Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SPOR
28 Ocak 2010 Perşembe - 08:11

MİMARLAR TEPKİLİ

27 Ocak 2011’de yapılacak olan üniversite Kış oyunlarına 1 yılkaldı. Erzurum’un geleceğine yol haritası oluşturacak uluslar arası organizasyon, ili dünya vitrinine çıkaracak. Ancak kentsel dönüşüm de olduğu gibi, tarihi dokunun tarih turizmine açılımı noktasında da ciddi eksikler yaşanıyor.

MİMARLAR TEPKİLİ

 

27 Ocak 2011’de yapılacak olan üniversite Kış oyunlarına 1 YIL kaldı. Erzurum’un geleceğine yol haritası oluşturacak uluslar arası organizasyon, ili dünya vitrinine çıkaracak. Ancak kentsel dönüşüm de olduğu gibi, tarihi dokunun tarih turizmine açılımı noktasında da ciddi eksikler yaşanıyor.
İMAJ SORUNU
Tanıtım organizasyonları uluslar arası düzeyde yapılamayan 2011 Üniversite kış oyunları öncesinde Erzurum şehircilik noktasında kendisini sorgulama durumunda. Kentsel dönüşüm yatırımları yetersiz düzeyde. Herkes “2011’de nasıl bir Erzurum sunacağız” sorusuna cevap arıyor.
2011’in Erzurum’unu en ciddi biçimde değerlendiren meslek örgütlerinin başında Mimarlar odası geliyor. Mimarlar Odası İl Temsilcisi Borulu, Erzurum’un yapılaşmada geldiği noktayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011 Kış Oyunları’na hazırlanıyoruz; ama Erzurum’da ne bir kent meydanına, ne de kapsamlı bir kültür merkezine sahibiz.” dedi.
Mimarlar Odası Erzurum il Temsilcisi Vedat Borulu, “2011 Kış Oyunları’na hazırlanıyoruz; ama Erzurum’da ne bir kent meydanına, ne de kapsamlı bir kültür merkezine sahibiz.” dedi.
Mimarlar Odası İl Temsilcisi Vedat Borulu, Erzurum’un yapılaşmada geldiği noktayla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
//ERZURUM 2011’E HAZIR MI?
Tarihi süreç içerisinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum’un, estetik açıdan birçok eksikliği bulunduğunu vurgulayan Borulu, bunların başında kent meydanı ve kültür merkezinin geldiğini kaydetti. Erzurum’un bir kent meydanına duyduğu ihtiyacın yıllardır dile getirildiğini, ancak bu yönde herhangi bir adımın atılmadığını dile getiren Borulu, bunun yanında çok amaçlı bir kültür merkezi ihtiyacının da, bir türlü karşılanamadığını ifade etti.
//ERZURUM’U NASIL TANITACAĞIZ
Erzurum’un 2011 Kış Oyunları’na hazırlandığına, bu nedenle de, binlerce yabancı turiste ev sahipliği yapacağına dikkati çeken Mimarlar Odası İl Temsilcisi Borulu, “Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacağız, fakat birçok eksiğimiz var. Kent meydanı ve çok amaçlı bir kültür merkezi bir tarafa dursun, gelen yerli ve yabancı misafirlerin gezdirileceği, eski Erzurum evlerinden oluşan bir sokağımız bile yok. Erzurum Kalesi’nin çevresinin ıslah edilmesi, düzeltilmesi ve şık bir görünüme kavuşturulması da gerekiyor. Bu eksikliklerin bugüne kadar giderilememiş olması ise, yerel yönetimler açısından çok büyük bir eksikliktir.” diye konuştu.
//MİMARLAR ODASI GÖREVE HAZIR
Mimarlar Odası İl Temsilciliği olarak, Erzurum’un çağdaş bir kent görüntüsüne kavuşması için üzerlerine düşen her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirten Vedat Borulu, bu kapsamda hem mahalli idareler, hem de sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmayı arzuladıklarını kaydetti. Kentin, yıkık ve virane bir şehir görüntüsünden kurtarılması için bu birlikteliğin şart olduğunu ve bu sürece herkesin katkı sunması gerektiğini dile getiren Mimar Vedat Borulu, bu gerekliliğin yıllardan beridir dile getirildiğini, ancak sorumluluk altına girilemediğinden yakındı.
ŞUBE BAŞKANLIĞI AÇILACAK
Öte yandan Erzurum’da temsilcilik düzeyinde faaliyet gösteren Mimarlar Odası’nın, 28 Şubat’ta yapılacak olan Genel Kurul toplantısının ardından Şube Başkanlığı statüsü kazanacağını açıklayan Borulu, “Şu anda Van’daki şubeye bağlı olarak faaliyet gösteriyoruz. Önümüzdeki ay yapacağımız genel kurul toplantısıyla, Erzurum’da Şube Başkanlığı düzeyinde faaliyetlerimize devam edeceğiz ve Van Şubesi ile herhangi bir bağımız kalmayacak.” dedi.

 
ÇELİK HUZUR VAAD ETTİ...
 
AK PARTİ NÜFUS KAYBINI ÖNEMSEMEDİ
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yy 28 Ağustos 2010 Cumartesi 15:33

hııh haddi beee

Yorumu oyla      0      0  
ss 3 Şubat 2010 Çarşamba 11:26

sayın başkan seni kim dinler bu memlekette belediye başkanımız her şeyi biliyor sizlere ne gerek var mimarlar odası olarak elbette sizlerin bu şehir için yapacak çok şeyi vardır ama size hacet yok başkan küçükler her şeyi halleder şehir meydanı diyorsunuz akp liler için bir fayda sağlayacak onlara rant olacak bir proje sunun anında görüntü yapılır nere yıkılacak kimin mülkü değerlenecek önemli olan o böyle bir yer var ise hemen yaparlar merak etmeyin

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZURUMLU SÖZÜNÜZDE DURUN DİYOR!
Erzurumspor’un borçlardan kurtarılması için başlatılan girişimden bu ...
HAYAL KIRIKLIĞI MI?
Matematiksel Olarak Bir Alt Kümeye Düşmesi Kesinleşen Erzurumspor'u Kurtarmak ...
CUMARTESİ NELER OLACAK!
Erzurumspor'un içine düştüğü durumu görüşüp değerlendirecek ve bir karara ...
 
YAZIKLAR OLSUN!
Erzurumsporlu futbolcular maç sonunda “Bizden bu kadar” diye pankart açtılar… ...
TOYDAN SONRA NARA
Kendi saha ve seyircisi önünde oynayan Erzurumspor, Çankırı Belediyespor ...
TOKAT ÜSTÜNE TOKAT!
Kendi sahasında karşılaştığı Tokatspor'a yenilmekten kurtulamayan Erzurumspor'da ...
 
BİZE YİNE HÜSRAN DÜŞTÜ...
Erzurumspor yine aradığını bulamadı. Ofspor, 13. dakikada Hicabi'nin attığı ...
DİBE DEMİR ATTIK
TFF 2. Lig 3. Grup'ta Erzurumspor, Cemal Gürsel’de oynadığı Akçaabat Sebatspor ...
HESABIN NAMUSLUSU BUDUR İŞTE...
ERZURUMSPOR’un içinde bulunduğu kötü duruma rağmen, yönetim anlamında ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva