Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
Erzurum ilk 5 ayın lider ili
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
81 ilin bereketi 'Anadoludakiler' projesinde buluştu
81 ilin bereketi 'Anadoludakiler' projesinde buluştu
'Huzurum Erzurum'
'Huzurum Erzurum'
Gazze'de can kaybı 37 bin 877'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 37 bin 877'ye yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 00:52

Şehitlere saygı

Aziziye Belediyesi düzenlediği 2. Geleneksel Ramazan Şenliği’nde, Güneydoğu’da yaşanan menfur saldırılar nedeniyle Kuran-ı Kerim ziyafeti, semazen gösterisi ve ilahi dinletisi sundu

Şehitlere saygı

Aziziye Belediyesi hafta sonu düzenlediği iki büyük şölenle Ramazan Ayı’na damgasını vurdu. Ramazan ayına köylerde düzenlediği şenliklerle başlayan belediye, Dadaşkent ve Ilıca’da bu yıl ikincisini düzenlediği ramazan şenliğiyle devam etti. Programlara, AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Başbakanlık Müşaviri Muharrem Çığlık, Aziziye Kaymakamı Turgay Ünsal, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Merkezi Müdürü Şerafettin Çakal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
ŞEHİTLER İÇİN KURAN-I KERİM OKUTULDU
Her iki program da, son günlerde bölücü terör örgütünün düzenlediği hain saldırılar sonucu şehit olan kahraman mehmetçikler için kuranı kerim okutulması ile başladı.
Daha sonra bir konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekiştiği bu mübarek ramazan ayında ve sahur vaktinde kahraman Mehmetçiklerimizi şehit eden terör örgütünü lanetliyorum. Şehit olan Mehmetçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve milletimize başsağlığı diliyorum.” ifadeleriyle sözlerine başladı.
Başkan Cengiz, görkemli ve coşkulu bir ramazan programı hazırladıklarını, fakat yaşanan menfur saldırılar nedeniyle havai fişek ve eğlence bölümünü iptal ettiklerini belirtti.
RAMAZAN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ZİRVE YAPTIĞI AYDIR
Ramazan ayının hoşgörü, bolluk, bereket ve şükür ayı olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, “Ramazan ayı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın zirveye çıktığı aydır. Bugün ilçemizde bu güzel manzaranın oluşmasından dolayı son derece mutluyuz. Aziziye Belediyesi olarak, bir yandan Aziziye’nin çehresini değiştirecek dev projelere imza atarken, bir yandan da kültürel faaliyetlerle ilçemizin sosyal hayatına yeni bir ritm kazandırıyoruz. Buradaki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu bizi daha da güçlü kılıyor. Bu mübarek huzur ayını manevi iklimine uygun olarak idrak etmek için, bölgemizdeki ihtiyaçlı vatandaşlarımıza destek sunarak çalışmaya başladık. “Hayır köprüsüyle” bölgemizdeki işadamlarımızdan aldığımız destekle, merkez ve bağlı köylerde 3 bin 500 hemşehrimize gıda yardımında bulunduk. Bu yıl ramazan etkinliklerine köylerimizden başladık. Dadaşın Gönül Sesi ekibiyle, 20 köyümüzde teravihten sonra program yaptık ve on altıncı programı tamamladık. Kalan 4 köyle birlikte ramazan şenliğimizi noktalayacağız.” ifadelerini kullandı.
Başkan Cengiz, Ilıca’da sahnenin kurulduğu mahallede vefat eden Vahdettin Çaça isimli vatandaş için de, katılımcıları Fatiha okumaya davet etti.
DOYUMSUZ GECE
Fasıl dinletisinin ardından, semazen gösterisi geceye ayrı bir renk kattı. Hacivat-Karagöz ve Geleneksel Türk Tiyatrosu’ndan kesitlerin sunulduğu gece Türk Sanat Müziği konseri ile devam etti. Dadaşın Gönül Sesi ekibinin söyledi birbirinden güzel ilahilerle katılımcılar doyumsuz bir gece yaşadı.
Programda katılımcılara Osmanlı şerbeti ve lokma tatlısı ikram edildi.

 
Çığlık, terörü lanetledi
 
Çiftçiye Ramazan müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu
Başbakan Erdoğan, "Somali'nin bütününü kucaklamak, bütününe bu hizmetleri ...
Hızlı Trende Yıldırım yaklaşımı
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Erzurum Yüksek Hızlı Tren projesinin 2023 ...
"Operasyonlar durmayacak"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hava harekatı nedeniyle yürütülen kara ...
 
Doğan'dan örnek misafirperverlik
Tekman İlçesi’nde görev yapan TEDAŞ çalışanları Belediye Başkanı Yakup ...
Aktepe'den zabıta tepkisi
Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, Tebrizkapı semtinde ...
Türkiye-Somali yürek yüreğe
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali'nin Cezire bölgesinde Kızılay tarafından ...
 
'Bölücülere lanet olsun'
Erzurumlu şehit babası Hatem Tetik, Hakkari ve Siirt’te son iki günde ...
Şehit Garlı ağıtlarla uğurlandı
Siirt'in Eruh ilçesindeki saldırıda şehit olan Er Recep Garlı, baba ocağı ...
'Ağlamayacağız, başımız dik'
Cenazede kızı İlknur ile astsubay oğlu Alper'i teselli eden şehit babası ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva