Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
28 Ocak 2010 Perşembe - 08:28

KARAYOLLARINDAN TUNEL HAMLESİ

Karayolları 12. Bölge Müdürü Altıok, yapılması tasarlanan Erzurum-Bayburt yolu üzerindeki Kop Tüneli; Erzurum-Artvin yolu üzerindeki Uzundere Tüneli ve Erzurum - Rize yolu üzerindeki İspir Tüneliyle karla mücadele masraflarının azalacağını ve ulaşımın problemsiz sağlanacağını belirtti.

KARAYOLLARINDAN TUNEL HAMLESİ

 

Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, yapılması tasarlanan Erzurum-Bayburt yolu üzerinde Kop Tüneli, Erzurum-Artvin yolu üzerinde Uzundere Tüneli ve Erzurum - Rize yolu üzerindeki İspir Tüneliyle karla mücadele masraflarının azalacağını ve ulaşımın problemsiz sağlanacağını belirtti.
//BAKIMEVİ’NDE BASIN TOPLANTISI
Kop Dağı Bakımevi'nde basın toplantısı düzenleyen Karayolları 12. Bölge Müdürü Şenol Altıok, yapılması planlanan tünellere dikkat çekti. Yapılacak tünellerin ulaşıma büyük katkı sağlayacağını ifade eden Altıok, "Erzurum-Bayburt yolu üzerinde Kop Tüneli; Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetki sınırları içerisinde yapılacak olan Kop Tüneli projesi 1993 yılında yatırım programına alındı. Erzurum- Bayburt- Gümüşhane- Trabzon devlet yolunun (Aşkale-Maden) arası yol yapımı projesi içerisinde kalan Kop Dağıgeçidinin altında yapılacak olan 3 bin 176 metrelik bir tünel yapısıdır. Yörede en yüksek rakımlı geçit olan Kop Dağı geçidi, kışın yoğun kar yağışına maruz kalmakta ve 5-6 ay boyunca eğimi yüzde 10 olan yolda karla mücadele ekipleri 24 saat esasına göre Kop Bakımevi'nde kalarak, zaman zaman kapanan yolu açık tutmaya çalışmaktadırlar. Kop Tünelinin yapılmasıyla çok avantaj sağlanacak" diye konuştu.
//TÜNEL 1.5 KM UZUNLUĞUNDA OLACAK
Kop Tünelinin teknik bilgileri hakkında da açıklamalarda bulunan Altıok şunları kaydetti:
"Tünelinin uzunluğu 3 bin 176 metre (çift tüp), terk edilen yol uzunluğu 14 kilometre, tünel projeli yeni güzergah 8 kilometre, güzergahta kısalma 6 kilometre, mevcut yol eğimi yüzde 10, tünel güzergahı yol eğimi yüzde 6, tünel içi yol eğimi yüzde 3,5, tünel giriş kotu 2 bin 59 metre, tünel çıkış kotu 2 bin 171 metre. Kop Tünelinin Sağlayacağı Avantajlar; Zirvedeki heyelanlardan dolayı problemli ve yoğun kar yağışı olan kesimler dahil toplam 14 kilometrelik yol terk edilecektir. Tünel yapımı ile karmücadele masrafları en aza inecektir. 2 bin 418 metre yüksekliğe ulaşıp Kop geçidi zirvesine tırmanan araçların amortisman ve zaman kaybı önlenecektir. Yeni güzergahla birlikte yol standardı yükselecektir. Karadeniz sahil yolu ve yöredeki limanların Kuzey Tetek güzergahına ve İran kapısına standart olarak bağlantısı yapılacaktır.
//İSPİR TÜNELİ
İspir Tüneli hakkında da bilgi veren Altınok şunları kaydetti, “Mevcut haliyle (Erzurum-Aşkale)-İspir Yolu 114 kilometre olup 2x1 standardında hizmet veren önemli bir devlet yoludur. Bu yol aynı zamanda Erzurum-Rize Devlet Yolu'nun 110 kilometrelik önemli bir bölümünü oluşturmakta ve Doğu Anadolu'nun Karadeniz'e açılan önemli bir güzergahıdır. Bu yol mevcut haliyle düşük geometrik standartlara sahip olması nedeniyle trafik güvenliği ve konfor kriterlerine cevap vermediği görülmüş ve bu nedenle bölünmüş yol yapımı kapsamına alınmıştır. Bu bağlamda etüt-proje çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yolun kilometre :63+000 civarı Kazancık köyü yakınlarından ayrılarak Yassı Dağı altından geçip (Erzurum-İspir)-İkizdere yolu başlangıcına bağlanan alternatif bir güzergah düşünülmektedir. Bu güzergaha 3,6 metrelik bir tünelin yapılmasıyla Erzurum-İspir yolu 31 kilometre kısalacaktır. Bu yeni güzergah için de etüt- proje çalışmaları yapılmaktadır.
TORTUM TÜNELİ
Yapılması planlanan tünel güzergahı, Erzurum-Artvin Karayolunun Uzundere İlçe merkezinin 11 kilometre kuzeyinde ve Tortum Gölünün batı yamaçlarında bulunan Pinin kayalıkları bölgesindedir. Tünel yerinin Tortum Gölü kenarında bulunması nedeniyle Tortum Tüneli olarak adlandırılmıştır. Erzurum - Tortum-Artvin yolumuzun Uzundere'ye kadar olan kesimi bölünmüş yol olarak bitirilmiştir.10. Bölge sınırına kadar olan kesimin ise yani Tortum Gölü- Tortum Şelalesi ve Yedigöller yöresine ulaşımda bahsi geçen
pinin kayalıkları mevkiindeki yolun eğiminin yüksek olması, geometrik ve fiziki yapısının kötü olması nedeniyle mevcut güzergahın tünelle geçilerek 2 bin 400 metre uzunluğundaki standart dışı güzergahın terk edilmesi, yolun iyileştirmesinin yapılması ve trafik güvenliğinin sağlanması açısından proje çalışmaları yapılmaktadır. Tünel boyu bin 800 metre olacaktır."

 
AK PARTİ NÜFUS KAYBINI ÖNEMSEMEDİ
 
DOĞALGAZ İSYANI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 15 Mart 2010 Pazartesi 21:07

merak çekmeyin tünelin yeri belli oldu karahan köyünden delinecek çatakdereden hortuktan çikacak

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK PARTİ NÜFUS KAYBINI ÖNEMSEMEDİ
AK Parti İl Başkan Kılıç; TÜİK tarafından açıklanan nüfus sayım sonuçlarını ...
ÇELİK HUZUR VAAD ETTİ...
Emniyet Müdürü Çelik görevine başladı. Erzurumluların 24 saat polisi yanında ...
KİRLİLİK KRONİK DERDİMİZ
TÜİK Kasım ayı hava kalitesi sonuçlarını açıkladı.Erzurum’da kükürt dioksit ...
 
GÜZEL BİR GELİŞME
Erzurum’daki hastanelerde kurulan oluşturulan “Hasta Hakları” kurulları, ...
İSTANBUL'A YAĞINCA KIYAMET KOPUYOR AMA...
Marmara Bölgesindeki küçük çaplı kar yağışına yoğunlaşan medya, Doğu Anadolu’da ...
SERDARLI'DAN BİLİMSEL TEPKİ...
Tortum’a bağlı Serdarlı Beldesinde HES Projeleri gerekçesiyle yaşanan ...
 
İŞTE SYDV PROJELERİ
Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı Proje ...
FARKLI BİR MUHTAR PORTRESİ
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Mehdi Efendi Mahallesi’nde, sınıfını ...
YATIRIMCILAR GÖREVE
ETB Başkanı Hınıslıoğlu, “GAP kapsamındaki iller için uygulanan “Süt Sığırcılığını ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva