Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
28 Ocak 2010 Perşembe - 08:14

AK PARTİ NÜFUS KAYBINI ÖNEMSEMEDİ

AK Parti İl Başkan Kılıç; TÜİK tarafından açıklanan nüfus sayım sonuçlarını değerlendirdi. Rakamların, Erzurum’da taşların yerine oturduğunun bir göstergesi olduğunu öne süren Kılıç, “2009’daki nüfus kaybımız 800 kişiyi bile bulmamıştır. Bu rakam, şehirde güzel gelişmelerin olduğunu gösteriyor.” dedi.

AK PARTİ NÜFUS KAYBINI ÖNEMSEMEDİ

AK Parti Erzurum İl Başkan Murat Kılıç; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan nüfus sayım sonuçlarını değerlendirdi. 2009 yılı sonu itibariyle açıklanan rakamların, Erzurum’da taşların yerine oturduğunun bir göstergesi olduğunu söyleyen Başkan Kılıç, 2008 yılındaki nüfus kaybının yaklaşık 10 bin kişi olduğuna dikkati çekerek, “2009’daki nüfus kaybımız 800 kişiyi bile bulmamıştır. Bu rakam, şehirde güzel gelişmelerin olduğunu gösteriyor.” dedi.

//KILIÇ:GÖÇ DURMAK ÜZERE
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) üzerinden açıklanan nüfus sayım sonuçlarına ilişkin olarak görüşlerini dile getirdi. Nüfus sayımlarının, son 3 yıldır söz konusu sistem üzerinden yapıldığını hatırlatan Murat Kılıç, “Son 3 yıllık rakamlar göstermiştir ki, Erzurum’da göç hızı düşmeye başlamıştır. 2007 yılında yaklaşık 785 bin olan şehir nüfusu, 2008 yılında 775 bine, 2009 yılında ise, 774 bine düşmüştür. Son 1 yıl içerisindeki nüfus kaybı ise, yaklaşık 800 kişi civarında olmuştur. Son 3 yıla ait rakamlar, Erzurum’da göçün hız kestiğini göstermektedir.” diye konuştu. Erzurum halkının; artık eskiden olduğu gibi karamsar olmadığını ve geleceğe ümitle baktığını dile getiren AK Parti Erzurum İl Başkanı Kılıç, “Öyle sanıyorum ki, 2011 Kış Oyunları bu manada en büyük enerji kaynağı olmuştur. Ben inanıyorum ki, önümüzdeki yıldan sonra nüfusumuz düşmeyecek, tam tersine artışa geçecektir.” İfadelerini kullandı.
//GEÇMİŞ SAYIMLAR
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, değerlendirmesinde, geçmişte yapılan nüfus sayımlarına da atıfta bulundu. Erzurum’un gerçek nüfusu ve sayım sonuçlarına ilişkin verilerin doğruluk derecesinin uzun bir süre tartışıldığını anımsatan İl Başkanı Kılıç, “Geçmişle bugün arasında bir mukayese yapılması gerekirse, veriler üzerinden yola çıkmak en doğrusu olur. Fakat geçmişteki sayımlara ait sonuçların ne derece sağlıklı olduğunu da, açıkçası bilmiyoruz. Bu konu çok tartışıldı. Belki Erzurum’un nüfusu geçmişte açıklandığı gibi de değildi, verilere tam olarak güvenilebilinir mi, orası da ayrı bir konu.” diye konuştu.
Öte yandan nüfus sayım sonuçlarında dikkat çeken bir başka hususun ise, kırsaldaki göç hareketinin hız kesmesi olduğuna işaret eden İl Başkanı Kılıç, bunun da, çiftçilere yönelik olarak verilen tarımsal desteklerden kaynaklandığını ifade etti. Kılıç, “Neresinden bakılırsa bakılsın, manzara bize göre gelecek adına ümit vericidir. Önümüzdeki yıllar için şimdiden ümitvar olmak gerekiyor. Önümüzdeki yıllar, nüfus sayım sonuçlarına ilişkin olarak yaptığımız bu değerlendirmede ne kadar haklı olduğumuz çok daha iyi anlaşılacaktır.” dedi.
 

 
MİMARLAR TEPKİLİ
 
KARAYOLLARINDAN TUNEL HAMLESİ
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
pasinli 1 Şubat 2010 Pazartesi 08:09

akp.nin neyi önemsediği cumhuriyet caddesindeki park yasağına müdahalesiyle belli odu sırf kendi dükkanları etkilenmesin diye yasağı kaldırdı iflasdan akp.sayesinde kurtuldu kaçak yapısını akp sayesinde kkurtardı yoksa işsizlik kapkaç bölücülük kimlik erozyono içms ulaşım onun umurundamı

Yorumu oyla      0      0  
Gururlu Dadaş 31 Ocak 2010 Pazar 20:08

Yahu arkadaş göç durmuş diyorlar ne alakası var Erzurum'da Erzurumlu kalmamış neredeyse hele gidin bakın İzmire , Bursaya , İstanbula, her yerde her ilde Erzurumlu var yemin ederim en uzak ilçelerde her yerde rastlarsınız ne yapsınlar garibim, Erzurum tasfiye mi ediliyor acaba ?? Erzurumda esnaf akrabalarım çok endişeliler Alışveriş merkezi esnafı bitirecek inanın bana , yazık oldu Erzuruma...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇELİK HUZUR VAAD ETTİ...
Emniyet Müdürü Çelik görevine başladı. Erzurumluların 24 saat polisi yanında ...
KİRLİLİK KRONİK DERDİMİZ
TÜİK Kasım ayı hava kalitesi sonuçlarını açıkladı.Erzurum’da kükürt dioksit ...
GÜZEL BİR GELİŞME
Erzurum’daki hastanelerde kurulan oluşturulan “Hasta Hakları” kurulları, ...
 
İSTANBUL'A YAĞINCA KIYAMET KOPUYOR AMA...
Marmara Bölgesindeki küçük çaplı kar yağışına yoğunlaşan medya, Doğu Anadolu’da ...
SERDARLI'DAN BİLİMSEL TEPKİ...
Tortum’a bağlı Serdarlı Beldesinde HES Projeleri gerekçesiyle yaşanan ...
İŞTE SYDV PROJELERİ
Erzurum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı Proje ...
 
FARKLI BİR MUHTAR PORTRESİ
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Mehdi Efendi Mahallesi’nde, sınıfını ...
YATIRIMCILAR GÖREVE
ETB Başkanı Hınıslıoğlu, “GAP kapsamındaki iller için uygulanan “Süt Sığırcılığını ...
KAR'DA TATİL LEZZETİ...
Karla kaplı Palandöken Dağı’ndaki köy ve mezralarda yaşayan çocuklar karnelerini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva