar yağışı ile birlikte Erzurum'da 528 köy yolu ulaşıma kapanırken, bölgede Kars, Erzincan, Bayburt, Kars ve Ardahan'da yaklaşık bin 500 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.
//KAR ULAŞIMI VURDU
Bölgede köy yollarının yanı sıra Erzurum'un Erzincan, Bayburt, Bingöl, Kars, Artvin ve Ağrı ile olan ulaşımı güçlükle sağlanabiliyor. Erzurum-Bingöl karayolunda etkili olan tipi zaman zaman yolun ulaşıma kapanmasına neden olurken, Karayolları ekipleri sürücüleri mecbur kalmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarıyorlar.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini bildirdiler.
Şehir merkezinde dahi zor anlar yaşayan sürücüler zaman zaman araçlarını yol ortasında durdurarak buzlanan ve karla kaplanan camlarını temizlediler. Çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği Erzurum kent merkezinde rampa yollarda kayan otomobiller sürücülere zor anlar yaşattılar.
Aracı karla kaplı vatandaş elindeki cetvelle kar ölçümü yaptı. Aracının üzerindeki kar kalınlığının 25 santimetreyi bulduğunu belirleyen sürücü Murat Karaca, "Kar yağışı hala devam ediyor. Böyle devam ederse akşam saatlerine kadar kar kalınlığı yarım metreyi bulur" diye konuştu.
//AĞRI 5 DAKİKADA BEYAZA BÜRÜNDÜ
Ağrı'da 5 dakika süren şiddetli tipi hayatı felç etti. Tipi sonrası her yer beyaza bürünürken, vatandaşlar adeta ani bir şok yaşadılar.
Ağrı'da mevsim normalleri üzerinde seyreden hava, öğle saatlerinde yerini şiddetli tipi ve kar yağışına bıraktı. Aniden başlayan tipi vatandaşları hazırlıksız yakalarken, 5 dakika hayat adeta felç oldu. Özellikle sürücüler yolu görmekte zorlanırken, vatandaşlar yolda yürürken zor anlar yaşadı. Tipi nedeni ile iş yerlerine giren birçok vatandaş tipi sonrası işlerine geri döndü.
//DOĞU’DA  KARA KIŞ
Ağrı'da bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava, yerini dondurucu soğuğa bıraktı.
Kentte soğuk hava etkisini göstermeye başlarken, hava sıcaklığının hafta içerisinde eksi 30 dereceye kadar düşeceği öğrenildi. Özellikle gece saatlerinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken, meteoroloji yetkilileri don olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Hafta içerisinde hava sıcaklığının iyice azalacağını belirten meteoroloji yetkilileri, "Sıcaklığın eksi 30 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz" dedi.
İl genelinde ise 20 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu ve çalışmaların sürdüğü bildirildi.
//BİNGÖL'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
Bingöl'de etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı.
Bingöl Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler, şehir merkezinde bulunan cadde ve sokaklardaki karları temizliyor. Belediye bünyesinde oluşturulan 8 ekip, 4 greyder ve 4 kepçe yardımı ile şehir merkezinde biriken karları bir noktada topladıktan sonra şehir dışına taşıyor. İş makineleri cadde ve sokaklardaki karları süpürürken, işçiler ise küreklerle kaldırımları temizliyor.
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, meteoroloji yetkililerinin uyarıları doğrultusunda günler öncesinde ekipmanları hazırladıklarını söyledi. Başkan Atalay, "Kara hazır olarak çalışma programımızı yapmıştık. Yağışla birlikte hemen çalışmalara başladık. Pazar günü öğle saatlerinden itibaren 8 ekip ile şehrin değişik noktalarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyoruz. Anında müdahalelerde bulanarak; ana güzergahların ulaşımın kapanmasına engel olduk. Şu anda toplu taşıma araçlarının da güzergahı olan ana yollar tamamen açıldı. Devam eden kar yağışı nedeniyle ana güzergahlarda ulaşımın aksatmaması için ekiplerimiz belirli aralıklarda iş makineleriyle kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Bir taraftan da mahalle aralarındaki yollarda kar temizliği çalışmaları yapıyoruz. Birçok mahalle arası yolu da açtık. Bununla birlikte kar yağışının olumsuz etkileriyle ilgili gelen talepleri de anında değerlendiriyoruz ve ekiplerimizi seri bir şekilde talebin geldiği mahalleye yönlendiriyoruz. Şehrin ulaşımı açısından şu anda herhangi bir sıkıntı yok" dedi.
Belediye Başkanı Serdar Atalay, karla mücadele için kış öncesi her türlü tedbiri aldıklarını ve çalışmalara hazırlıklı başladıklarını söyledi.
//BİNGÖL KAR ALTINDA KALDI
Bingöl'de önceki günden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, Bingöl-Erzurum ve il merkezi ile ilçelere bağlı 263 köy yolunun tamamının ulaşıma kapandığı belirtildi.
//KÖYLERLE ULAŞIM ZORLAŞTI
Bingöl Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan ölçümlerde şehir merkezinde kar kalınlığı 20, yüksek kesimlerde 40, Yedisu ilçe merkezinde ise 50 santimetre olarak ölçüldü. Aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Bingöl-Erzurum karayolu ulaşıma kapandı. Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kervansaray mevkiinden Erzurum istikametine giden araçların geçişlerine izin vermezken, Karayolları 84. Şube Şefliği ekipleri ise Bingöl-Erzurum, Bingöl-Muş, Bingöl-Diyarbakır ve
Bingöl-Elazığ güzergahında 15 ekip ile çalışmalarını sürdürüyor.
Etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 263 köy yolunun tamamının ulaşıma kapandığı belirtildi. İl Özel İdare Genel Sekreterliği Köylere Hizmet Götürme Birimi Yol Şube Müdürü Ahmet Caf, kapalı köy yollarını ulaşıma açmak üzere 11 ekip ile çalışmalara başladıklarını söyledi. Caf, "Geçtiğimiz günden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelere bağlı 263 köy yolunun tamamı ulaşıma kapandı. Sabah saatlerinde ekiplerimizi oluşturup çalışmalara başladık. 11 ayrı ekip
oluşturduk. Bu ekiplerimizle kapalı olan köy yollarımızı en kısa sürede ulaşıma açmak üzere çalışma başlattık" dedi.
//YEDİSU HALKI İLÇEDE MAHSUR KALDI
Etkili olan kar yağışı nedeniyle Yedisu ilçesinde hayat tamamen durma noktasına geldi. Kar yağışı ile birlikte ilçenin çevre ile bağlantısı kesildi. Yedisu-Bingöl, Yedisu-Karlıova, Yedisu-Erzurum, Yedisu Erzincan karayolları ve ilçeye bağlı tüm köy yollarının ulaşıma kapandığı belirtildi. Kar yağışı ile birlikte dünden itibaren ilçe merkezine elektrik verilemediği bildirildi. İlçede mahsur kalan vatandaşlar, kar altında kaldıklarını ve hayatın durma noktasına geldiğini söyledi.
Yedisu Belediye Başkanlığı'na ait iş makineleri ilçe merkezinin normale dönmesi için kar temizleme çalışmaları başlattı. Belediye ekipleri ilçe merkezinde temizlik yaparken, vatandaşlar da kendi imkanları ile evlerinin ve iş yerlerinin önünde biriken karları küreklerle temizliyor. Bazı vatandaşlar ise kar altında kalan araçlarını temizlemeye çalışıyor.
BİTLİS'TE 162 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle 162 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin köy yollarını açma çalışması yürüttüğü, yağışın durması ile birlikte kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılacağı belirtildi. Karayolları 118'nci Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, ana arterlerde çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, karayollarında bir sıkıntı bulunmadığını bildirildi.
Meteoroloji İşleri Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, kar yağışının salı gününe kadar ara vereceğini, çarşamba gününden itibaren de yeniden başlayacağını bildirdi.
162 köy yolunun kapalı olduğu kentte, kar kalınlığı il merkezinde 25, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreyi buldu.
//AHLAT'TA KAR YAĞIŞI
Bitlis'in Ahlat ilçesinde etkili olan kar ve tipi sonucu tüm köy yolları ulaşıma kapandı.
Haftalardır bahardan kalma günlerin yaşandığı Ahlat, bugün kara kışa teslim oldu. Dün geceden beri etkili olan kar ve tipi nedeniyle Ahlat ilçesinde hayat durma noktasına geldi. İlçeye bağlı 26 köy yolunu ulaşma kapanırken, şehir içi ulaşımda da aksamalar meydana geldi. Belediye ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren yol açma çalışmalarına başlarken, ana caddelerin kardan temizlendiği bildirildi.
Öte yandan, İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı kar mücadele ekipleri ise 26 köy yolunu açmak için çalışmalara başladı.
//BİTLİS'TE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Bitlis'te devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 162 köy yolu da ulaşıma kapandı.
Dün geceden bu yana aralıksız devam eden kar, şehir merkezinde 25, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle il genelinde 162 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bitlis'in Koruk ve Yalnızçamlar köylerindeki karla mücadele çalışmalarını takip eden Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Kerim Sönmez, şu ana kadar 7 köy yolunu ulaşıma açtıklarını belirtti. Sönmez, "Sabah saatlerinden itibaren 162 köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Şu an itibari ile 7 köy yolumuzu ulaşıma açtık. 10 ekip ile birlikte yol açma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Koruk Köyü Muhtarı Fevzi Karadağ ise, "Kar yağışıyla birlikte köy yollarımız kapanıyor. Ancak gerek valilik ve gerekse İl Özel İdaresi yolumuzu zamanında açtırıyor. Bu nedenle hem valiliğimize hem de İl Özel İdaresi'ne teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
//TUNCELİ'DE 260 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Tunceli'de, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 260 köy yolunu ulaşıma kapandı. Tunceli-Erzincan karayolunda, gece mahsur kalan iki kamyon sürücüsü donma tehlikesi geçirdi.
Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı Tunceli'de de etkisini sürdürüyor. Tunceli-Elazığ, Tunceli-Erzincan, Tunceli-Nazımiye ve Tunceli-Mazgirt karayolu zaman zaman tek şerit halinde trafiğe açılırken, Karayolları ekipleri bu güzergahlarda ve kapalı olan 260 köy yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öte yandan Tunceli-Erzincan karayolunda gece mahsur kalan iki sürücü donma tehlikesi yaşadı. Şanlıurfa'dan Trabzon'a yük taşıyan Celal Keskin ve Muzaffer Çiftçiler adlı sürücüler, gece tipi vebuzlanma nedeniyle yollarına devam edemeyeceklerini anlayınca 12. Çığ Tüneli'ne sığınarak sabahı bekledi. Sabaha kadar kamyonun içinde battaniyeler sarınarak beklediklerini söyleyen Muzaffer Çiftçiler, "Yol kar tipi buz, zincir takıyoruz, zincirlerimiz kardan parçalandı. Cep telefonu da çekmiyor, neredeyse donuyorduk. Karayolları bu yolda gece çalışmıyor" dedi.
//NAKLİYECİLER MAĞDUR OLDU
Sürücü Celal Keskin ise, "Kamyonum az ileride, ben de buraya gelip arkadaşımla birlikte kamyonda kaldım. Bu yol Karadeniz'i güneye bağlayan en kestirme yol. Diğer yollardan 300 kilometre daha kısa, ancak kış aylarında gece buradan geçmek mümkün olmadığı için birçok sürücü bu yolu kullanamıyor. Biz de mahsur kaldık neredeyse donuyorduk" diye konuştu.
Karayolları ekiplerinin sabah saatlerinde yol açma çalışmaları başlatmaları ardından mahsur kalan iki kamyoncu ve kent merkezinde sabahı bekleyen araçlar yollarına devam ettiler. Karayolları yetkilileri Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Elazığ karayolunda seyahat edecek sürücüleri, kar ve buzlanma ihtimaline karşılık araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları gerektiği konusunda uyardı.
//260 KÖY YOLU KAPANDI
Tunceli'de yoğun kar yağışı nedeniyle 260 köy yolu ulaşıma kapandı.
Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı Tunceli'de de etkisini sürdürüyor. Tunceli-Elazığ, Tunceli-Erzincan, Tunceli-- Nazımiye ve Tunceli-Mazgirt karayolu zaman zaman tek şerit halinde trafiğe açılırken, Karayolları ekipleri bu güzergahlarda ve kapalı olan 260 köy yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
//ULAŞIMA KAR ENGELİ
Dün Akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzincan genelinde 233 köy yolu ulaşıma kapandı.
14 greyder, 3 dozer, 5 bıçaklı kamyon, 3 kar makinesinden oluşan 8 ekibin görev aldığı Erzincan İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Merkezde 10, Çayırlı'da 20, İliç'de 20, Kemah'da 15, Kemaliye'de 20, Otlukbeli'nde 8, Refahiye'de 70, Tercan'da 60, Üzümlü'de 10 olmak üzere Erzincan genelinde bu saat itibari ile 233 köyün bin 760 kilometrelik yolunun kapalı olduğu öğrenildi
//ERZİNCAN’DA KAR ESARETİ
Kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken özellikle şehirlerarası yollarda sürücülere sıkıntılı anlar yaşatıyor. Erzincan ve çevresinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı karayolu ulaşımını durma noktasına getirdi. Erzincan-Gümüşhane karayolunun Pöske Dağı mevkii, Erzincan-Sivas karayolunun Kızıldağ bölgesinde birçok araç kar yağışı nedeniyle ilerlemekte zorlanırken, trafik ekipleri de zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.
//KIRSALDA YAŞAM ZORLAŞTI
Elazığ'da dün geceden beri aralıksız etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Elazığ'da 189 köy yolu, kar ve tipi nedeniyle kapanırken, köy yollarını açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Elazığ Valiliği Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekipleri 189 köy yolu ile 160 mezranın kapanan yolunu açma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bazı köy yollarında yoğun kar yağışı nedeniyle çalışma yapamadıklarını açıkladı. Bu arada Türk Hava Yolları'nın (THY) Elazığ-Ankara, İstanbul ve İzmir seferlerinde aksama yaşanmadığı bildirildi.
//ELAZIĞ'DA 189 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Elazığ'da dün geceden beri etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Elazığ'da 189 köy ve 160 mezranın toplam bin 153 kilometre uzunluğundaki yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı beldirildi. Metreloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Elazığ merkezde kar kalınlığı 3 santim, yükseklerde 10 santim, Hazarbaba Kayak Merkezi'nde 15 santim olarak belirlendi. Yetkililer gece don olayının olabileceğine dikkat çekerek, sürücüleri ve besicileri uyardı.
//ELAZIĞ'DA 189 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Elazığ'da dün geceden beri etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Elazığ'da 189 köy ve 160 mezranın toplam bin 153 kilometre uzunluğundaki yolunun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı beldirildi. Metreloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Elazığ merkezde kar kalınlığı 3 santim, yükseklerde 10 santim, Hazarbaba Kayak Merkezi'nde 15 santim olarak belirlendi. Yetkililer gece don olayının olabileceğine dikkat çekerek, sürücüleri ve besicileri uyardı.
// MAHSUR KALAN ARACIN İMDADINA ASKER YETİŞTİ
Ardahan'da etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, yolda mahsur kalanların imdadına ise jandarma yetişti.
Gece başlayan kar yağışıyla birlikte 100'e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. Ardahan'ın Çıldır ilçesi Aktaş Sınır Kapısı'na yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Moziret Tepesi'nde mahsur kalan araçta bulunanlar, jandarmayı arayarak yardım istedi. İhbar üzerine hemen harekete geçen jandarma ekipleri, bir saatlik zorlu çalışmanın ardından mahsur kalanları kurtardı.
Burada yapılan yol açma çalışmalarına da destek veren jandarma ekipleri, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi geçtiği alanı kısa sürede trafiğe açtı. Mahsur kalanları kurtarma çalışmalarına 7. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Ahmet Şahin ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Akbey de katıldı.
Mahsur kaldıkları bölgede kurt saldırısı olabileceği ihtimali nedeniyle korktuklarını ifade eden vatandaşlar, askerlerin imdatlarına yetişmesine çok sevindiklerini söyledi.
//ŞEMDİNLİ'DE KAR YAĞIŞI
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.
Dün akşam saatlerinden itibaren belli aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, ilçeyi beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Şemdinli-Derecik beldesi Canlıkaya bölgesi ile birçok köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması için seferber oldu.
//YÜKSEKOVA'DA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ BULDU
Hakkari'nin Yüksekova ilçesini etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 50 köy ile 80 mezranın yolu ulaşıma kapandı.
Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreyi bulurken, belediye ekipleri de alarma geçti. İş makinelerinin yardımı ile kar kütleleri şehir dışına çıkarılırken, Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ise ilçenin afet kapsamına alınmasını istedi.
Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi bulurken, 50 köy ile 80 mezra yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.
//HAKKARİ ŞIRNAK KARAYOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ
Hakkari'de çığ nedeniyle kapanan Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayolu, yapılan çalışma sonucun yeniden ulaşıma açıldı.
2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, il merkezinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde Sümbül Dağı'ndan Hakkari-Çukurca karayolunun 3 ayrı noktasına çığ düştü. Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği ekiplerinin yaptığı 1 saatlik bir çalışmanın ardından karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Ayrıca kar yağışı ve çevre dağlardan inen çığ nedeniyle kapanan Hakkari-Şırnak karayolunun da Karayolları ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrasında ulaşıma açıldığı bildirildi.
//HAKKARİ'DE 103 KÖY, 376 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Hakkari'de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle il genelinde 103 köy ile 376 mezra yolu ulaşıma kapandı.
Önceki gün sabah saatlerinde başlayan ve halen etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce köy ve mezra yolu ulaşıma kapanırken, çarşı merkezinden evlerine gitmekte olan bazı vatandaşlar ise adeta kardan adama dönüştü. Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ekipleri ise denetimlerini hızlandırarak Hakkari-Van karayolunda seyreden araçlarda zincir kontrolü yaptı.
//MUŞ'TA MAHSUR KALAN 120 KİŞİ KURTARILDI
Muş'ta etkili olan kar yağışından dolayı 8 yolcu minibüsü, 1 ambulans ve çok sayıda araç içerisinde mahsur kalan 120 kişi kurtarıldı.
Muş-Kulp karayolunun 37. kilometresindeki Kozma Dağı mevkiinde etkili olan kar ve tipi yüzünden mahsur kalan 120 kişi, Karayolları Muş Şube Şefliği ekipleri tarafından 3 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı Kozma Dağı mevkiinde ekiplerin dünden itibaren yol açma çalışmalarına devam ettiğini belirten Karayolları 113. Muş Şube Şefliği ekip sorumlusu Abdulrezzak Uslu, yağışın durduğunu ama yoğun tipinin olduğunu söyledi. Çok sayıda aracın mahsur kaldığını kaydeden
Abdulrezzak Uslu, 7 iş makinesini bu bölgeye gönderdiklerini belirtti.
Karayolları Muş Şube Şefliği yetkilileri ise gece etkili olan kar yağışından dolayı ekiplerin özellikle bu bölgede seferber edildiğini söyledi. Sabah saatlerinde tipiden dolayı Muş-Kulp karayolunun ulaşıma kapandığını dile getiren yetkililer, 3 saatlik çalışma sonucu yolu ulaşıma açtıklarını vurguladı.
Diyarbakır'da bir yakınlarının cenazesini almak için yola çıktıklarını ifade eden Cengiz Demirel de Kozma Dağı mevkiinde etkili olan tipi nedeniyle mahsur kaldıklarını kaydetti. 3 saat boyunca yolda beklediklerini söyleyen Demirel, Karayolları ekipleri tarafından kurtarıldıklarını belirtti.
//120 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken, 120 köy yolu ulaşıma kapandı.
Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışından dolayı çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, karayolları ekipleri de yolları açık tutmak için seferber oldu. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, yağan karla birlikte açık olan 120 köy yolunun tekrar ulaşıma kapandığını belirtti. Ekiplerin yol açma çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Sönmez Turgut, kapalı köy yollarını yarın sabaha kadar açmayı planladıklarını belirtti.
Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu ise karayollarında herhangi bir sıkıntının olmadığını kaydetti. Özellikle Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı mevkii, Muş-Bulanık karayolunun Kazana Rampası, Varto-Karlıova karayolu, Muş-Erzurum karayolunun Seferek Geçidi mevkii ile Muş-Bingöl karayolu Buğlan Geçidi mevkiinde ekiplerin hazır bekletildiğini dile getiren Ömeroğlu, bu yolların açık tutulması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
//MALATYA'YA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI
Malatya merkeze mevsimin ilk karı yağdı.
Uzun süredir beklenen Malatya merkeze yağan kar vatandaşları sevindirdi. Doğan İzciler, "Kar berekettir. Uzun süredir yağmasını bekliyorduk. Malatya kara alışmış bir şehirdir. Şükür yağdı ve bereketli olacağını ümit ediyoruz" dedi.
İsmet Keskin de, özellikle kayısı ağaçlarının erken çiçek açmaması için kar gerektiğini hatırlatıp, "Bu yıl beyaz örtüye hasret kalmıştık. Sabah kalkınca her tarafı kar gördük sevindik" ifadelerini kullandı.
Diğer yandan, Malatya Valiliği önündeki İsmet İnönü Heykeli'nin baş ve omuz kısmının da beyaza büründüğü görüldü.
Bu arada, Malatya Belediyesi temizlik görevlileri de sabahın erken saatlerinde kaldırımdan karları temizlemek için çalışma başlattı.
//VAN'DA - 92 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Van'da sabaha karşı kısa süreli etkili olan kar yağışı şehri beyaza bürürken, il genelinde 92 köy yolu kapandı.
Son 10 yılın en sıcak ve yağışsız mevsiminin yaşandığı Van, sabaha karşı etkili olan kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Kar kalınlığı şehir merkezinde 4, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreyi buldu. Kar yağışı yüksek kesimlerde trafiği olumsuz yönde etkilerken, Karayolları 11.Van Bölge Müdürlüğü ekipleri de Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan 2225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde sabahın erken saatlerinde karla mücadele çalışmalarına başladı. İki iş makinesi ile kar temizleme çalışmaları devam ederken,
kapalı olan köy yollarını açmaya giden İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri de Kurubaş Geçidi'nden geçtikleri esnada Karayolları ekiplerine yardımcı oldu.
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, etkili olan kar yağışından dolayı Bahçesaray'da 19, Başkale'de 35, Gevaş'ta 5, Saray'da 2, Gürpinar'da 27 ve Erciş ilçesinde ise 4 olmak üzere toplam 92 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Yol açma çalışmalarına sabahın erken saatlerinden itibaren başladıklarını kaydeden İl Özel İdaresi yetkilileri, en geç yarın öğle saatlerine kadar tüm yolları tekrar ulaşıma açacaklarını ifade etti.
//KÖY YOLLARI AÇILIYOR
Malatya'da 131 köy yolunun kar nedeniyle kapalı olduğu bildirildi.
İl Özel İdaresi'nden alınan bilgiye göre, Pütürge ilçesinde 41, Hekimhan'da 31, merkez ve Arapgir'de 11'er, Kuluncak'da 10, Arguvan ve Doğanyol'da 9'ar, Yeşilyurt'ta 5, Kale ve Yazıhan ilçelerinde de 2'şer olmak üzere toplam 131 köy yolu kapalı durumda.
İl Özel İdaresi'ne ait 21 ekip tarafından kar'dan kapalı yolları açmak için çalışmaları sürdürdüğü kaydedildi.

 
YAZARLAR KONGRE YAPTI...
 
GÜZEL BİR GELİŞME
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SERDARLI'DAN BİLİMSEL TEPKİ...
Tortum’a bağlı Serdarlı Beldesinde HES Projeleri gerekçesiyle yaşanan ...
İŞTE SYDV PROJELERİ
Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı Proje ...
FARKLI BİR MUHTAR PORTRESİ
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Mehdi Efendi Mahallesi’nde, sınıfını ...
 
YATIRIMCILAR GÖREVE
ETB Başkanı Hınıslıoğlu, “GAP kapsamındaki iller için uygulanan “Süt Sığırcılığını ...
KAR'DA TATİL LEZZETİ...
Karla kaplı Palandöken Dağı’ndaki köy ve mezralarda yaşayan çocuklar karnelerini ...
SANAT CADDEYE TAŞTI
Halk Eğitim Merkezi’nce Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen resim kursuna ...
 
BU DA YETENEK AVI...
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü köylerde yetenek avına çıktı.
YONCALIK'A EL ATILIYOR!
Şehir içi ulaşım hizmeti veren otobüslerin sevk idare merkezi olarak kullanılan ...
VALİ ÖZTÜRK'TEN KİTAPÇILARA DESTEK
Korsanı Tercih Etmek Cehaletin Göstergesidir diyen Erzurum Valisi ‘Kültür ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva