Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
HABERLER>GÜNDEM
24 Aralık 2009 Perşembe - 15:20

DADAŞLAR ÖZER AYIK'A MİNNETTAR!

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın Erzurum için daha büyük organizasyonlara araç olacağını söyledi. 2012 Kuzey Disiplini Dünya Gençler Şampiyonası’nda Erzurum’da düzenleneceğini hatırlatan Başkan Ayık, “12-20 Mart tarihleri arasında Palandöken’de 30 ülkeden sporcuların katılacağı ilk geniş çaplı resmi şampiyona ile 2011 hazırlıklarımızı test edeceğiz” dedi.

DADAŞLAR ÖZER AYIK A MİNNETTAR!

Oyunlarda yarışacak milli takımın şekillendiğini ifade eden Özer Ayık, organizasyonu adeta sırtlayacak, tüm işleyişi idare edecek 720 kişilik görevli grubunun her fırsatta eğitimden geçirildiğini, özellikle yurt dışındaki yarışmalara bu gruptan 5’er kişinin gönderildiğini söyledi.
2011’de 350 kişiden oluşacak Türk Milli Takımı’nın tüm branşlarda yarışlara katılması için gereken eğitim ve kamp çalışmalarının yapıldığını anlatan Özer Ayık, kayakla atlama takımındaki Erzurumlu özellikle minik sporcuların gelecek vaat ettiğini söyledi. Erzurumlu 2 sporcunun Türkiye rekoru elde ettiğini anlatan Ayık, bu sporcuların performanslarının devam etmesi halinde 2014 olimpiyatlarına direkt katılma hakkı elde edebileceklerini hatırlattı.
TESİSLER YIL SONUNA KADAR BİTİRİLECEK
Tesislerin yüzde 80'inin tamamlandığını açıklayan Ayık, 2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları’yla ilgili bir takım tesislerin sorumluluğunun Kayak Federasyonu’na bırakıldığını söyleyen Ayık, Palandöken’e 3, Konaklı’ya 4 yeni tesis kurulmasıyla ilgili ihalelerin yapıldığını, bu ihalelerde devlete 15 milyon euro kazandırıldığını, söylenenin aksine tüm tesislerin en son model, yeni ve Türkiye’de eşi bulunmayan tesisler olduğuna işaret etti.
Palandöken ve Konaklı’daki tesislerin Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanacağını ifade eden Ayık, yoğunluk sebebiyle iş takviminin sadece birkaç gün gerisinde olduklarını, ihaleyi alan firmaların işlerini düzenli olarak titizlikle yürüttüklerini bildirdi.
Ayık, açılacak pist ve tesislere “Sıtkı Karakaş”, “Kardelen” gibi yerel isimler verileceğini ve bu manada da şehrin yerel özelliklerinin anlatılacağını bildirdi.
PALANDÖKEN EN GÜVENLİ KAYAK MERKEZİ
Erzurum’un yapılacak düzenlemelerle Avrupa’nın en iyi snowboard pistine sahip olacağını kaydeden Ayık, çığ önleme projesi ile Palandöken’in en güvenli merkez konumuna sahip olacağını hatırlattı. Palandöken’de 30 kilometre güvenlik şeridi ve rüzgar kesiciler konulacağını bildiren Ayık, rüzgarın pistlerdeki karı alıp götürmesinin de bu sistemle engelleneceğini ifade etti. Alınacak 10 adet sıfır snowtruck araçlarıyla, mevcut 5 araç da eklenince 15 araçla Palandöken’de halı gibi pistler hazırlanacağını vurgulayan Ayık, “2011, bir amaç değil bir araçtır. Bakın , dünyada 62 milyon kayakla ilgili turist bulunuyor. Biz ülke olarak Fransa ile benzeşen bir coğrafyaya sahibiz. Türkiye’nin yüzde 62’si, Fransa’nın yüzde 14’lü dağlık. Biz bu potansiyeli değerlendirmeliyiz. Fransa yılda 39 milyon euro kazanıyor, bu imkandan bizim ise kazandığımız belli. Sadece Fransa’ya 3.9 milyon turist geliyor. Dünya turistlerinin 32 milyonu Avrupa’yı tercih ediyor. Biz bu potansiyeli nasıl kazabiliriz ona bakmamız lazım. “şeklinde konuştu.

 
TEPKİ SELİ!
 
YAZIKLAR OLSUN!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dadaş vicdanı 25 Aralık 2009 Cuma 07:44

Özer beyi çok övmeyin bakın..Federasyon başkanı olarak iyi çalışıyor. Böyle överseniz gider mebus adayı olur, hizmet mizmet vermez, Erzurum kaybeder..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEPKİ SELİ!
2008 Vergi Rekortmeninin dahi iflas edip dükkanını kapattığı şehirde ETSO’nun ...
ŞEKER'DEN SERT TEPKİ!
ETSO öncülüğünde “Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesine Destek” yaklaşımlarını ...
VAY BEEEE!
CHP Grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiaları ülke gündemine ...
 
ERZURUM YANACAK!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önceki akşam katıldığı ...
TUİK KAFAYI MI YEDİ?
Erzurum'da her 3 kişiden 1'inin işsiz olmasına karşın, Devletin istatistik ...
ADI ERZURUM'UN AMA
1993 Yılında özelleştirme kapsamında alınan Aşkale Çimento'nun kullandığı ...
 
KİMİN UMURUNDA!
2011 Erzurum Dünya Üniversite Kış oyunlarına 420 gün kaldı. Erzurum’um ...
MİLLETİN KAFASI ALLAK PULLAK!
Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Osman Şanal’ın yürüttüğü Ergenekon ...
ERZURUMLU HAKİM'DEN NET TAVIR!
Ergenekon duruşmasında red-i hakim talebiyle karşı karşıya kalan hakim ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva